reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

nataliak Nivea porządna firma, żałować nie będziesz. Jak się Kamil miał urodzić miałam dylemat jaką firmę wybrać bo już parę lat temu tego było zatrzęsienie. Od wielu osób słyszałam, że Nivea... no ok, ale przecież też są dobre polskie kosmetyki. Potem na porodówce bardzo dużo położnych odradzało nam mamusiom J&J ponieważ bardzo często uczulało. Zaufałam Nivea i byłam zadowolona. Dodatkowym zakupem był tylko krem Alantan dobry na podrażnienia bo jest tłusty (wypróbowany już w szpitalu), no i oczywiście Sudocrem, który działa ochronnie i wysuszająco.

reklama
z nivea wiem ze jest dobry krem przeciw odparzeniom, s.o.s. na odparzenia i plyn do kapieli z oliwka (znajoma polecila, nie trzeba pozniej juz dziecka smarowac bo fajnie natluszcza).
dzis w szkole rodzenia mielismy o pielegnacji noworodka i pielegniarka mowila ze najlepiej uzywac calej serii kosmetykow bo jesli kazdy jest z innej firmy i cos uczuli to potem nie wiadomo ktory. do smarowania pupy zeby zapobiec odparzeniom polecala tez wlasnie alantan i linomag, sudocrem dopiero kiedy sie jakies problemy pojawiaja.
bylo tez o pielegnacji pepuszka. ktoras z Was pisala niedawno ze wg ostatnich zalecen nie jest konieczny spirytus i wystarczy woda z mydlem. tak samo nam dzis powiedziano.
ostatnio chodzilo mi po glowie zeby zapytac kogos kompetentnego czy mozna do tego celu uzywac octeniseptu. jest to bezbarwny antyseptyk o bardzo niskiej zawartosci alkoholu przeznaczony do dezynfekcji ran, blon sluzowych i skory, powszechnie uzywany w szpitalach i gabinetach lekarskich. jest tez w bardzo wygodnej do stosowania formie bo w sprayu. ja uzywam go od kilku lat, swietnie sie po nim goja wszelkie przeklucia i w ogole wszystko. i pielegniarka noworodkowa wlasnie ten srodek polecila do pielegnacji pepka. musze sie jeszcze dowiedziec czy mozna tego uzywac na szwy po cesarce i na rane po cieciu krocza. jesli tak to byloby super bo akurat u mnie octenisept bardzo przyspiesza gojenie.

jesli ktoras z Was bylaby zainteresowana to tym razem w tesco jest promocja na 6pak chusteczek pampers, butelki/smoczki tommee tippee i kosmetyki nivea baby, chyba do 17lutego.
Dzięki Nataliak ja się w piątek wybiore;-)może jeszcze coś będzie:)

Nataliak - dzięki za informację :-) wpadnę do Tesco na przeszpiegi - i mam nadzieję, ze w Łodiz mamy tę samą oferte co w Wa-wie.

Dziewczyny, wiem że nie które z Was juz zakupiły usztywniane rożki i mają je w domciu?
Byłabym wdzięczna za informację, gdzie/ u kogo kupowałyście i jak oceniacie jakość?
Na allegro ceny sa strasznie różne no i nie wiem na co się zdecydować
Sa takie od 19 pln , ale sa tez takie za 50-60 PLN (np Feretti)...

Malina, ja kupiałam Feretti ze względu na tkaninę - super miękka bawełna. No i mam tez pościel z tej samej serii, więc wzięłam do kompletu. A co do rożków na allegro, to niestety nie mogę sie wypowiedzieć, bo nie wiem...

Malina, ja kupiałam Feretti ze względu na tkaninę - super miękka bawełna. No i mam tez pościel z tej samej serii, więc wzięłam do kompletu. A co do rożków na allegro, to niestety nie mogę sie wypowiedzieć, bo nie wiem...

No właśnie, własnie, Feretti mnie kusi, poza tym, może służyć potem jako śliczna kołderka
a widziałam w Słoniu promocję - zestaw Feretti Trio z ochraniaczem za 139 pln + rożek za 1 pln, nie wiem w takim razie czy nie pognam go kupic

No właśnie, własnie, Feretti mnie kusi, poza tym, może służyć potem jako śliczna kołderka
a widziałam w Słoniu promocję - zestaw Feretti Trio z ochraniaczem za 139 pln + rożek za 1 pln, nie wiem w takim razie czy nie pognam go kupic

No ja dlatego wybieram się już niedługo :tak: Widziałam ,ze 19 nie możesz... To może wcześniej by się udało. spytam Oleśki na wątku spotkaniowym :-)

Zastanawiam się nad kolorem łożeczka jaki by pasował.. Raczej jestesmy zdecydowani na ciemniejsze a Wy co myślicie?
1foto- pierwsza czesc pokoju;
2foto- w tej wnece bedzie stało łożeczko

Załączniki

• pokoj1.jpg
    pokoj1.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 38
  • pokoj2.jpg
    pokoj2.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Do góry