reklama
Jeju, dawno mnie nie było u Was, a tu tyle pięknych ciuszków dla niemowląt :-) Nie dam rady wszystkiego przejrzeć Ja z moim M. nie mogliśmy się już oprzeć i jak byliśmy w nowo otwartej IKEI w Łodzi, to kupiliśmy łóżeczko i stół do przewijania. Na razie wszystko stoi złożone w pudłach za kanapą, bo nie chcę, żeby mi się kurzyło przez 5 miesięcy :-) Wiem, jesteśmy szaleni , bo przecież jeszcze tyle czasu... ale stwierdziliśmy, że im wcześniej zaczniemy, tym jest większa szansa, że ze wszystkim zdążymy i nie będziemy musieli wydawać w jednej chwili dwóch wypłat. Na później odłożyliśmy za to zakup wózka, bo chcemy, żeby był jak najdłużej na gwarancji.
ja kompletuje głownie ciuszki, łóżeczko mam , wózek kupie w kwietniu, staram się mieć wszystko wcześnie, jakby fasolka chciała zrobić niespodziankę i przyszła wcześniej na świat, byłby kłopot z zakupami
O! A myślałam ,że będę jedyna z tym łóżeczkiem
estragon
mamusia synusia:P
Malina ja też nakupiłam mnóstwo nowych body i pajacyków nowych na allegro i z 400 zł na początku wydałam. Generalnie nie kupuję tego typu rzeczy w lumpeksie, poza tym, gdzie ja chodzę, to te body są tak strasznie zniszczone, że na szmatki się tylko nadaje. Raz kupiła body z Next'a, ale było nowe z metką, tak samo jakieś spodenki i 2 koszulki też były nowe. Dziś się znowu wybrałam i kupiłam nową koszulkę i nowiutki sweterek z Zary (śliczny) i dwie pary ogrodniczke (jedne wybrał mąż) z H&M. Za wszystko zapłaciłam 14 zł.
Wampi już kiedyś pisałam na tym wątku odnośnie gwarancji. Nie ma czegoś takiego jak 12 miesięcy, na każdy produkt jest 24 miesiące, (12 mies daje producent+ 12 mies obowiązkowo (chociaż rzadko się tym "chwalą") daje sklep, tzw. rękojmia. Jeśli po upływie 12 mies sklep nie przyjąłby od Ciebie produktu, wówczas spokojnie możesz postraszyc ich rzecznikiem konsumentów, a na pewno Ci ustąpią i przyjmą taki towar do naprawy. Ja wiem, że nawet informują klientów błędnie, ale gdybyś drążyła taką sprawę, to przyznają Ci rację. Chyba, ze zamierzasz kupic bezpośrednio od producenta, to wtedy masz faktycznie 12 mies.
aga, krewetka Wasze ubranka są śliczne )
Wampi już kiedyś pisałam na tym wątku odnośnie gwarancji. Nie ma czegoś takiego jak 12 miesięcy, na każdy produkt jest 24 miesiące, (12 mies daje producent+ 12 mies obowiązkowo (chociaż rzadko się tym "chwalą") daje sklep, tzw. rękojmia. Jeśli po upływie 12 mies sklep nie przyjąłby od Ciebie produktu, wówczas spokojnie możesz postraszyc ich rzecznikiem konsumentów, a na pewno Ci ustąpią i przyjmą taki towar do naprawy. Ja wiem, że nawet informują klientów błędnie, ale gdybyś drążyła taką sprawę, to przyznają Ci rację. Chyba, ze zamierzasz kupic bezpośrednio od producenta, to wtedy masz faktycznie 12 mies.
aga, krewetka Wasze ubranka są śliczne )
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Ja myślę tak jak Aga,lepiej jest wcześniej zacząć kupować bo potem wydać tyle kasy od razu to nie zawsze jest fajnie...tym bardziej że tak jak ja muszę kupić wszyściutko bo nic nie mam i na pewno w spadku po nikim nie dostane!!!!a ja kupuję wcześniej, żeby tak bardzo nie odczuć tego finansowo :-)
estragon
mamusia synusia:P
reklama