reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Bo pieluszka tak działa, stara sprawdzona metoda. Ja się w sklepie z moim posprzeczałam, że chce misia bo to takie super. Użyliśmy raz a potem tak jak u ciebie się skończyło :-D
Hehehehe i co nie mówił Ci potem " A nie mówiłem ? ":tak::tak::tak: Bo mój naprawdę często ma rację w takich sprawach, ja go nie słucham, a potem się wkurzam, ze pieniądze w błoto wyrzuciłam hihihihih :sorry::laugh2::laugh2::laugh2:
Co do wózka to my dostaliśmy 3 w 1 i powiem szczerze sprawdza się, ale w domu bo jak chcieliśmy gdzieś jechać to składanie tak ciężkiego i dużego wózka było kłopotliwe i denerwujące. Jedyne co było super to pompowane koła, ale reszta klapa.
Mojego męża siostra kupiła podobny i była zadowolona tamten był o wiele lżejszy bo był zrobiony z jakich mocnych rurek (pustych w środku) i to też się przekładało na wagę tegoż cudeńka.

reklama
hmmmmm z tego co dowiedziałam się od doświadczonych mam to na wózku niestety nie można oszczędzać ...wszytskie tanie sa tandente i niepraktyczne...choć z pewnością da się znależć jakis dobry model z tych z nienajwyzszej pólki...Ja z pewnością postawie na jakość,wykonanie ,bo na pewno wózek bedzie czesto składany i wożony w samochodzie...musi być łatwy w obsłudze i bezawaryjny...Co do konkretnych firm podpytam się bardziej w przyszłym tygodniu...
To napisz nam potem jaki firmy są dobre wg. różnych opinii jakich zasięgniesz bo ja teraz też muszę już kupić nowy,no i sama już nie wiem z fotelikiem samochodowym, czy bez??:eek: W sumie foteliki to już mam po starszych dzieciaczkach.
W kwestii wózków jestem zielona bo jeden dostałam i nigdy sama nad tym więcej nie myślałam, a teraz już muszę.:tak::tak::tak:

Co do wyboru wózka najwazniejsze to dostosowac go do swoich potrzeb, a z pewnością każda z nas ma inne.
Ja np wkrótce wprowadzam sie do domku, więc nie potrzebuję lekkiego wózka, ale za to duzych i nieskręcanych kół bo niestety drogi wokół domku w katastrofalnym stanie:-( więc jazda po błotku się szykuje. Auto tez mam duże kombi więc z załadowaniem no problem.
ale co do noszenia wysoko wózków to słuchajcie- ja poprzednio robiałam tak- wyciagałam bude z Antosiem, wnosiłam na 2 pietro a stelaż wózka stał na klatce na dole;-) później go sie wnosiło wyżej. Więc problemu nie ma żeby za każdym razem wnosić cały wózek.
Poza tym jak ktos mieszka wdużym miescie, gdzie ma piekne, proste, odsnieżane chodniki to i wózek lekki z malutkimi kółkami może sobie kupić.

Co do przekładanej raczki- to fakt, musi być, ale w niektórych wózkach nie raczka sie przekłada a jest możliwość przełożenia budy w drugą stronę.

I dodam, że nie widzę potzreby kupowania wózka ze stelażem, w który fotelik sie wepnie, wcale z tego się patentu nie korzysta. Po pierwsze wfoteliku dziecko długo nie może przebywać, max 2 godz w jednej pozycji, po drugie jaknp na zkupy jechałam, wypinałam fotelik i do wózka skelpowego go wkładałam, tak było najwygodniej:-)

Hehehehe i co nie mówił Ci potem " A nie mówiłem ? ":tak::tak::tak: Bo mój naprawdę często ma rację w takich sprawach, ja go nie słucham, a potem się wkurzam, ze pieniądze w błoto wyrzuciłam hihihihih :sorry::laugh2::laugh2::laugh2:
Co do wózka to my dostaliśmy 3 w 1 i powiem szczerze sprawdza się, ale w domu bo jak chcieliśmy gdzieś jechać to składanie tak ciężkiego i dużego wózka było kłopotliwe i denerwujące. Jedyne co było super to pompowane koła, ale reszta klapa.
Mojego męża siostra kupiła podobny i była zadowolona tamten był o wiele lżejszy bo był zrobiony z jakich mocnych rurek (pustych w środku) i to też się przekładało na wagę tegoż cudeńka.

