reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Ja tam jestem zdecydowana na Quinny Buzza w 100%. Czytalam, widzialam, dotykalam, pytalam :). Twoja opinia Lastrada potwierdzila wszystko to co do tej pory udalo mi sie ustalic na temat tego wozka.
Jednak tak jak pisalas i tak jak mowia panie w sklepie - trzeba wiedziec komu do czego wozek jest potrzebny :).
Typowo miejski wozek jest wlasnie dla mnie. Nie poruszam sie nigdzie bez samochodu. Przez przejscie dla pieszych przechodzilam ostatnio pol roku temu :) .Zazwyczaj wjezdzam na parkingi w duzych centrach handlowych.
Do tego dochodza podroze do Polski co miesiac. Stelaz latwy do zlozenia i fotelik samochodowy na "klik" to dla mnie rewelacyjne rozwiazanie (szczegolnie jesli chodzi o samolot i bagaznik samochodu) Wokol mojego miejsca zamieszkania mam proste , rowne chodniki, zjazdy i wjazdy przystosowane nie tylko dla wozkow dla dzieci ale takze inwalidzkich. W bloku w ktorym mieszkam winda z samego parkingu. Ani jednego schodka.
Jesli chodzi o nasze wycieczki w teren (co dosc czesto nam sie zdarza) - poradzimy sobie jakos a jak nie damy rady to bedzie kangurek :) Tata ma duze i silne placy - bedzie dzwigal brzdaca. A jak sie zmeczy to i ja zarzuce jak plecak :). No i synowi klata juz rosnie - ponosi brata lub siostre podczas wycieczki w teren :).
W kupie jakos damy rade. Najwazniejsze dla mnie ,zebym nie czula sie ograniczona i zalezna od innych . Ten wozek z pewnoscia spelni moje oczekiwania.

O kurcze - jak reklama :)

reklama
Joasia,
mój miał wszystko popakowane i wyglądało to tak:
-w prawej zewnętrznej kieszeni są chusteczki, podaj mi,
- nie ma nie spakowałaś....
itd.
Oczywiście jak się zwlekałam z łóżka to wszystko było.
No ale te 3 torby i babka z bólami było by nie złe.
już widzę miny położnych :szok::-D

Widok zabójczy by był :-D

Ja mialam trudne pierwsze dni , nie czulam bolu nawet po chyba ze chcialo sie kichnac ,kaszlnac czy smiac sie! Bylo trudno bo wszystko ciagnelo.No i pierwsze siku !!! Ałć!Ale przeciez takie odczucia sa i po poodzie naturalnym!Ja z reka na sercu mowie ze nic mnie nie bolało ,rozmawialam sobie normalnie z lekarzami :) Jak malego wyciagneli cieszylam sie ze placze ,co oznaczalo ze zyje !
Ja cesarke przeslam gladko ,byc moze dlatego ze ciagle cos do mnie mowili ,smiali sie itp. i nie koncentrowalam sie zbyt wiele na cesarce.

No to miałaś super:-)

Z kolei niedawno rodziła moja przyjaciółka, naturalnie, żal mi było na nią patrzeć - 2 tygodnie nie mogła siadać na tyłku, od parcia całe oczy czerwone, ramiona i dekolt sine tak jej popękały naczynka..
A druga kumpela 30 minut i miała dziecko przy cycu ledwo się napięła i już wypadło..

:eek: Chyba musimy się same przekonać co dla nas lepsze, ważne żeby dobrzy lekarze byli obok i wiedzili kiedy i jak reagować..

Kurcze super by było urodzić w kilkanaście minut, marzenie:-)

mama mowila ze rano na 7 pojechala do pracy ale jak tylko przyszla to sie kazala wiezc na porodowke a ja za 10 8 sie urodzilam :) a ze juz 2 tyg po terminie to taki ze mnie klocek byl :) i mialam 62cm :) a teraz masa mi zostala a wzrost niekoniecznie :)

Ja bym chciała jechać do szpitala jak już będzie tak daleko a nie potem się męczyć nawet z kilka dni w szpitalu nim urodzę;)

reklama
widze ze tu temat skupil sie wlasciwie na wozkach ... a ja chcialam wam polecic cos dla nas mamuski !!!!

slyszeliscie o fotelach sako ?? moja siostra sobie taki w ciazy kupila (5 lat temu to go z niemiec jeszcze sprowadzala za kuuupe kasy)
tu jest propozycja - KOMPLET MEBLI! FOTEL 2XL+PUFA! (661988830) - Aukcje internetowe Allegro
na allegro do wyboru do koloru ... ale co chcialam powiedziec ... ten fotelik to zbawienie dla kregoslupa !!! cos wspanialego !!! swietnie sie sprawdzal do karmienia ze nie wspomne o tym ze maly stas uwielbial (i do dzis lubi) na tym spac !!!! kuleczki sie kapitalnie dopasowuja do ciala przez co podparty jest kazdy kawalek plecow :)

ja napewno lada chwila sobie taki zakupie bo nie tylko ja ale i maz mamy problemy z kregoslupem wiec bedzie nam sie fajnie odpoczywalo :)

Do góry