reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Źródło maluchy.pl ť Portal dla rodziców Ť ciąża, poród, zdrowie dzieci
To co potrzebne będzie mamie

Dokumenty
• dowód osobisty
• karta ciąży
• Książeczka Ubezpieczeniowa
• wyniki badań
• skierowanie do szpitala, jeśli jest wymagane

Bielizna
• majtki jednorazowe z siateczki (kilka sztuk)
• staniki laktacyjne (2 sztuki)
• kapcie
• klapki pod prysznic
• szlafrok
• koszule nocne, rozpinane
• skarpetki
• odzież na wyjście

Kosmetyki i artykuły higieniczne
• kosmetyki (dezodorant, pasta do zębów, szczoteczka, delikatne
mydło, mydło / płyn do higieny intymnej w wyciągiem z kory
dębu lub „szare mydło”, szampon, kosmetyki do makijażu,
szczotka, grzebień do włosów, nożyczki, pilniczek do
paznokci)
• ręczniki (co najmniej 2-3)
• ręcznik papierowy, jednorazowy (może służyć do wycierania
krocza)
• podpaski nocne (np. pieluchy Bella, największy rozmiar)
• wkładki laktacyjne (np. Bella, Gerber-ultracienkie, bez
ceratek-pakowane po 24 sztuki.)
• papier toaletowy
• jednorazowa maszynka do golenia. Możliwe jest też wcześniejsze przygotowanie się przy pomocy łagodnego kremu depilującego np. Veet.

Żywność i napoje
• woda niegazowana
• soki (najlepiej jabłkowy, gruszkowy, z aronii, winogronowy)
• ulubiona herbata, kawa bezkofeinowa.
• przysmaki energetyczne (czekolada, ulubione ciasteczka itp.)
• owoce (jabłka, śliwki kalifornijskie) surowe lub z kompotu

Inne
• telefon komórkowy
• aparat fotograficzny, kamera, filmy, baterie
• książka, krzyżówki, czasopismo
• leki, które przyjmujesz
• drobne pieniądze

reklama
Body to chyba rewelacja na calej lini :-) , I spioszki rozpinane w kroku :-D Nie trzeba dzieciaczka rozbierac calego do przebrania pieluszki.

dagmar te misie do kapieli to o du*e rozbic ,mi najlepiej bylo kapac Patryka bez niczego od pierwszych dni!
NO i juz wczesniej pisalysmy nie kupujcie ubranek zapinanych na pleckach ,dzidzi jest poprostu niewygodnie w tym lezec.

A ja nawet nie wiedziałam, że tworzą takie ubranka z zapinaniem na pleckach. Masakra.

A kupilam kupilam !!!! Wracalam jak na skrzydlach ze udalo mi sie kupic cos tak superanckiego i paktycznego !!!!! A jak przyszlo co do czego ,to nawet niewiedzialam jak tego uzyc ,maly sie darl w niebo-glosy ,a mi kapanie nie wychodzilo.Maz spokojnie podszedl ,wyciagnol dziadostwo ,wrzucil do smietnika ! I tak zakonczyla sie przygoda z beznadziejnym misiem !!!!! wlozylismy pieluszke tetrowa do wanienki ,polozylismy drzacego sie malego i przykrylismy go ta mokra pieluszka - uspokoil sie odrazu :szok:.Pielucha tetrowa w wanience zostala do czasu az maly zaczol siadac ! NIeiwm czemu ale zawsze ta tetrowka w waniennce go uspokajala !

O, dobrze wiedzieć:-)

A ja nawet nie wiedziałam, że tworzą takie ubranka z zapinaniem na pleckach. Masakra.

tak, w większości są to sukieneczki dla dziewczynek:tak:

co do wanienki to fakt, najwygodniej dzieckos ie w ręku tzryma do mycia, jak jest większe i lubi dłuzej poleżeć w wanience foczka jest oki, natomiast gąbkowe misie bee A pieluszka faktycznie najlepsza;-)

I pamiętajcie też, żeby pierwsze kosmetyki kupować wszystkie tej samej firmy:tak: to w razie alergii:tak:

Hej,
jeśli chodzi o kosmetyki to wszystko zależy od dziecka, mój Kuba był uczulony na oliwkę więc do kąpieli używaliśmy Balneum (nie bardzo wiem jak się poprawnie pisze tą nazwę więc sorki za byki), ale po pół roku przeszliśmy na cudowny płyn Johnsons baby lawendowy i używamy go do tej pory (już trzy lata). Godne polecenia ;-)

ps. z pieluszką w wanience się zgadzam, najlepsza dla maluszka, z ubrankami zapinanymi na pleckach też - fatalna pomyłka tego co to wymyślił, dla noworodków polecam ubranka, również bodziaczki, zapinane z przodu a nie wkładane przez głowkę, jest to wygodniejsze i dla maluszka i dla mamy zwłaszcza dla mam pierwszych dzieci, to tak z własnego doświadczenia.

Polecam Oliatum.
Płyn do kąpieli i krem.
Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami.
Amelka była uczulona na wszystko, dosłownie na wszystko. Ja miałam dość.
Po oliatum przeszło jak ręką odjąć. :-)
Kupujemy w aptece.

Polecam Oliatum.
Płyn do kąpieli i krem.
Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami.
Amelka była uczulona na wszystko, dosłownie na wszystko. Ja miałam dość.
Po oliatum przeszło jak ręką odjąć. :-)
Kupujemy w aptece.

Tak, zagdzam się, ale jak jest wszystko ok to i zwykła oliwka bambino jest dobra i skuteczna:tak:
a Oliatum dużo więcej kosztuje.

reklama
Hello dziewczynki, ja dziś poszłam na wstępne rozeznanie wózkowo-łóżeczkowe, mam tu pytanie na co warto zwrócić uwagę przy kupnie obu sprzętów? Mówią różnie. Co sklep to inaczej. Powtarza się tylko, że wózki na paskach są wadliwe i koła pompowane cieszą się największym powodzeniem a co z resztą ważnych cech? Pozdrawiam

Do góry