reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Joasia,
mój miał wszystko popakowane i wyglądało to tak:
-w prawej zewnętrznej kieszeni są chusteczki, podaj mi,
- nie ma nie spakowałaś....
itd.
Oczywiście jak się zwlekałam z łóżka to wszystko było.
No ale te 3 torby i babka z bólami było by nie złe.
już widzę miny położnych :szok::-D

reklama
Body to chyba rewelacja na calej lini :-) , I spioszki rozpinane w kroku :-D Nie trzeba dzieciaczka rozbierac calego do przebrania pieluszki.

dagmar te misie do kapieli to o du*e rozbic ,mi najlepiej bylo kapac Patryka bez niczego od pierwszych dni!
NO i juz wczesniej pisalysmy nie kupujcie ubranek zapinanych na pleckach ,dzidzi jest poprostu niewygodnie w tym lezec.

Też kupiłaś super misia :-)

Joasia,
mój miał wszystko popakowane i wyglądało to tak:
-w prawej zewnętrznej kieszeni są chusteczki, podaj mi,
- nie ma nie spakowałaś....
itd.
Oczywiście jak się zwlekałam z łóżka to wszystko było.
No ale te 3 torby i babka z bólami było by nie złe.
już widzę miny położnych :szok::-D

NO biedny sie stresowal bardzo !!!!!! :-D Ale faceci sa nieporadni w naglych wypadkach ! Wazne ze dal rade !

No ale był i to się liczy :-)
Tylko 2gi poród przeżył bardzo i teraz powiedział, że nie pójdzie, że nie da rady.
Ja sama też nie dam rady :-(
Chociaż wolę sama, niż cesarkę.
Ci źli lekarze chcą mi cesarkę robić :angry:
Boim się

Też kupiłaś super misia :-)
A kupilam kupilam !!!! Wracalam jak na skrzydlach ze udalo mi sie kupic cos tak superanckiego i paktycznego !!!!! A jak przyszlo co do czego ,to nawet niewiedzialam jak tego uzyc ,maly sie darl w niebo-glosy ,a mi kapanie nie wychodzilo.Maz spokojnie podszedl ,wyciagnol dziadostwo ,wrzucil do smietnika ! I tak zakonczyla sie przygoda z beznadziejnym misiem !!!!! wlozylismy pieluszke tetrowa do wanienki ,polozylismy drzacego sie malego i przykrylismy go ta mokra pieluszka - uspokoil sie odrazu :szok:.Pielucha tetrowa w wanience zostala do czasu az maly zaczol siadac ! NIeiwm czemu ale zawsze ta tetrowka w waniennce go uspokajala !

No ale był i to się liczy :-)
Tylko 2gi poród przeżył bardzo i teraz powiedział, że nie pójdzie, że nie da rady.
Ja sama też nie dam rady :-(
Chociaż wolę sama, niż cesarkę.
Ci źli lekarze chcą mi cesarkę robić :angry:
Boim się

A u mnie odwrotnie , pierwsza byla cesarka .Mimo big planow zeby maz uczestniczyl w porodzie nie dalo rady.Rach ciach i pocieli mnie! Łobuzy ;) ...
Teraz mowia ze zrobia wszytko abym rodzila naturalnie .....Ja sie tego bardziej BOJE :baffled:

Ja sie czulam rewelacyjnie po cesarce , a bolalo mnie chyba tylko cewnikowanie ....To jedyny bol jaki pamietam z cesarki !!!! Znieczulenie mialam zewnatrzoponowe.

A kupilam kupilam !!!! Wracalam jak na skrzydlach ze udalo mi sie kupic cos tak superanckiego i paktycznego !!!!! A jak przyszlo co do czego ,to nawet niewiedzialam jak tego uzyc ,maly sie darl w niebo-glosy ,a mi kapanie nie wychodzilo.Maz spokojnie podszedl ,wyciagnol dziadostwo ,wrzucil do smietnika ! I tak zakonczyla sie przygoda z beznadziejnym misiem !!!!! wlozylismy pieluszke tetrowa do wanienki ,polozylismy drzacego sie malego i przykrylismy go ta mokra pieluszka - uspokoil sie odrazu :szok:.Pielucha tetrowa w wanience zostala do czasu az maly zaczol siadac ! NIeiwm czemu ale zawsze ta tetrowka w waniennce go uspokajala !
Bo pieluszka tak działa, stara sprawdzona metoda. Ja się w sklepie z moim posprzeczałam, że chce misia bo to takie super. Użyliśmy raz a potem tak jak u ciebie się skończyło :-D

Joasia,
a potem wiesz moja koleżanka miesiąc chodziła zgięta bo ją tak szew bolał.
Jakie to uczucie ta cesarka?
Znieczulenie wiem bo w marcu miałam operację kolana.
Ale sama cesarka podobno boli i wymiotować się chce jak dzidzie wyciągają...:-(

Joasia,
Jakie to uczucie ta cesarka?
Znieczulenie wiem bo w marcu miałam operację kolana.
Ale sama cesarka podobno boli i wymiotować się chce jak dzidzie wyciągają...:-(

Ja mialam trudne pierwsze dni , nie czulam bolu nawet po chyba ze chcialo sie kichnac ,kaszlnac czy smiac sie! Bylo trudno bo wszystko ciagnelo.No i pierwsze siku !!! Ałć!Ale przeciez takie odczucia sa i po poodzie naturalnym!Ja z reka na sercu mowie ze nic mnie nie bolało ,rozmawialam sobie normalnie z lekarzami :) Jak malego wyciagneli cieszylam sie ze placze ,co oznaczalo ze zyje !
Ja cesarke przeslam gladko ,byc moze dlatego ze ciagle cos do mnie mowili ,smiali sie itp. i nie koncentrowalam sie zbyt wiele na cesarce.

reklama
Joasia,

Z kolei niedawno rodziła moja przyjaciółka, naturalnie, żal mi było na nią patrzeć - 2 tygodnie nie mogła siadać na tyłku, od parcia całe oczy czerwone, ramiona i dekolt sine tak jej popękały naczynka..
A druga kumpela 30 minut i miała dziecko przy cycu ledwo się napięła i już wypadło..

:eek: Chyba musimy się same przekonać co dla nas lepsze, ważne żeby dobrzy lekarze byli obok i wiedzili kiedy i jak reagować..

Do góry