reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

spooky - może tutaj będziesz lepiej widzieć to podwieszenie :)

Załączniki

• unibabydwapoziomyby8.jpg
    unibabydwapoziomyby8.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Ja się wybieram do szkoły rodzenia w szpitalu, gdzie mam nadzieję przyjmą mnie na porodówkę w odpowiednim czasie:) dlatego wyprawką do szpitala się nie martwię bo wydaje mi się że w tej szkole powinni nam wszystko powiedzieć... A może się mylę...;)

A wlasnie, wczoraj mnie szlag trafil. Zadzwonilam do szpitala do szkoly rodzenia i pani mnie poinformowala ze owszem zapraszaja ale trzeba przyjechac zapisac sie osobiscie. Popedzilam wiec do szpitala przez cale miasto na umowiona godzine, zabierajac jeszcze po drodze syna z przedszkola wchodze a pani mi mowi witamy witamy, ktory tydzien? Mowie ze 17ty a pani to prosze przyjsc w 24tym lub 25tym. I nic nie zalatwilam. Was by nie trafil? Nie mogla przez telefon spytac? :crazy:

Ja na razie wszystko odkładam do września - również szkołę rodzenia. Przez tą przeprowadzkę wszystko mam postawione na głowie. Wrzesień i październik zostawiam sobie na skompletowanie wyprawki, bo faktycznie jakoś nie wydaje mi się zostawianie tego na grudzień dobrym pomysłem.
Będziemy mieszkać w domku gdzie sypialnia będzie na górze, a cała reszta na dole, stąd moje kombinacje przy kąpieli bo przecież nie będę z wanienką latać po schodach...
Rondzia - co do Twojej przygody - ot Polska właśnie:((

oto moj dzisiejszy zkup. wklejam go tutaj bo pomylilam sie i na watkuwyprawkowym wpisalam.
A ja dzis wplacilam pieniazki i zamowilam wozek .Przywioza mi go pod koiec listopada. o taki
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Mura
w takim kolorze
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Mura

lepszego nie znajde,w przyszlym miesiacu kupie lozeczko.
a potem bede juz dokupowac to co kosztuje mniej.Bo tyle jeszcze do kupienia,ze potem finansowo nie wyrobie. No i dla mnie cos tez,kurtke jakas zimowa,bo w czym chodzic bede z brzucholem.

W sprawie wózka:

IMPLAST BOLDER 3/4

Będąc w sobotę u lekarza - endykrynologa w Poznaniu, koniecznie chciałam zobaczyć bolder na żywo. Udało mi się to w sklepie "pierwsze własne cztery kółka" czy coś w tym stylu.

Pani zrobiła mi prezentację. Po czym stwierdziłam, iż jestem zdecydowana na zakup. Spostrzeżenia:
1) duża gondola (wymiar wewnętrzy: 86 cm), zawsze przy wozkach podają wymiary zewnętrze całej bryły. Pani w sklepie poinformowala mnie, iż Klientki decydują się z uwagi na dużą gondolę (optycznie jest bardzo zgrabna) w stosunku do innych wóżków. Moja koleżanka ma X-Lander, córeczka ma 4 m-ce i już gondolka jest za mała, a jeszcze nie siedzi do spacerówki. Uważam, iż jest to istotna informacja przy zakupie wózka.
2) pokrowiec na gondoli ma pod spodem zameczek, a w zameczku ukrytą z ortalionu przedużkę na gumce, która później służy na specerówkę (aby się z nóżek nie zsuneło - dość pomysłowo
3) uchwyt do prowadzenia wożka, można wygiąć w dół po wciśnięciu dwóch przycisków na boku - dla mnie 162 wzrostu - to konieczne ;-)
4) stelaż na którym funkcjonuje gondola i spacerówka, rzeczywiście sprawia wrażenie dość potężnego i zarówno bardzo stabilnego, amoryzatory dobrze się sprawują i łatwo podprowadzić wóżek pod krawężnik (pojeżdziłam trochę po sklepie).
5) Moje odczucia estetyczne co do dużego stelaża - wswiększość wóżków z kołami pompowanymi sprawia takie wrażenie. Jednak warto zwrócić uwagę aby przednie koła były trochę mniejsze i wówczas dobrze się całość prezentuje. Osobiśbie rozpatruje wyłącznie wóżki z takimi kołami z uwagi iż wkrótce przeprowadzimy się poza miasto i będę mieć do dyspozycji nie polbruk a drogę z piasku ;-) Dla mnie istotne jest iż pierwsze koła nie kręcą się wokół własnej osi, bo kompletnie był po piasku nie pojechała
6) Fotelik samochodowy jest z adapterem, także, bardzo prosto dopina go się do wózeczka, ma też własny pokrowiec jak gondola.
Zamierzam kupić: gondolę, spacerówkę, fotelik, parasolkę, śpiworek, folię przeciwdeszczową za okolo 2050 zł (wg kalkulacji w sklepie)

