reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
No to odrysuj nóżkę i zrób linię prostą od dużego palca do pięty i potem tę linię zmierz linijką, będziesz wiedziała, jaką ma długość wkładki wewnętrznej. Noga musi mieć luz od 0.5 do max 1 cm.

No to odrysuj nóżkę i zrób linię prostą od dużego palca do pięty i potem tę linię zmierz linijką, będziesz wiedziała, jaką ma długość wkładki wewnętrznej. Noga musi mieć luz od 0.5 do max 1 cm.
ja wiem jaką powinien mieć długość wkładki ale dziewczyny mi mówią że tym mam się nie sugerować.......

No ale jak kupujesz na allegro, to czym masz się sugerować? Na pewno nie rozmiarem, tylko długością wkładki wewnętrznej. Innej opcji nie masz, bo nie można przymierzyć, a jak pisałaś nigdzie w mieście nie możesz znaleźć crocksów. Ja kupowałam dzieciom 3 razy buty przez allegro (pierwsze dla Jaśka, kozaki dla Jagody i teraz kalosze dla Jaśka) i było wszystko OK, ale sugerowałam się właśnie wkładką a nie rozmiarem.
Nie wiem jak to jest w crocksach, bo one mają wywinięte brzegi więc nie wiem dokąd ta wkładka wewnętrzna się liczy, no ale chyba tak jak w innych butach...

Doczytałam to co pisały dziewczyny, sama już nie wiem, mi zawsze się zgadzało:sorry2:

ja też kupując na allegro patrzę na długość wkładki wewn.

co do hulajnogi, to wiolan pisała, ze lepiej 2 koła z przodu, zeby dziecko nie ocierało nóżką o tylne kółka..
my mamy z tyłu 2 kółka, ale ta "deska" na której nóżkę się stawia jest tak długa, że moja stopa dł. 22,5 cm :-p spokojnie się tam mieści :-p
nasz hulajnoga przednie koło ma dużo większe od tylnich ;-)

Ale podobno dlugosci wkladek w crocsach sa mierzone do srodka piety i do tego sa szerokie w palcach
.
Dlugosc wkladki crocsow Nadii podana na aukcji - 14 cm,
zmierzona przed chwila przeze mnie-16-16,
5 cm(rozmiar 6-7)​
(cos klawiatura mi szaleje)

aureolcia musisz przymierzyc w jakims sklepie

Ostatnia edycja:
Aureolcia 10/11 będą za duże, na bank, myslę, że te 8/9 będą ok., crocsy są odrobinę większe niż długość wkładki opisywane, mój Leona ma stopę 15 cm, więc myślałam, że wkładka 15,5 w crocsach będzie ok., a w 8/9 pływał, więc nosi 6/7 i są na styk

reklama
w crocsach rozmiarówka jest podwójna np. 6/7 z tego wzgledu, ze ten tylny pasek jest rozciagliwy.. oznacza to ze przytrzyma stopke w rozmiarze i 6 jak i wtedy kiedy urosnie do rozmiaru 7. Jak same zauwazycie pasek jest na "wysokosci" polowy piety dziecka.. dlatego nalezy tak mierzyc... jakby od srodka piety do palców.
aureolcia, tak jak bali pisze.. dobre beda zapewne (okolo 90%) rozmiar 8/9. co do hulajnogi to szczerze polecam dwa kolka z przodu..

Do góry