reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Śliczności są teraz dla dzieci i nawet w naszych sklepach tylko mieć pieniążki , bo czasami ceny też są piękne a jak pomyślę , że niemowlę tak szybko rośnie to trochę mi szkoda wydać 100 zł na pajacyka, czy dresik.

A moja Niunia dostała na gwiazdkę taki fotelik-bujawkę:
Jest super!!!!

Załączniki

• ProductImageTemplate.jpg
    ProductImageTemplate.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 53
No właśnie, czy polecacie coś, jeśli chodzi o laktatory?

Ręczne czy automatyczne? Jakiej firmy? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Jakie i ile butelek do przechowywania mleczka??

Może mówili Wam coś w szkole rodzenia, bo mi mówili, że na to jest czas po porodzie, w zależności od tego , czy będzie się karmić piersią, że wcześniej nie ma co kupować :confused:

Podobno te elektryczne nie sa aż takie cudowne jak ich cena.
Moim zdaniem lepszy jest ręczny, bo nim ustawisz sama sobie siłę do ściągania a nie wiem czy w elektrycznym jest takie coś.
Słyszałam, że elektryczny polecany jest mamom jak muszą wrócić szybko do pracy. A do laktatora aventu można kupić pojemniczki na mleko.

reklama
ja mam elektryczny Medeli. pożyczyła mi koleżanka.
jest tam ustawiana siła ssania (chyba 3 stopnie, ale nie jestem pewna);
wszystko chyba zależy od tego co komu przypasuje i w dużej mierze od tego jakie ma się piersi.
jedna moja koleżanka miała własnie Medeli elektryczny i jej nie pasowała ta nakładka na pierś ze względu na to, że jest sztywna, a koleżanka ma dość duże piersi - ją uciskało.
koleżance o mniejszych piersiach Medela sprawdziła się doskonale mimo swojej sztywności.
ta z większym biustem zakupiła aventu i właśnie dlatego, że jest bardziej miękki sprawdził się.

Do góry