Oglądałam także inne wózeczki, np. mutsy | products | 4rider | options,
jednak to już wyższa pólka cenowa i zarówno nowoczesny desian - nieukrywam bardzo fajny.

WAZNE BADANIE
Podzielę się z wami informację jaką uzyskałam od lekarza. Lekarz kazał mi dopilnować aby 2- 4 dobie życia dziecka zostały w szpitalu wykonane badania na niedoczynność tardzycy (tzw. test tarczycowy) i jszcze jedno drugie badanie
dziecko-info.com
Chodzi o to iż jeśli badanie wyjdzie źle i zostanie natychmiast rozpoczęte leczenie, dziecku nic nie grozi. Jeśli nie rozpocznie się leczenie w 2-3 tygodniu życia w mózgu zachodzą nieodwracalne zmiany.
Ja cierpię na niedoczynność tarczyć, jest to w pewnym stopniu dziedziczne, ale większy wpływ ma środowisko w którym żyjemy. A chodzi o to, iż w naszych szpitalach lekarze z własnej woli cześto nie wykonują tych badań (pomimo iż są obowiązkowe) tłumacząc się tym, iż kobieta wychodzi ze szpitala po drugiej dobie.

A my skąd mamy wiedzić że takie badanie się wykonuje? Dlatego drogie mamy dla mnie to też nowość. A na całym świecie jest tendecja wzrostu zachorowań na tarczycę, głownie za sprawą środowiska w którym żyjemy.

P.S.to pewnie trochę nie ten wątek, ale akurat byłam w sobotę i u lekarza i na zakupach
Pozdrawiam :tak:

Janek miał robione badanie hormonów tarczycy, powiedziano mi, ze z powodu mojej niedoczynnosci nie ma mozliwosci by nie zrobic tego badania. Do tego było zalecenie skonsultowania z endokrynologiem Janka.

Ja naszą Emmę wybrałam ze względu na dużą gondolkę, możliwość mocowania na stelazu fotelika, duże koła ppompowane, bardzo trwały stelaz, raczkę obnizaną nie teleskopowo, ale za pomoca przycisków, możliwość dokupienie dodatekowego siedziska i dobre wywazenie (jest gorsze gdy spacerówka jest tyłem do mnie.

Kupiłam Groszkowi 3 bodziaczki z długim rękawem zapinane na całej długosci :-).

A zaklinam Was nie kupujcie bodziakow i koszylek wiazanych w srodu na wstazeczki. Placza sie w praniu wyrywaja a najgorzej jak sie zaplacze na dziecku i nie mozna rozwiazac uwolnic malenstwa.

reklama
I ja zastanawiam się nad szkoła rodzenia,ale nie wiem,czy uda mi się chodzić razem z mężem.Oboje mamy dwie prace i ledwo dajemy radę wyrobić się z czasem.No i czekam na przeprowadzke,bo szkoła rodzenia jest w moim nowym miejsu zamieszkania:-)

Do góry