A mówił, mówił. :-)
Co do wózka, to kupiłam takie cudeńko, że mój mąż musiał się schylać (ma 186 cm) i do autobusu się go nie dało wnieść, bo ważył chyba z tonę :p

Matko - a ze mna chyba cos nie tak. Ja jeszcze ani nad ubrankami ani nad wozkiem sie nie zastanawiam. Jasne, w sklepach zerkam od czasu do czasu ale jeszcze niczego nie dotknelam i nie ogladnelam dokladnie. Na ulicy ogladam sie za wozkami i jest takich kilka , ktore mi sie bardzo spodobaly. Wrzucilam raz w google nazwe i.....1000 euro. Szybciej zamknelam strone niz otworzylam :). I tak narazie jeszcze nic nie planuje. Narazie 20 czerwca mam usg zeby poznac plec . Moze po tym sie nakrece.

Matko - a ze mna chyba cos nie tak. Ja jeszcze ani nad ubrankami ani nad wozkiem sie nie zastanawiam. Jasne, w sklepach zerkam od czasu do czasu ale jeszcze niczego nie dotknelam i nie ogladnelam dokladnie. Na ulicy ogladam sie za wozkami i jest takich kilka , ktore mi sie bardzo spodobaly. Wrzucilam raz w google nazwe i.....1000 euro. Szybciej zamknelam strone niz otworzylam :). I tak narazie jeszcze nic nie planuje. Narazie 20 czerwca mam usg zeby poznac plec . Moze po tym sie nakrece.

ja na razie tez na spokojnie...wole nie zapeszać ;-)...pomyśle o wszystkim za pare ładnych tygodni tym bardziej ,że wiekszość moich znajomych ma to za sobą i na pewno bede miała ułatwione zadanie co do wyborów...

Wiem na pewno,że bedę potrzebowala wózek z dużymi kołami (spacery po lesie i nad rzeką), lekki, łatwo składany ...no i oczywiście śliczny :-)

Dziewczyny jakie wy pomocne!Tak myśleliśmy właśnie, żeby zacząć czytać o wózkach-który wybrać żeby zdążyć do narodzin..a tu takie cenne opinie!!!!
Joanno82 pokazałam Mężowi wózek z Twojego linka: TAKO jumper..WOW!Od razu mu się spodobał ,a jak przeczytał szczegóły..to..kto wie, czy tego wózka właśnie nie kupimy:-)Ja też stelaż będę zostawiać na dole na klatce schodowej..(mieszkam na 4 pietrze..;-)i znosić tylko gondolkę:-)

Tak rady cenne:tak: Ale ja mam mega problem z wózkiem, bo musi być dla bliźniaków, więc i tak będzie ciężki:-p Ale naszczęście mieszkam w domu i wózka nigdzie wnosić nie będę. Problem polega na tym, że nigdzie nie można na żywo zobaczyc takich wózków, bo sklepy nie mają ich na stanie, nie wiem jaka firma jest dobra, no i oczywiście boję się, że zamówię coś z katalogu, a okaże się niewygodny dla dzieci:confused2:

Ostatnio w dwóch sklepach poprosiłam o radę w tej sprawie i Panie mi powiedziały żebym na internecie sobie popatrzyła wózki dla bliźniaków... Nawet nie dodały jakiej firmy, bo same nie miały pojęcia...:baffled:

Ja bede miała wózek od siostry, firmy Emmaljunga. Bardzo fajny i sprawdzony osobiscie na spacerach z moim chrześniakiem-duze koła i cieplutka głęboka (teraz raczej modne płytkie) gondola akurat na zimę. Świetny wózek, bardzo wygodny, bajerancki i podobno extra funkcyjny to ten
Wózek spacerowy Stokke® Xplory® - Stokke® Poland
Ale ja i tak bym go nie kupiła bo bardzo drogi ok.3500zł

reklama
Za to na fotelik samochodowy nie bede żałować. Na pewno kupie, bo atesty i opinia wielu znajomych (w tym siostry) i specjalistów od zabezpieczeń samochodowych (znam jednego konsultanta krajowego- czy jakos tak), firmy maxi cosi. Nie wystarcza na bardzo długo bo w przedziale 0-13kg ale i tak go kupie, nie wiem jeszcze ile kosztuje ale zaraz sprawdze

Do góry