reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

No to jaki tu wózek wybrać jak nie Tako Jumper X? Tyle pozytywnych opini o nim..Marto masz jakiś typ?Ja myślałam jeszcze o Bebetto Vulcano ale nie wiem jak sie tam spacerówka sprawuje..

Lilijko to były moje spostrzeżenia, każdy wózek warto obejrzećw sklepie, poprowadzić troszkę a wierz mi dostrzegniesz różnice między wózkami.W sklepie, gdzie jest duży wybór na pewno znajdziesz jakiś wózek odpowiadający Tobie:tak: Ten tako jest spoko pod względem gondoli. Niestety większość wózków ma bardzo małe gondolki:-(
Bebetto Vulcano nie widziałam:-(
Spokojnie, jeszcze dużo czasu mamy do wyboru wózka;-)

reklama
Ja doświadczenie z wózkami mam niewielkie. Miałam i mam do tej pory dwa. Pierwszy to Chicco 3 w 1 (kupiłam używany przez niecały rok przez inne dziecko - oryginał kosztował wtedy jakieś 2800zł), drugi to spacerówka z firmy Tako.
Z pierwszego jestem bardzo zadowolona choć parę wad miał (np.brak przekładanej rączki, brak pompowanych kólek-co wcale mi nie doskwierało mimo krzywych chodników, no i na koniec użytkowania poszła jakaś sprężyna w kole, którą teraz muszę naprawić, a to wydatek ok 200zł). Drugi kupiony nowy to całkowita porażka, wspaniale się prowadził w sklepie, leciutko i wogóle, ale jak wsiadł mój 15 kg syn to ciężko mi go było prowadzić i wogóle manewrować. Do tego mąż gdy użył troszkę większej siły żeby go złożyć zgiął cały stelaż, a strongmenem nie jest. Chicco oczywiście też nie nadawał się kiedy młody ważył już te 15kg, ale posłużył mi prawie 2 lata, spacerówkę potem kupiłam niepotrzebnie bo i tak chciał biegać na własnych nogach a nie siedzieć w wózku. Z Chicco zamierzam korzystać ponownie, Tako koniecznie muszę sprzedać.
Aha! I popieram głęboką sztywną gondolę, moja miała regulację poziomu, gdy Staś chciał oglądać świat mogłam podkręcić i już nie leżał całkiem na płasko.

Ostatnia edycja:
O gondolkę mi chodzi najbardziej i o dobrą amortyzację:-) no i żeby spacerówka nie była tandetna tylko posłużyła na dłużej;-) Muszę wypatrzyć tego Jumpera i sama wypróbować:-)Moich kilka znajomych ma tego nowego TAKO Jumpera X i są zaskoczone lekkością prowadzenia i miękkością..szkoda, ze nie mieszkają tu gdzie ja:-)A łóżeczko mam upatrzone bukowe albo sosnowe polskie z przykrywaną szufladą i wyjmowanymi szczebelkami:-)do tego dokupię przewijak na łóżeczko.

O gondolkę mi chodzi najbardziej i o dobrą amortyzację:-) no i żeby spacerówka nie była tandetna tylko posłużyła na dłużej;-)

Lilijko spacerówkę z Tako bedziesz miała dużą. Ja uważam, że pierwszy wózek posłuży tak max do 1,5 roczku, później jak dziecko zaczyna chodzić to warto spacerówke parasolke kupić, dużo lżej jest :tak:

Mama Stacha a ja spacerówkę ekstra mam, jest duża, bardzo wytzrymała- chicco ct04, świetny wózek:tak: mój Antos do tych cięższych dzieci należy;-) a spaceróka świetnie się sprawdzła (sprawdza do tej pory:tak:)

Eliza - ja jestem juz zdecydowana na Quinny Buzz.
Widzialam na zywo, testowalam, Co 3 rodzic tu u mnie na ulicy jezdzi wlasnie z Quinni Buzz.
My planujemy Quinny Buzz 3 kolowy z 2009 roku. Dlatego to zaznaczam bo wprowadzili kilka zmian w tym modelu i wydaje sie lepszy od zeszlorocznego.
Poczytaj sobie jesli jeszcze tego nie zrobilas :)

reklama
Emwu ja szukam takiego dobrego zestawu właśnie, na allgero dodają fajne gratisy:folię, moskitierę, adaptery do fotelika, czasem śpiworki i ceny zachęcające za te zestawy-ja wolę miec wszystko od razu niz potem kupować na szybkiego spacerówkę..a z pieniążkami różnie bywa...Teraz Dziadkowie chcą nam kupic wózek-wieć wolę wszystko za jednym zamachem:-)Mi sie podobają zielenie i beże:-)
Ja szukam wózka wielofunkcyjnego ale takiego z osobną dużą gondolą i spacerówką oraz fotelikiem, (nie chcę przerabianej gondoli na spacerówkę)-do kwoty 1300zł. Mieszkam prawie na wsi, wiec duże pompowane skrętne koła, super amortyzacja-nie będę z nim do autobusu wsiadać czy chodzić po sklepach-wszystko mam na wyciągnięcie ręki-)Zależy mi na dobrej jeździe..."terenowej":-)Jakby miał przekładana rączkę i płynna regulację oparcia w gondoli i spacerówce byłabym bardzo zadowolona:-)

Ostatnia edycja:
Do góry