reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy / promocje / okazje

U nas też bez butów najwygodniej ;) w domu na bosaka smiga, w sobote u dziadków nawet po podwórku bez butów biegala ;) Niestety sa sytuacje gdzie buty miec musi ;/ Poczatkowo był placz i bezradne stanie, a teraz juz ladnie w bucikach chodzi ;) Tak samo zreszta jak chodzenie w domu i na dworze. Na dworze bardzo dlugo sie wywracala chociaz po domu juz ladnie chodzila. Teraz nareszcie juz i na dworze bez wzgledu na podloze ladnie chodzi ;)

reklama
a my kupiliśmy sandałki w deichmannie o te:

z elefanten nie było żadnych w Nadii rozmiarze :( z resztą mamy jedne nówki ale ciut za duże - myślę, że za miesiąc będą dobre :)
podobały nam się też te co ma chyba nataliak (zdaje się że na fotach widziałam :p) - takie filetowe, ale nie mielibyśmy je do czego nosić :( szkoda, że nie robią takich białych albo rurzofych :)

były też przecenione na 49zł kryte różowe skórkowe butki z elefanten (takie mięciutkie sznurowane ze skórzaną podeszwą)- chyba takie białe ma Agatka wiolan. Zastanawiam sie czy je kupić na wczesną jesień...

te fioletowe to bobbi shoes z deichmanna, fajne ale juz je sprzedalam bo okazaly sie za male na lene, miala je raz na sobie...

o to szkoda bo byly bardzo ładne i wyglądały na stabilne :)

aaa mam jeszcze jedno pytanko w temacie butów. koleżanka co ma starsze dziecko mówiła mi, że buciki dla maluszków powinny mieć tą gąbeczkę - podparcie łuku to się chyba nazywa, żeby dziecko nie miało płaskostopia - słyszałyście o tym??
niestety oglądałam mnóstwo butów i nie znalazłam żadnych żeby to coś miały... można ewentualnie dokupić taką wkładkę skórzaną.

Słyszałam ze jeszcze za wczesnie na taka wkladke. Dziecko powinno jak najwiecej chodzic na bosaka, w skarpetkach...wtedy najlepiej rozwija sie nozka.

Też wydaje mi się, że nasze szkraby są jeszcze za małe na takie profilowane wkładki, w końcu gdyby były potrzebne, to większość producentów by robiła buciki z takimi wkładkami.

marzena - buty z deichmanna - ale nie elefanten ale Baren Schuche mają takie lekkie wyprofilowanie. Mielismy adidaski takie ale w zimie jak Stasio jeszcze nie chodził.

Teraz prawie cały czas jest na bosaka, wtedy najszybciej i najpewniej chodzi. Jak jest w sandałach to prawą stawia pewnie a lewą dostawia i szura - zupelnie inaczej niż na bosaka. Wiec buty w kąt i tylko na naprawdę syfiasty teren zakładamy.

A jeszcze słówko o kostiumach kapielowych takich z filtrem. Dla mnie to jest rewelacja. Nie trzeba co chwila dzieciaka dosmarowywać, piach się do kremu nie klei. Tam gdzie Stachu miał kostium jest bieluteńki a tam gdzie tylko smarowany (a solidnie smarowany) to jest sniady. Widziałam sporo dzieciaków na plaży poparzonych przez słońce - masakra...

reklama
My kupilismy ostatnio sandalki z primigi z zakrytymi paluszkami. Rzeczywiscie oprocz jednych geoxow, ktore nie mialy rozmiaru, tylko bartek mial ogumowane noskima le bartki maja bardzo twrada podeszwe, przynajmniej te, ktore mierzylismy i byly bardzo wysokie. Jak je zalozylam Karolkowim to chodzil w nich jak bocian podnoszac wysoko nozki do gory. Moje dziecko juz prawie w ogole nieraczkuje i swietnie sobie radzi na kazdym podlozu. W domu chodzi na bosaka.

Do góry