reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

My od jakiegoś czasu korzystamy z nakładki na krzesło fishera i jestem zadowolona.Łatwo się zapina,czyści,mało miejsca zajmuje.Może tacka powinna być wysuwana na większą odległość,bo mamy już na maksa założoną,ale i tak to był dobry wybór.Gdybym miała więcej miejsca w mieszkaniu,to bym postawiła też na drewniane krzesełko ze stoliczkiem.

reklama
Dziewczyny,może polecicie jakiegoś dobrego notebooka?Chcemy jeszcze w tym roku kupić.Nie wiem,ilu calowy najlepszy?Żeby był zgrabny,lekki i najlepiej miał matowy ekran?Znacie się :confused:

Oleśka1977;6411139]

Kupiłam Jaśkowi chusteczki Dada. Trochę się bałam, że poodparzają dupkę, ale nic z tych rzeczy. Są rewelka, ale.....
poczytałam skład i wlazłam w neta. Chodzi mi o PARABENY, które sa w składzie. METYL-, ETYL- itd. Skopiuję:

Methylparaben, C8H8O3, czyli Methyl 4-hydroxybenzoate, Nipagin M, Tegosept M, Methyl Chemosept, Methyl Parasept - jest stosowany jako konserwant kosmetyków, leków, a nawet niektórych środków spożywczych.

W razie kontaktu z oczami powoduje zapalenie spojówek, łzawienie i uczucie mrowienia spojówek. U niektórych ludzi poowduje kontaktowe zapalenie skóry (wyprysk kontaktowy).

Methylparaben ma właściwości estrogenne, dlatego należy wystrzegać się stosowania produktów zawierajacych parabeny w razie zaburzeń hormonalnych zwiazanych z nadmiarem estrogenów, w okresie ciąży i karmienia (laktacji). Konserwanty estrogenne sa również niebezpieczne dla chłopców, którzy w okresie rozwoju są szczególnie wrażliwi na zaburzenia hormonalne. Niekorzystne jest również antagonizowanie działania androgenów w okresie rozwoju u chłopców, kiedy to rozwijają się cechy męskie. Konserwanty typu parabenów zaburzają także spermatogenezę u mężczyzn. Methylparaben działa destrukcyjnie na mitochondria oraz materiał genetyczny. Należy do mutagenów, czyli związków wywołujących mutacje. Istnieją doniesienia o onkogennym (rakotwórczym) wpływie parabenów, zwłaszcza w rozwoju raka sutka. Dlatego nie zaleca się wcierania kosmetyków w skórę piersi, albo też najlepiej nie stosować w ogóle takich kosmetyków. Oczywiście niebezepiczne staje się codzienne używanie balsamów do ciała zawierających metyl-, propyl-, butyl- lub izobutylparaben.
Ulega kumulacji w skórze i w węzłach chłonnych. Uszkadza nerki, śledzionę, wątrobę i grasicę.

2. Propylparaben, Może wywołać alergiczne zapalenie skóry i wyprysk.Posiada podobne właściwości jak metylparaben.

3. Etylparaben, Posiada te same właściwości toksykologiczne co metylparaben.

4. Butylparaben, C11H14O3, czyli p-hydroxibensoesyra-butylester, Butagin. Należy do agentów hormonalnych estrogennych. Wywołuje podrażnienie oczu, błony śluzowej jamy nosowej, kontaktowe zapalenie skóry, świąd. Nie jest zalecany dla kobiet ciężarnych, w czasie laktacji, mężczyzn i dzieci.

Nie chcę panikować, ale o co kaman???? Wychodzi na to, ze są szkodliwe jak skur...syn za przeproszeniem. Nie znalazłam strony, gdzie były pozytywne wypowiedzi.

W każdym razie odstawiam Dadę....Ma wszystkie 4 składniki.
Może jednak panikuję.
Pampers chyba nie ma w ogóle parabenów.
Co wy na to???????
tez nie wiem co otym myslec,tez uzywam dady ostatnio i jutro idedo okulisty bojej ropieja oczy.Moze to zbieg okolicznosci a moze nie?A Ola lubi opakowanie husteczek ,jak szeleszcza,i czasami sie chwile pobawi

wampi;6411707]Z tego co widzę na opakowaniu jest informacja, że - produkt posiada atest PZH oraz Pozytywną Opinię Instytutu "Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka".
mimo tej inf.to chyba jednak zmienie te chusteczki

kurczak1305;6424621]A na chwile wracając do krzesełek,to małż takowe wyczaił i teraz mam dylemat

KRZESEŁKO TEAK 3 KOL+MATA DISNEY MEGA WYPRZEDAŻ !! (1380983431) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam drewniane po Wiktorku i Ola juz w nim siedzi,jestem zadowolona,ale moje tez nie ma pasow i regul. wysokosci ale blat mozna przykrecic blizej badź dalej od oparcia

Alis84;6424661] po trzecie to krzesełko jest niskie czyli nie mogłaby siedzieć z nami przy stole bo byłaby za nisko...
my podstawiamy do stołu i jest blisko nas a przeciez ma swoj blat wiec je przy swoim a nie naszym stole

nataliak;6424699]julita ale do ktorego pchacza?

lena tez uwielbia spacerowke. siedzi jak krolowa i rozkminia wszystko wokol rzucajac ludziom podejrzliwe spojrzenia, nie myslalam ze az tak wda sie w rodzicow ;
:-D:-D

pomimo tego ze sa podobne to ja bym wybrala to drugie

Wyprzedaze zaczynaja sie juz od dzis,w h&m niestety u nas byly poprzebierane.I wiecie co w 2 roznych h&m inne rzeczy byly poprzeceniane,bez sensu.

Aja kupilam Oli foczke do wanienki i jestem bardzo zadowolona.

Moze jutro tez sie wybiore na zakupy bo chcialam sukienke kupic na sylwestra

aha i w reserwed tez sie zaczyna promocja chyba bo kolezanka mowila ze jej siostra szla dzisiaj na noc tzn z wczoraj na dzis szykowac towar na wyprzedaze

Nataliak pewnie jest na zakupach to nam napisze

U mnie w galerii nie ma mothercare,szkoda,Agnieszka77 a czy ten sklep jest w Lodzi w porcie bo nie pamietam
edit juz sprawdzilam,nie ma

Dziewczyny,może polecicie jakiegoś dobrego notebooka?Chcemy jeszcze w tym roku kupić.Nie wiem,ilu calowy najlepszy?Żeby był zgrabny,lekki i najlepiej miał matowy ekran?Znacie się :confused:

Laptopy Tygodnia - ranking najlepszych laptopów.

my podstawiamy do stołu i jest blisko nas a przeciez ma swoj blat wiec je przy swoim a nie naszym stole

No pewnie, że je przy własnym blacie a nie stole rodziców ale w tym krzesełku nie ma opcji aby dziecko było na tym samym poziomie co my przy stole, dla mnie to duży minus.

Agatka dostała w prezencie od chrzestnego pchacz:

oczywiscie małe ciekawskie rączki nie beda mialy najmniejszego problemu aby przemieszczac ruchome elementy... wozek jets naprawde bardzo fajny.... i stabilny.. tak mnie się wydaje...

reklama
Wiolan fajny ten wózeczek, hmmm.....muszę pomyśleć nad takim ale jeśli już to bardziej bliżej urodzin Mai..

I doszło do nas krzesełko do karmienia i garnuszek na klocuszek...
A jutro po pracy zajrzę do rekids bo tylko to w mojej mieścinie jest;)

Do góry