reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

A co przyszłe i obecne mamy myślą o kołysce na początek, którą można przemieszczać. Może stać przy łóżku, jeśli mamy małe i boimy się o maleństwo.
Jak wiedze tą, to wymiękam:
zielona kokardka KOLYSKA LOZECZKO KOLCRAFT MELODIE (411872948) - Aukcje internetowe Allegro

co do wózka, to ujmuje je bolder4 firmy
&IMPLAST WÓZEK BOLDER 3,4 2008+FOTEL+TORBA+PA (410119847) - Aukcje internetowe Allegro
koniecznie z czteroma kółkami - będę miała trudny teren - piaszczysty

a na koniec słodkie mebelki
Meble dla dzieci - pokój dziecięcy - meble dziecięce - Meblik.pl
tylko cena wysoka :-(

Ubranek nie mam żadnych, na razie skupiam się na ubraniach ciążowych, bo o moich spodniach mogę zapomnieć ;-(

Pozdrawiam ;-)

reklama
Kołyska super. Własnie sie zastanawiam jak tu wmówić mężowi bezapelacyjna niezbędnosc zakupu takowej...
Co do ubranek mam full po synku i jakos mu sie udalo nic nie zniszczyc. Troche mialam hopla a teraz nie mam mozliwosci na poszalanie bo mam. Ale i tak troche swiezych trzeba dokupic. Jakby byla dziewczynka to co ineego... ale cos cienko to podobno po mnie widac, niestety

Kołyśka super !!! Ale z praktycznego punktu widzenia to niestety na krótki okres starcza Poza tym nie ma gdzie przewijaka postawić a to bardzo ułatwia życie!!
Jestem przerażona cenami wóżków !!! bez 2 tyś ani rusz.. ja mam po Julce nie jest piękny (patrzyłm zeby był lekki i tani) ale zime przejeżdził i teraz te pierwsze miesiące też go wykorzystam potem kupie jakąś spacerówke większą zeby małe mogło leżeć. Parasolkę mam po Julce ale ona szybko siedziała więc mogła mięc..mając 7 miesiecy

Załączniki

• wóżek.JPG
    wóżek.JPG
    55,5 KB · Wyświetleń: 83
  • graco.JPG
    graco.JPG
    51,8 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Ja chce kupic mebelki firmy Mibb. Ceny sa wysokie,ale na razie stwierdzam,ze nie bede na dziecku oszczedzac. W sumie chce kupic tylko lozeczko i komode, wiec duzo tego nie bedzie. Szafe dla malenstwa juz mamy :-) Kolyski nie kupuje, bo troche mi tej kasy jednak szkoda- bez niej sie obejdzie. Jednym slowem-na razie nie chce oszczedzac kasy na rzeczach, ktore sa niezbedne. Innych nie kupuje.
Do konca pazdziernika mam zamiar miec cala wyprawke, a na listopad-grudzien planuje zakupic kosmetyki.

Celinka - myślę podobnie. Ponieważ Dzidzia będzie z nami w sypialni przez dłuższy czas to jeśli chodzi o mebelki w grę wchodzi tylko łóżeczko i komoda. Na resztę po prostu braknie nam miejsca... Kołyska fajna sprawa, ale jednak trochę szkoda mi kasy. W końcu to tylko na kilka miesięcy i jak wspomniała Madzia nie ma jak zamocować przewijaka... Względy racjonalne muszą więc wziąć górę nad emocjami:):)
Co zaś do cen wózków to faktycznie trochę mnie przerażają... Nie mam zamiaru na Maleństwie oszczędzać, ale niektóre propozycje to moim zdaniem niepotrzebny zbytek...

Ja po Michasiu mam porzadne lozeczko. Oddalismy jemu swoj pokoj jeden (stad remont w domu) wiec dzidzia bedzie miala swoj wlasny gdzie my tez bedziemy spac. Wiec w rezultacie mamy lozeczko, komody i inne. Mozna pomyslec o zbykach, tylko trzeba znalezc na nie miejsce.. :-)

Ja dzisiaj byłam w sklepie dziecięcym ojj ale sie naoglądałam!!I wybrałam wózio dla naszego dzidziulka - ABC Design Rodeo super wózio leciutki i duża gondolka w sumie ok. 1700 zł razem z fotelikiem wiec cena spoko:) Byłam wzensiej na Mutsy nastawiona albo Boldera ale na żywo odpadły!Ja nie kupuje kołyski bo dla mnie to zbędny wydatek. kupujemy dwa łózeczka - drewniane bedzi eu nas i turystyczne-kojec bedzie u mojej mamy i jak bedzemy wyjezdzac!I mowie wam byłam nastawiona na zakupy w necie ale w tym sklepie jest o wiele taniej wiec tam kupie wszystko!Ale narazie mam tylko dla dzidzi kocyk bo mama dostała za punkty z apteki ale jest śliczny z Puchakiem z Disneya:)

Co do wozka to strasznie drogi,ja w koszalinie oglodalam go za 1600zl.....
Na kolyske miejsca brak,nie wiem jak zmieszcze lozeczko w sypialni....

reklama
Ja się na kołyske nie zdecyduje bo koleżanka miała i kilka razy jej mała znalazła się na podłodze wiec wydają mi sie niestabilne.
Garderobe dla "Juniora" juz do Polski wyslałam, bo tam bede rodzić i sie okazja nadarzyla wiec to co tańsze tutaj szybko kupiła i wysłałam z kuzynem :-)

Do góry