reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

reklama
Kota zachwycona wiązaniami do ochraniacza :) Generalnie kotki z niewiadomych przyczyn uwielbiają wszystkie dziecięce rzeczy- wózek, leżaczek. W ciuszkach jak rozłożę to się tarzają z taką błogością na pyskach... Może to zapach proszku dziecięcego? Czy samego dziecka? (Większość rzeczy używane)

A wczoraj maż dał się wciągnąć w dyskusję czy smoczek dla małego powinien być przezroczysty czy kolorowy... Stanęło na przezroczystym, żeby było widać buzię :)

Chrupcia, pewnie że miło ze strony brata i ich dziecka, że tak ładnie przechowali posciel dla waszego malucha!:-D
....co do smoczka to u nas też przezroczysty na początek.

a ja mam dokladnie takie dwa jeden lateksowy a drugi silikonowy
n_A000693.jpg

Kota zachwycona wiązaniami do ochraniacza :) Generalnie kotki z niewiadomych przyczyn uwielbiają wszystkie dziecięce rzeczy- wózek, leżaczek. W ciuszkach jak rozłożę to się tarzają z taką błogością na pyskach... Może to zapach proszku dziecięcego? Czy samego dziecka? (Większość rzeczy używane):)

potwierdzam - moje robią dokładnie to samo - najgorsze jest spanie w łózeczku... Puszkin pierwszy sie tam ładuje, a zaraz za nim Fusia sie gramoli..

Smoczek jeden mam TT a drugi Nuka - takie silikonowe, o kształcie tradycyjnym. Ale jak sie da bez smoczka - to sprobuje...

nie interesowalam sie jeszcze butelkami i tak pwoli zaczynam myslec nad kupnem jakiejs ,jaki wy kupujecie? tnz chodzi mi o firme

Butelki ja mam 4 szklane, te wieksze francuskiej firmy raczej w polsce niedostepne, smoczki mam tez silikonowe i tez francuskiej firmy w Polsce niedostepnej. Musze dokupic jeszcze ze 3 butelki mniejsze, tez szukam szklanych. A teraz nielatwo tu szklane znalezc.

a ja mam dokladnie takie dwa jeden lateksowy a drugi silikonowy
n_A000693.jpg
Ja mam 2 smoczki z Aventu-przezroczyste ale ten z Nuka zielony jest super:) z Kubusiem Puchatkiem
nie interesowalam sie jeszcze butelkami i tak pwoli zaczynam myslec nad kupnem jakiejs ,jaki wy kupujecie? tnz chodzi mi o firme
Komi ja kupiłam jedną z TT a drugą z Avent.. była gratis do przewijaka ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Butelkę mam TT, narazie zakupiłam 150 ml bo w zupełności wystarczy. Niemowlak na raz zje tyle co na dnie tej butelki (może ciut więcej) także większe kupię z czasem :) Smoczek mam silikonowy TT Pure.

Wacików do uszu dla dziecka nie kupuję, choćby z tego względu że to co ma po porodzie w uszach samo mu wyleci a wpychając waciki uzyskuje się odwrotny efekt co chyba dla każdego jest logiczne :) Wystarczy po kąpieli przetrzeć rogiem pieluszki czy ręcznika a nie grzebać tam patyczkami do uszu.
Laktatora też postanowiłam nie kupować, nawet jeśli będzie nawał pokarmu to zwyczajnie go przeczekam w międzyczasie okładając cycki kapustą :p Odciąganie tylko nakręca pojawianie się pokarmu także walka z wiatrakami :)

Do góry