reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Mi baaaaaaardzo rzadko zdarzy sie źle dobrać rozmiar...tym razem wina leży po stronie sprzedającego bo mu sie wymiary potentegowały...więc to on pokrywa koszty wysyłki...

reklama
dlatego ja takich zakupów na legro nie robię.. ;-)
No tak, tylko ja żeby zrobić zakupy w jakimś rozsądnym sklepie dla dzieci muszę przejechać 80 km :-( u nas jest tylko coccodrillo i powiem szczerze w tym roku średni wybór kombinezonów tam był :-( super kurteczkę przejściową kupilam, ale kombinezon musialam na allegro kupić. Na szczęście kupiłam 2, jeden mniejszy, jeden większy - mniejszy jest dobry, większy za duży, ale zima jest długa, więc mam nadzieje, że oba wykorzystam ;-)
I też pierwszy raz mi się zdarzyło tak przedobrzyć z rozmiarem ...

Ja też do Kacperka, jak kupowałam kombinezon na allegro, to byłam niezadowolona, ponieważ rozmiar ok, ale był taki sztywny, że szok. A tak w ogóle ani moje dzieci, ani ja nie cierpimy tych puchowych spodni od kombinezonu. My tylko kurteczki zimowe!

A ja szukam butów na zimę. I sama nie wiem jaki rozmiar mam kupić. Córcia jeszcze nie chodzi ale pewnie ok stycznia zacznie.
Doradźcie mi proszę:happy: może jakieś fotki bucików macie- będę wdzięczna.

poletka - może z kupnem porządniejszych zimowych bucików jeszcze się wstrzymaj, nie wiadomo jaki rozmiar teraz kupić, skoro jeszcze z nich nie będzie korzystać... ja bym na Twoim miejscu kupiła jakieś tańsze do wózka :tak: a jak malutka zacznie śmigać to wtedy kupić coś porządnego :tak:
moja koleżanka jak kupowała we wrześniu buciki na zimę córci (11 miesięcy ma) to w sklepie doradzono jej żeby wzięła dwa rozmiary większe.
ja jeszcze z tym zakupem się wstrzymuję, za to chcę kupić jakieś butki do chodzenia po domu, bo niezbyt wygodnie jej wstawać i chodzić sobie wzdłuż wersali czy mebli w rajtuzach. poza tym jakoś mam wrażenie, że krzywi sobie stópki, nie dość że podkurcza paluszki to jeszcze zdarzy jej się tak bokiem stanąć - nie na pełnej stópce tylko prawie na kostce :szok: więc chyba czas na butki, żeby sie przyzwyczajała i prosto stawała.
a jeśli chodzi o konkretne butki - to ta koleżanka kupiła tego typu:
http://www.befado.com.pl/?p=produkty&id_pgr=29&s=7
do chodzenia po domku
zimowe z tej samej firmy ma - takie dość wysokie kozaczki na żepy.

reklama
Mu buciki mamy dla dzieci niechodzących. Jak zacznie chodzić kupię następne.
A mamy takie:
z9224114sh3.jpg

Do góry