reklama
aniula244_24
Fanka BB :)
Śliczności są teraz dla dzieci i nawet w naszych sklepach tylko mieć pieniążki , bo czasami ceny też są piękne a jak pomyślę , że niemowlę tak szybko rośnie to trochę mi szkoda wydać 100 zł na pajacyka, czy dresik.
marylion74
Zadomowiona(y)
mamjakty
styczniówka 2009
Marylion - śliczny!! a jakiej to jest firmy? naprawdę cudny :-)
marylion74
Zadomowiona(y)
mamjakty to firma mamas&papas angielska:
www.mamasandpapas.co.uk
ale widziałam gdzieś podobny w Polsce:
delti
www.PolskieSklepyDzieciece.pl
w daszku są takie fajne migające światełka, jest kilka melodyjek, no i huśtawka sama się buja. Naprawde cudeńko!!!
www.mamasandpapas.co.uk
ale widziałam gdzieś podobny w Polsce:
delti
www.PolskieSklepyDzieciece.pl
w daszku są takie fajne migające światełka, jest kilka melodyjek, no i huśtawka sama się buja. Naprawde cudeńko!!!
Ostatnia edycja:
aniula244_24
Czy ktoś używał albo używa laktatora Baby Ono elektrycznego , czy warto taki kupić?

No właśnie, czy polecacie coś, jeśli chodzi o laktatory?
Ręczne czy automatyczne? Jakiej firmy? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Jakie i ile butelek do przechowywania mleczka??
Może mówili Wam coś w szkole rodzenia, bo mi mówili, że na to jest czas po porodzie, w zależności od tego , czy będzie się karmić piersią, że wcześniej nie ma co kupować
Ręczne czy automatyczne? Jakiej firmy? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Jakie i ile butelek do przechowywania mleczka??
Może mówili Wam coś w szkole rodzenia, bo mi mówili, że na to jest czas po porodzie, w zależności od tego , czy będzie się karmić piersią, że wcześniej nie ma co kupować

mamjakty
styczniówka 2009
na wątku polecam/odradzam zazwyczaj dziewczyny polecały laktator ręczny aventu.
klaudusiaNK
Podobno te elektryczne nie sa aż takie cudowne jak ich cena.
Moim zdaniem lepszy jest ręczny, bo nim ustawisz sama sobie siłę do ściągania a nie wiem czy w elektrycznym jest takie coś.
Słyszałam, że elektryczny polecany jest mamom jak muszą wrócić szybko do pracy. A do laktatora aventu można kupić pojemniczki na mleko.
Moim zdaniem lepszy jest ręczny, bo nim ustawisz sama sobie siłę do ściągania a nie wiem czy w elektrycznym jest takie coś.
Słyszałam, że elektryczny polecany jest mamom jak muszą wrócić szybko do pracy. A do laktatora aventu można kupić pojemniczki na mleko.
reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
ja mam elektryczny Medeli. pożyczyła mi koleżanka.
jest tam ustawiana siła ssania (chyba 3 stopnie, ale nie jestem pewna);
wszystko chyba zależy od tego co komu przypasuje i w dużej mierze od tego jakie ma się piersi.
jedna moja koleżanka miała własnie Medeli elektryczny i jej nie pasowała ta nakładka na pierś ze względu na to, że jest sztywna, a koleżanka ma dość duże piersi - ją uciskało.
koleżance o mniejszych piersiach Medela sprawdziła się doskonale mimo swojej sztywności.
ta z większym biustem zakupiła aventu i właśnie dlatego, że jest bardziej miękki sprawdził się.
jest tam ustawiana siła ssania (chyba 3 stopnie, ale nie jestem pewna);
wszystko chyba zależy od tego co komu przypasuje i w dużej mierze od tego jakie ma się piersi.
jedna moja koleżanka miała własnie Medeli elektryczny i jej nie pasowała ta nakładka na pierś ze względu na to, że jest sztywna, a koleżanka ma dość duże piersi - ją uciskało.
koleżance o mniejszych piersiach Medela sprawdziła się doskonale mimo swojej sztywności.
ta z większym biustem zakupiła aventu i właśnie dlatego, że jest bardziej miękki sprawdził się.