reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

Odnośnie świątecznych prezentów, co sądzicie o tych grach:

GRA MAD MOUSE - MYSZKA - NOWŚĆ od HASBRO - KURIER! (2822437123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

któraś ma, widziała może? Wydaje mi się, ze mogą być fajne dla naszych dzieci...

A dzisiaj Franek dostał od chrzestnej taką grę, jest super:

DZIEŃ I NOC GRANNA OD RĘKI RUDA ŚLĄSKA + GRATIS (2807871614) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

....poza tym stawiamy na puzzle i książeczki (BTW polecam te dwie, mamy już Świnki, a na Mikołajki będzie czerwony kapturek):

Czerwony Kapturek. Książka z magnesami [nowa] (2765247276) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i chyba Elmo, którego się łaskocze i ten się śmieje.... Byliśmy z Frankiem w sklepie z zabawkami i te rzeczy go interesowały.

reklama
JustMe: ta gra dzien i noc jest zarąbista.. lookałam na inne tego typu i mysle, ze super rozwijają jednak wyobraźnię, choć trzeba ukłądać wg schematu, to mysle ze moze posluzyc jednak na dlugo (o ile klocki sie nie pogubią). Dzieki za podpowiedź prezentu gwiazdkowego...

niestety ksiazki z latającymi elementami odpadają na przedbiegach, bo z doświadczenia wiem, że takie latające elementy giną bezpowrotnie, bo twórcy tych ksiazeczek nie przewidzieli pudełeczka na takie magnesiki... no i jakośc takich magnesików jest raczej poniżej poziomu: słaba.... to doswiadczenie posiadaczki 2 takich egzemplarzy... lepsze są takie, w ktorych mozna rysowac i pisac a potem zmazywać....
BTW moja teściowa skwitowała, że Agata jest słabo rozwinieta manualnie... ciekawe jakby dać Agacie iPada i teściowej to która by się okazała słabo rozwinieta manualnie....:-D:-D:-D nie wspomne o tym, że Agata po hiszpańsku gada razem z Dorą i Myszką Miki....:-D:-D

Ostatnia edycja:
niestety ksiazki z latającymi elementami odpadają na przedbiegach, bo z doświadczenia wiem, że takie latające elementy giną bezpowrotnie, bo twórcy tych ksiazeczek nie przewidzieli pudełeczka na takie magnesiki... no i jakośc takich magnesików jest raczej poniżej poziomu: słaba.... to doswiadczenie posiadaczki 2 takich egzemplarzy... lepsze są takie, w ktorych mozna rysowac i pisac a potem zmazywać....

Bardzo się cieszę, że masz preznet:tak:

A co do książeczek, to sprostuję, ze owszem, jest na ostatneij stronie pudełko na magnesy i magnesy są dość grube i fajnie się trzymają:-p Najlepiej jak sobie obloookasz przy okazji w EMPIKu:tak:

justme- faktycznie świetne to !

u nas wkrętarka jest w domu od 2tyg ale nastąpiła pomyłka dali nam dwie wkrętarki ale zapomnieli jednej najważniejszej części :eek::eek::eek: i kurna cisza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to jedyny prezent dla Dorianka od T. więc będzie kicha jak dziecko nie dostanie nic w mikołaja. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wiolan - a czemu teściowa tak stwierdziła ?? :confused2:
na ostatnim spotkaniu z Pani psycholog stwierdziła, że Dorian jest bardzo dobrze rozwinięty, że ślicznie rysuje, bardzo dobrze trzyma kredkę i super radzi sobie z nożyczkami. co mnie niezmiernie cieszy :happy::happy::happy::happy:

Elwiwas jak to wkretarke na Mikolaja ? :-))) to jakas zabawka czy masz na mysli prawdziwa wkretarke?

Ja w dniu dzisiejszym zakonczylam zakupy prezentowe dla wiekszosci dzieciakow znajomych i mojego prywatnego dziecka .-)

NA Mikolaja ... tor furia Acrobatica za punkty...do ktorej mam troche watpliwosci troche to na wyrost
http://shop.toyscenter.it/index.php?ctr=products&act=show&id=29634

a pod Choinke czyli tradycyjnie od Aniolka ..... to pomoglam rodzince w wyborze malogabarytowych preznetow ..albo takich rozkladajacych sie na czesci, bo trzeba bedzie z nimi wrocici i bedzieto
- lego remiza strazacka od wujostwa

http://www.toyslublin.pl/_p/galeria/oferta/251_Lego/9515-lego-duplo-6168.jpg

- kierownica symulator od dziadkow
http://www.swiat-zabawek.pl/index.php?p11935,smoby-kierownica-z-wyswietlaczem-8434...to najwieksze ale wejdzie do bagazu podrecznego Mateusza

no i od nas Rodzicow 5 figurek z bajki Strazak Sam
http://www.bobasom.pl/strazak-sam-zestaw-5-postaci-z-bajki-cat-150-id-2330.aspx
i do tego transformers Listonosz Pat
http://www.bajkowaszafa.com/product...transformujacy-sie-samochod-lub-figurka-.html

Ostatnia edycja:
Strega fajen prezenty dostanei Mateuszek:)

Wiolan
my tez ammay ksiazke z magnesami z carefora i slabo sie trzymaja i pudeleczka tez brak:(

Just chyba zakupie chrzesnaikowi 'dzien i noc' :)a gra bardziej podoba mi sie 'mad mouse'

elwiwas pzreciez my wszystkie tu wiemy ze Dorianek jest uzdolnionym dzieckiem:)a co do nozyczek to ostatnio ulubione zajecie OLi,co posprzatam od nowa zaczyna wycinac:confused:
kiepsko z ta wiertarka:/

co myslicie o tym?
Karaoke dla dzieci: Przebojowe dziaciaki - Avalon - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
albo to
Karaoke dziecięce przeboje 2 - - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

reklama
Just chyba zakupie chrzesnaikowi 'dzien i noc' :)a gra bardziej podoba mi sie 'mad mouse'

Polecam serdecznie, Franek po kilku dniach przeszedł do zainteresowania tą trudniejszą wersją i nieźle mu idzie:tak: Tylko ma problemy z załapaniem, ze układa się od dołu, a nie od góry:sorry2:

A co do karaoke, to pewnie jeśli dziecko czuje muzykę i lubi śpiewać, to fajny pomysł- u nas słuchu i poczucia rytmu totalny brak:-D

Jak już pisałam na głównym, byłam dzisiaj na zabawkowych zakupach, skusiłam się jeszcze na tę grę z małpkami, o której pisała Aga. O dziwo teściowie w tym roku też zdają się z prezentem na nas, więc coś jeszcze będę musiała wymyślić...

A dzisiaj Mikołaj przyniesie Franiowi:

ksiażkę http://bonito.pl/k-1392237-pan-brumm-obchodzi-boze-narodzenie, puzzle (wydają mi się bardzo fajne) http://allegro.pl/trefl-puzzle-xxl-ukladanki-wierszowanki-lokomotywa-i2843911118.html, film o reniferze i mega jajo z niespodzianką:)

Ostatnia edycja:
Do góry