reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

reklama
A ja mam takie pytanie zamówiłam sobie na allegro podkłady poprodowe i dzisaij przyszły ale się zdziwiłam czy ktoś wie jak to wygląda ,bo na opakowaniu jest napisane pieluszka dla dzieci (bella)i wygląda jak taka wielka podpaska tylko bez tego kleju z jednej strony czy to jest napewno to o co miało być :confused:
tak, napewno:tak:;-) ginka mi ostatnio takie pokazywała i ja takie tez juz mam:tak: a co do majtek tych korygujacych po porodzie, to ja slyszalamze lepiej takich nie stosowac bo miesniezamiast sie kurczyc i wracac do formy to sie tylko uciskaja....:baffled::confused: i badz tu mądry człowieku.... echhh

Laktatora nie kupuję przed porodem, jak będzie potrzebny to pożyczę. Bo mam dwie koleżanki, które mi z chęcią pożyczą, obie mają z Aventu ręczny i chwalą.

Co do majtek i pasów, też słyszałam, że lepiej ich w połogu nie używać, raz że mięśnie nie ćwiczą (ściśnięte) a dwa nie można ściskać kiedy macica będzie się obkurczać, no i na pewno po cc zakazane:tak:

Staniki 2kupuję, z rad znajomych i siostry dobre są też bardotki i sportowe, z których łatwo wyjąć cycuszek:-D

Ja tez słyszałm że zaraz po porodzie takich majtek uciskowych nie wolno , ale za jakieś 1,5 miesiąca po czy 2 to chyba nie zaszkodzi zwłaszcza w sytuacjach gdzie trzea bedzie wyjść np tak jak ja bedę musiałą na chrzciny do Brata bo mam być chrzestną , ale szczupłą chrzestną sobie wybrali haha a teraz muszą czekać na mnie zebym ja urodziłą i jeszcze trochę doszła do siebie po porodzie

Maju to jak tak to wporzadku bo ja się martwiłam ze to nie takie coś to już mogę koło torby położyć bo jej jeszcze nie pakuję :-D

Przed założeniem majtek czy pasa uciskowego lepiej skonsultować, to. Szczególnie w trakcie trwania połogu:tak: czyt. ok 6tyg.

Ale leń ze mnie. Torba już dawno przyszła. a ja jeszcze nie zaczęłam się pakować.
Nie mam zbyt wiele:no: Chyba trzeba się zebrać i nazbierać co trza

koszulka super bardzo mi się podoba ja mam tylko jedną do karmienia i przydałby sie dwie jeszcze tak myślę.....muszę zaraz popatrzyc na allegro...

jedną koszulę wyszukałam w domu, ma tak rozpinane guziki, że dam radę karmić (sprawdzałam)
zapomniałam tylko o biustonoszu do karmienia:sorry2:

A ja zamówiłam na allegro dwie koszulki rozpinane z przodu ale nie na całej długości rozpianane tylko około 25 cm i mi takie starczą i wsio....

reklama
no a ja sie pospieszylam i kupilam 2 koszule te z rocieciami na cyce, ktore z nich lekko widac:baffled: ale trudno mam jeszcze jedna taka rozpinana jak Adunia sobie zakupila, a ta twoja Masiu tez fajnie sie prezentuje, ja wlasnie torbe pakuje:szok:

Do góry