reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Na pewno by się poczuł urażony gdybyś odmówiła:tak: Dlatego ciesz sie kochana tą pościelą, chociaż ja bym nie umiała, ale ja nie mam w rodzinie nikogo takiego. Mam nadzieję że Twój dziadek nie jest taki jak moja mama: sprawiła mi pościel w prezencie ślubnym, taką jakąś wełnianą i nieraz szpileczki w rozmowie wbija że jeszcze raty spłaca:baffled:

reklama
Nikita- to jest właśnie taka pościel ! ;D Raczej nie jest taką osobą, która potem wypomina, chyba, że ktoś go sprowokuje...;) Dziadek ma dwie córki, moja mamę i moja cioteczkę. Wujkowi kupił dwa auta a teraz chce kupić mojej kuzynce. Babcia sie zdenerwowała i powiedziała mu, żeby lepiej nam łózko kupił czy coś na to on, że dołożył się nam do dachu (był remont domu)...;/
Ale to była rozmowa z babcia, ja od niego nigdy nie usłyszałam czegoś takiego. ...ale ejst dziwnym człowiekiem ;)

Elwiwas, no nieźle, nieźle... Rozumiem trochę Twoje rozgoryczenie, ale pewnie dziadek chciał dobrze.... Podobną akcję z pościelą, ale dla małej, miała jakiś czas temu Nataliak:-)

Witam,
Słuchajcie... mój dziadek, zrobił nam prezent ... pościel ..... za 3,5 tys :szok::szok:
Jak pomyślałam co moglibyśmy kupić za te pieniądze to aż się popłakałam. Wiem, że nie powinnam bo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ale czy nie mam racji ?:eek:

witam w klubie, nam moi rodzice zrobili podobny prezent a konkretnie kupili welniana posciel dla leniuszka za tysiaka. szlag mnie wowczas trafil...

a jesli u nas jest kiepsko z finansami i mowie rodzicom ze nie chce takiej poscieli bo potrzebuje na to, na to, na to i jeszcze na tamto i to wszystko razem jest tansze i bardziej potrzebne dziecku a oni mi na to ze nie dadza na to kasy bo ja im nie bede dyktowac co maja kupic swojej wnuczce skoro akurat maja kaprys na ta posciel to co? mam sie usmiechnac i ucieszyc ze sa tak bezmyslni...?

Niestety Mamusia14, zgadzam się z Nataliak...
Moja pościel kosztowała tysiaka właśnie i wcale nie byłam zbyt zadowolona... Mogłam za to mieć tyyyle potrzebniejszych rzeczy! Bo teraz kilku mi brakuje i naprawdę nie mam skąd wziąć, a tak to by mama na raty wzięła...
Zresztą wcale nie była tyle warta ta pościel! Kołdra jest super, ale w trakcie pierwszej nocy poduszki wylądowały na dywanie i wygrzebaliśmy stare. Do dziś te nowe w pawlaczu leżą, nikomu z rodziny nie pasują:no: Praktycznie połowa tego tysiaka się zmarnowała:baffled:

z jednej strony was rozumiem, że za taką kasę mozna byłoby kupić wiele innych potrzebnych rzeczy
ale z drugiej strony same nigdy byście sobie tego nie kupiły a tak ktoś o was pomyślał i zrobił prezent
mi w świeta popsuł sie mikser jest narazie tyle wydatków, a ja wciąż czekam na pieniądze z Zus-u, że moim marzeniem jest dostać mikser w prezencie, Elwiwas nie wypożyczasz czasami dziadka????:))))))

reklama
Witam,
Słuchajcie... mój dziadek, zrobił nam prezent ... pościel ..... za 3,5 tys :szok::szok:
Jak pomyślałam co moglibyśmy kupić za te pieniądze to aż się popłakałam. Wiem, że nie powinnam bo darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ale czy nie mam racji ?:eek:

masz rację, masz, ale dziadek miał gest ;-)

Do góry