reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Rondzia , właśnie wróciłam ze sklepu i kolor pościeli jest w miarę łagodny ale np. rożek wściekły strasznie , tyle że ja bym chciała mieć cały komplet w sensie meble + pościel , zasłony , materacyki itd. z jednej parafii a do tych zielonych mebelków najbardziej pasuje donald jeszcze ewentualnie myśle nad PIK ale jak dla mnie za jasny i szybko wszystko będzie trzeba prać , jak będę zamawiać to jeszcze pomyśle.
Podejrzewam że oni np. jedną pościel robią łagodną za to inne rzeczy wściekłe w zależności jaki mają dostępny materiał.

reklama
a bo moja mama twierdzi, że jakieś przeciągi będą :/ chociaż w zimę to i tak balkon jest zamknięty, ale wolę się nie kłócić :) poza tym, jedyne miejsce gdzie w moim pokoju pasowałoby łóżeczko to przy kaloryferze - to też źle, bo za gorąco :D i bądź tu mądra :)

Co ma balkon do przeciągów? Zwykłe okno się otworzy i też można zrobić przeciąg...

Poza tym moja koleżanka rodziła w zeszłym roku w listopadzie i lekarka kazała jej od trzeciego tygodnia dziecko werandować właśnie na balkonie, zaczynając od 15 minut dziennie. I ponoć lepiej na balkonie, niż wychodzić zimą od razu na spacer, bo poza ekstremalnymi przypadkami na balkonie jednak bywa cieplej i zaciszniej niż na dworze o tej porze roku. No i nie naraża się dzidzi na zakichanie przez chorych przechodniów lub sąsiadów w windzie :-D

Mysza wiesz co? Ja mysle ze ja widzialam satynowa i ta jest zajebiscie wsciekla a z innego materialu moze nie. Ale spokojnie juz powysylalam meile do glucka moze mnie oswieca. Tez na ta posciel jestem nastawiona. Ja mam zielono zolty pokoj wiec mi tez super ekstra by pasowala

Ta moj syn doskonale spal po 3-4 godziny na podworku, Za to na balkonie szybko mu przechodzilo. Najlepsze bylo jak juz nie mialam sily lazic po jakis woch godzinach (mialam ostrogi w pietach po ciazy) i wewloklam go na 2 pietro z wozkiem i spal, otwieralam drzwi - spal, wjezdzalam na balkon i momentalnie byla pobudka. A o zasnieciu na balkonie nie bylo mowy, hehe. Roznie wiec bywa...

Ta moj syn doskonale spal po 3-4 godziny na podworku, Za to na balkonie szybko mu przechodzilo. Najlepsze bylo jak juz nie mialam sily lazic po jakis woch godzinach (mialam ostrogi w pietach po ciazy) i wewloklam go na 2 pietro z wozkiem i spal, otwieralam drzwi - spal, wjezdzalam na balkon i momentalnie byla pobudka. A o zasnieciu na balkonie nie bylo mowy, hehe. Roznie wiec bywa...
No to faktycznie, widocznie balkon mu się nie podobał, albo wręcz przeciwnie - podobał mu się tak bardzo, że szkoda mu było czasu na spanie :-)

No to ja mam pierwszy zakup na przełamanie blokady i wmawiania sobie ze pewnie cos jest nie tak ze poswiadomosc czuje zeby nie kupowac, hehe...

s5003465ayg6.jpg

Rondzia śliczny komplecik. Najlepsza pora na kupowanie ciuszków puki brzuszek mały.

A to dla naszego maleństwa. Te kolorowe body mężuś wybierał.

Załączniki

• PIC_0153.JPG
    PIC_0153.JPG
    56,9 KB · Wyświetleń: 39
  • PIC_0154.JPG
    PIC_0154.JPG
    45,2 KB · Wyświetleń: 35
  • PIC_0155.JPG
    PIC_0155.JPG
    57,1 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Do góry