reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Celinka - ja ostatnio też oglądałam podobne dekoracje w castoramie, ale wstrzymałam się jeszcze do momentu przeprowadzki...
Co zaś do ilości ubranek to na początku chyba zrobię tak jak Celinka będę kupować to co mi się podoba, a dopiero potem się zastanowię czy to wystarczająca ilość (obawiam się jednak, że prędzej będzie tego za dużo niż za mało:))

reklama
Ja z zakupami jeszcze trochę sie wstrzymam:sorry2:niezbyt wiem od czego zacząć.. Poczekam do połowy września,wówczas mam usg i może poznam płeć mojego skarba to bedzie mi łatwiej wybierać ciuszki:-) najpierw to co mi wpadnie w oko a później zacznę studiować fachową prasę itp. żeby skompletować wszystko co potrzebne.. z pewnością nie będzie tego mało:baffled:

Ja postanowiłam że po USG połówkowym zaczne robić zakupy,
na razie mamy wybrany pokoik i od września zaczynamy remont , stwierdziliśmy że bez względu na płeć pokój będzie neutralny bo to nigdy nie wiadomo( moja koleżanka była pewna na 100% , że będzie dziewczynka po USG a urodził się chłopak)
mebelki i pościel wybraliśmy z tej strony:
W ofercie pościel niemowlęca i pościel dziecięca oraz mebelki dla dzieci, łóżeczko i łóżeczka dziecięce.
będzie albo Panorama Donald albo Teddies
Wózek i fotelik też wybrany najbardziej nam przypasował ten:
Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - wózki - Mura

Za ciuszkami jeszcze się nie rozglądałam ale niedługo chyba zacznę szaleć po tych wszystkich dziecinnych sklepach :-):-):-) już się nie mogę doczekać .
Czy to prawda że niby aby nie zapeszać to niewolno zakupów trzymać u siebie w domu???

Mysza proponuje najpierw obejrzec posciel w jakims sklepie. Ja sie zapalilam na Donalda do momentu az obejrzalam w sklepie. Kolory troche odbiegaja od tych na zdjeciu. Tu sa lagodne a w rzeczywisctosci wsciekla zielen. Chociaz po moim doborze farby do pokoju i pomalowaniu scian okazuje sie ze wsciekla zielen wcale w oczy nie bedzie klula, hehe. Sciany sa gorsze.

Ja zacznę kupować w październiku, ponieważ zaczeliśmy generalny remont mieszkania i mam wszystko strasznie zapylone przez prucie ścian :( Ale jak w październiku się już rozpędzę to nie ręczę za siebie :)

My się właśnie przeprowadziliśmy, ale tylko robiliśmy malowanie ścian. Teraz mąż kończy wymieniać listwy przy podłodze, a ja się rozpakowuję w tempie jedna szafka dziennie, żeby się nie przemęczyć :-) Może już za miesiąc zniknie ta góra gratów z dużego pokoju :-D

reklama
widzę, że sporo dziewczyn ma jakąś przeprowadzę, albo remoncik :) mnie czeka tylko zmiana pokoju :) w obecnym nie ma zbytnio miejsca na łóżeczko, poza tym balkon mam, a mama jakaś taka przewrażliwiona jest na tym punkcie - żadnych balkonów i basta :)
na razie mieszkamy z moimi rodzicami i dziadkami :) więc już są trzy pokolenia, czwarte w drodze :D nasz domek zbudowany jest, tylko wykańczać go trzeba., a tu wiadomo - kasa :( ale myślę, że jak dobrze pójdzie to za rok o tej porze będę we własnym domeczku, z mężusiem i dzidzią :)

Do góry