reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

No właśnie, czy polecacie coś, jeśli chodzi o laktatory?

Ręczne czy automatyczne? Jakiej firmy? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Jakie i ile butelek do przechowywania mleczka??

Może mówili Wam coś w szkole rodzenia, bo mi mówili, że na to jest czas po porodzie, w zależności od tego , czy będzie się karmić piersią, że wcześniej nie ma co kupować :confused:

jejku dziewczyny ja w szpitalu próbowałam ściągac pokarm ręcznym laktatorem - myślałam że mi ręka odpadnie. Ćwiczyłam biceps - przez 15 min i już nie wydoliłam, chyba że się męża zatrudni do odciągania to co innego
Jak przyjechałam do domu to odszukałam laktator mojej siostry elektryczny, którego nie użwała - wyparzyłam i jadę na elektrycznym
Jezusicku - dziękuję że coś takiego wymyslili bo odpalam go na 5-10 min i pokarm ściągnięty a w między czasie mogę chociaz zjeść śniadanie :sorry:
co do butelek to mam w sumie 3 i zostawiłam sobie małe szklane buteleczki po pokarmie sztucznym (pojemność 100ml) do nich przelewałam odciągnięty pokarm i wstawiałam do lodówki na weczorne dokarmianie. Teraz niestety czekam jak mi powróci pełna laktacja ale nie tracę nadzieji. Mam też w zestawie woreczki do zamrażania pokarmu z klipsami i mam nadzieję że się jeszcze przydadzą :-p
Ja w sumie polecam elektryczny aczkolwiek wiem że jest to spory wydatek, chyba że macie kogoś do pomocy do pompowania to można spróbować z ręcznym. A co do firmy to ja mam Medeli. Jest tam możliwość ustawienia siły ssania chyba 4 poziomy, a co do piersi to może rzeczywiście ma to znaczenie ja normalnie mam rozmiar 75B teraz przeszłam na 75-80C i jak dla mnie jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
ja teżmam właśnie ten pierwszy - jestem naprawdę zadowolona ;-)

acha dziewczyny a w szpitalu u nas jest możliwość wypożyczenia laktatora elektrycznego dobowo za 4zł/dobę tylko trzeba mieć zestaw swoich rureczek i końcówek które mozna zakupić za niecałe 30 zł
może i u was jest coś podobnego - wtedy spróbowałybyście sobie odciągnąć pokarm takim elektrycznym i zobaczyć czy wam pasuje :tak:

Hej dziewczyny , ja miałam do wyboru laktatr elektryczny i ręczny z aventu. Elektrycznym nie dałam rady - z bólu leciały mi łzy , natomiast ręczny z Aventu okazał się wybawieniem...wydaje mi się że to indywidualnie od wrażliwości zależy, u mnie ręczny z aventu sprawdził sie doskonale:-)

reklama
a ja mam aż nadmiar butelek, bo kupiłam kiedyś jedną małą z tomee tippee czy jakoś tak, jak kupiłam laktator to dwie były w zestawie i kupiłam tez podgrzewacz i tam tez była jedna - nie wiem po co mi ich az tyle, najwyżej będe pokarm w lodówce przetrzymywać w nich jakby co :sorry2:

Do góry