a smoczki avent nie są z silikonu? fajnie jak imituje piers, szkoda, ze mleko z niego nie leci ;-)swietne opinie. te smoczki sa zrobione z silikonu ktory imituje kobiecy sutek ponoc lepiej niz inne.
butelki tez moglabym wybrac tommee tippee ale avent ma duuuzo lepsze opinie.
cenowo roznicy wlasciwie nie ma.
reklama
N
nataliak
Gość
tez sa ale taka jest moja decyzja na podstawie opinii w internecie. zycie to zweryfikuje bo moze dziecko nie bedzie chcialo akurat tych smoczkow/butelek
ok, a taki smoczek to jeden, czy dwa? kurde chciałabym obejsc się bez nich, bo mi się to zaraz kojarzy, ze takie 1,5 roczne dziecko dalej chodzi ze smoczkiem, nie cierpię tegotez sa ale taka jest moja decyzja na podstawie opinii w internecie. zycie to zweryfikuje bo moze dziecko nie bedzie chcialo akurat tych smoczkow/butelek
ty no włąśnie hehe bo ja myślę o uspokajaczachNataliak a Ty chcesz kupic smoczki tommee do butelek avent czy smoczki uspokajacze? Cos sie pogubilam
Butelki ze smoczkami musicie i tak kupic, nawet jak planujecie karmic piersia, bo dziecku od urodzenia juz daje sie wode mineralna. A potem zaraz wchodza soczki I w czym bedziecie to podawac?
Moj syn od poczatku nie chcial zadnych smoczkow, wolal swoj palec, ktory ssal dosc dlugo. Niby powoduje to znieksztalcenie podniebienia, ze potem zeby wystaja do przodu itp., ale u mojego syna nic takiego nie bylo. Tylko to taki zly nawyk, ktorego ciezko oduczyc, bo smoczek mozna zabrac, a palca juz nie, ale z wiekiem przechodzi.
Moj syn od poczatku nie chcial zadnych smoczkow, wolal swoj palec, ktory ssal dosc dlugo. Niby powoduje to znieksztalcenie podniebienia, ze potem zeby wystaja do przodu itp., ale u mojego syna nic takiego nie bylo. Tylko to taki zly nawyk, ktorego ciezko oduczyc, bo smoczek mozna zabrac, a palca juz nie, ale z wiekiem przechodzi.
Ale chyba chodzi o uspokajacze bo nie kupisz butelki bez smoczka hehety no włąśnie hehe bo ja myślę o uspokajaczach
moj do 7 miesicy nie pil zadnej wody,sozkow itp,nie chial,same mleko i o! i to wystarczalomu bo mleko to przeciez woda z 90% i nie trzeba juz przepajacButelki ze smoczkami musicie i tak kupic, nawet jak planujecie karmic piersia, bo dziecku od urodzenia juz daje sie wode mineralna. A potem zaraz wchodza soczki I w czym bedziecie to podawac?
aga-ja ci powiem z moj synek odrzucil smoka jak mial 2 miesiace i za chiny nie chcial zadnego!!! palca tez nie ssal,nic no! a to dobry uspokajacz i teraz nie ma ze nie chce,drugiemu bede dawac az polubi:-)
reklama
Wonka uk
Fanka BB :)
Jak chcesz karmic piersia dluzej to slyszalam ze nie ma potrzeby przepajac,wrecz niewskazane,mleko zaspokaja wszystkie potrzeby dziecka do 6 miesiaca.
Ja mam twarde postanowienie karmienia piersia conajmniej 6 miesiecy wlasnie.
zobaczymy co z tego wyjdzie;-)
Ja mam twarde postanowienie karmienia piersia conajmniej 6 miesiecy wlasnie.
zobaczymy co z tego wyjdzie;-)