reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zakupy / promocje / okazje

a w szpitalu też nie widaomo, czy pozwolą ci ubierać w swoje :confused: bo różnie w tych szpitalach jest.. tam gdzie ja chcę rodzić to dają- i może tak lepiej ;-)
ja właśnie nastawiłam pierwszą turę prania... zobaczymy jak to pójdzie z prasowaniem :-p

reklama
Takie rozwiązanie w body jest bardzo dobre, bo przez te zakładki otwór na główkę automatycznie się powiększa. Innym rozwiązaniem są zatrzaski przy dekolcie- ale te, wiadomo, trzeba rozpinać i zapinać, więc ja wolę takie wyjście jak na aukcji:-)
Przypomniało mi się jak przy jednych z pierwszych zakupów dla naszego maluszka, mój mąż stwierdził że takie zakładki to są "chyba tylko dla dziewcyznek"- w sensie, że nie są męskie:-D:-D:-D

Dziewczyny poradźcie czy takie body warto kupić? Chodzi mi o sposób zakładania (nawet nie wiem czy są inne) przez głowę? Bo poza tym są śliczne i nawet niedrogie jak na zestaw 7 szt.
MINI MODA BODY 7 PACK EARLY DAYS KRÓLICZEK 0-3 m (896223265) - Aukcje internetowe Allegro

co do firmy to bodziaki są bardzo dobrej jakości.
Co do sposobu zakładnaia - generalnie niektórzy nie polecaja dla noworodków rzeczy zakladanych przez glowe, bo rodzice niby boja sie ubierac tak zeby nie uszkodzic dziecka. Ja kupuje przez glowe. Otwory na glowe są duże wiec mysle ze bez problemu da sie je ubrac.
Inne są - albo zapinane tak jak kaftanik na środku, albo kopertowe. Tylko chyba latwiej naciagnac body przez glowe i zapiać w kroku, niz zapinac na dziecku okolo 8-10 zatrzasków, bo tyle te body kopertowe zwykle maja.

Dziewczyny poradźcie czy takie body warto kupić? Chodzi mi o sposób zakładania (nawet nie wiem czy są inne) przez głowę? Bo poza tym są śliczne i nawet niedrogie jak na zestaw 7 szt.
MINI MODA BODY 7 PACK EARLY DAYS KRÓLICZEK 0-3 m (896223265) - Aukcje internetowe Allegro

wiecie co ma identyczne body (7pak) kupione tutaj w UK - kosztowalo mnie 5 Ł
ale wiem ze mozna tez dostac taniej (ale ja sepcjalnie nie szukalam)

tak jak sobie patrze an ceny ciuszkow w PL a tutja - to co raz bardziej mysle o tym zeby zaczac kupowac na handel., ale moj maz mi wybija z glowy pomysl bo twierdzi ze ja bym dokaldala do interesu zeby z nikogo nie zedrzec :zawstydzona/y:

Dziękuję Wam za wyjaśnienia, w takim razie zamawiam ten zestaw i pewnie przy okazji kilka innych tego rodzaju ale na większy rozmiar :p Strasznie mi sie spodobały te bodziaki, a jeszcze jedna z Was napisała że jakość jest bardzo dobra więc już nic mnie nie powstrzymuje :)

Właśnie przyszła zamówiona pościel z Allegro :-)

Ja na ciekawską babę przystało idę wszystko założyć, żeby potem zdjąć i schować :sorry2:
A najlepsze jest to, że postanowiłam nie kupować baldachimu,bo to bezużyteczne,kurz się zbiera i szkoda kasy na takie pierdółki....no i dostałam baldachim GRATIS! :szok::-D:-D:-DNo i teraz jak nic muszę stelaż kupić :-)

reklama
A ja się zastanawiam czy jest sens kupować ubranka na mniej niż 60 cm...W końcu dzieci wiadomo rodzą się z różną długością ale najczęściej ponad 50 cm (średniej nie będę wyliczać bo to nie ma sensu ;)). Chodzi mi o to że jeśli rodzi się dziecko dajmy na to 53 czy 54 cm, zakłada mu się pieluszkę to jak je zmieścić w śpiochy na 56 cm? Ja mam wrażenie że lepiej jak ciuch będzie luźniejszy o 2-3 cm niż na styk ale to moje zdanie. No i nigdy nie wiadomo jaki "długi" dzieciaczek nam się urodzi więc może faktycznie kilka bodziaków na 56 warto mieć :)

rozmiar ubranek uwzglednia to ze sie pieluche zaklada i kupuje sie ubranka na tyle ile ma dziecko. jesli bedzie mialo 56cm to ubranko w tym rozmiarze bedzie na niego pasowalo po zalozeniu pieluchy a 62 bedzie za duze.

Do góry