reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupy / promocje / okazje

martina oj wiem coś na temat zimnej podłogi w płytkach...ale ja Majce nie pozwalam tam wychodzić, ma do dyspozycje reszte mieszkania oprócz pokoju z płytkami!

reklama
mój gdzie się da to w skarpetkach śmiga, a na dwór kupiłam butki/sandałki nazywają się roczki, młody w sklepie przymierzył różne łącznie z geoxami i w tych roczkach najbardziej naturalnie chodził, miałam wcześniej sandałki z him, ale się przestraszylam, bo po tygodniu były wykrzywione do środka i pomyślałam, że lepiej wydać na dobre buty niż póxniej na ortopede

a jak w domu konieczne kapcie to bym kupiła paputki

Zrobiłam dzisiaj trochę zakupów dla Frania pod kątem upałów. Szukałam głównie bluzek bez rękawów, co na chłopca nie jest wcale takie łatwe. Najlepsze zakupy zrobiłam w H&M:

*H&M* _KOSZULKA _ TOP _ CYFRY _ ziel _ 86/92 (1644731319) - Aukcje internetowe Allegro

H&M KOSZULKA PODKOSZULKA 122/128 NOWOŚĆ (1649338903) - Aukcje internetowe Allegro

*H&M* _KOSZULKA _ TOP_ PASKI_ biel-zieleń _ 68 (1635520768) - Aukcje internetowe Allegro

i superowe szorciaki:

*H&M* _SPODENKI _BERMUDY _DINOZAURY _ ziel_110 (1637034394) - Aukcje internetowe Allegro

....swoją drogą niezły narzut mają na allegro, ja za te spodenki zapłaciłam 19.90, do koszulek też dorzucają średnio po 10 pln!

Kupiłam jeszcze piżamki z krótkim rękawem w Mothercare (do domu i do żłobka), także nieźle go obkupiłam...

z tym że u mnie jest na dole dość zimno na podłodze, to na boso raczej odpada.
a wasze dzieci nie marzną na boso, jak np. po płytkach czy panelach biegają?

po domu boso, w piaskownicy zwykle w skarpetkach lub boso, na dworze w wózku boso lub w skarpetkach, po dworze na piechote - w butach
W mieszkaniu mamy i panele i płytki ale mała śmiga boso. Czasem ma chlodne stopy, ale ja tez mam czasem zimne nogi a zimno mi nie jest. Dopiero jak agusia zaczyna kichać zakładam skarpetki, ktore ona i tak po 3 minutach sciąga ;)

JustMe - ekstra zakupy, ja żaluje ze nie mam H&M u siebie..... super ciuszki sa. Mam troche uzywek tej firmy i jakosc super, wiec tym bardziej zaluje. A za nowki na allegro rzeczywiscie sie cenia....

pochwalcie sie jakie macie sandalki dla dzieci? Cos polecacie? My z dotychczasowych nie jestesmy zadowoleni i cos chcemy kupic ale jakos nic mi nie przypadlo do gustu..... do tego Agusia ma nadal górną nogę i ciężko cokolwiek jej kupić ...

My mamy sandałki Elefanten, z Deichmanna. Sa bardzo OK, tylko wydają mi się dość wysokie (przy kostce) i nie wiem czy to będzie dla Franka wygodne... bo jeszcze w nich nie chodził po podwórku. Ale oglądałam w ten weekend sandałki dzieciowe w różnych sklepach i w różnych cenach i nie ma nic w jego rozmiarze, z osłoniętymi paluszkami:eek: Nie wiem, czy nei przymierzę się do tych, które kupowała Chrupcia. A. No i mamy jeszcze Crocsy..

za waszą radą Filip śmiga od wczoraj w skarpetkach;) a propo jeszcze podłóg to u nas na pewno jest zimniej, bo nie ma tak ładnej pogody jak w Polsce:/ nie ma zazwyczaj nawet na dworze 20st:/

a ja teraz małemu kupiłam buty z clarks'a, stwierdziłam podobnie jak bali że lepiej teraz dołożyć do dobrych butów niż potem żałować:

o takie:
$%28KGrHqUOKkME29ypz%29sQBN4mDdh1SQ%7E%7E0_12.JPG

$%28KGrHqUOKkME29ypz%29sQBN4mDdh1SQ%7E%7E0_14.JPG
$%28KGrHqEOKj0E21lkU8oVBN4mDviWZ%21%7E%7E0_14.JPG
$%28KGrHqF,%21hsE3ZTzdOS9BN4mD2yvFg%7E%7E0_14.JPG

jeszcze chce mu kupić od nich sandałki i coś w tym stylu:
Clark's All Aboard boys first shoes | eBay UK

albo takie:

New CLARKS Baby Boy Shoes Sandals Size 5.5 G (EU 22.5) | eBay UK
albo takie sandałki:
Boys Shoes - Diplosand Fst in Navy Leather from Clarks Shoes

no i w temacie sandałków - kupiłam małej w ccc dość fajne i wydawało mi się dobre sandałki... no i na dniach muszę śmignąć bo sandałki chyba elefanten bo tak jak pisze bali lepiej dać więcej za buty niż później latać po ortopedach...

a proszę powiedzcie mi - paluszki w sandalkach powinny być zakryte? możecie wstawić przykładowy model, żebym zobaczyła jakie mniej więcej powinnam kupić? będę wdzięczna!

reklama
Do góry