reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja dzis dokonczylam zakupy z apteki. W smyku kupilam welurowe spioszki, cieplejsze czapki, dwa rozki jednak wzielam ale takie tanie zobaczymy jak cos to sprzedam i ochraniacz na materac. W weekend mają przyjechac lozeczka. Materace juz mam wybrane. Zaraz wam wysle linka bo zalezy mi na dobrych materacach jednak one wazniejsze niz samo lozeczko. Pare rzeczy jeszcze musze dokupic ale juz jestem coraz blizej konca :) a butelek mam masę z aventu. Bo dostalam ze szkoly rodzenia mam ich chyba z 15. Kupilam tylko dwie medeli do laktatora i mam tez te smoczki co maja imitowac ssanie z piersi. Wiecej butelek nie kupuje bo mogłabym sie jeszcze swoimi podzielic :) zamowilam sobie tez masc na sutki bede juz smarowac. Do konca wrzesnia bede juz zwarta i gotowa :)

reklama
Ja dziś też byłam na zakupach o nabylam buteleczke mała avent , waciki , nożyczki do pazurkow , szczotek do włosów ale strasznie szorstka kupie inną , wkładki laktacyjne , termometr do wody . Jeszcze tylko termometr bez dotykowy pampki i Kosmetyki :) ale to już w październiku :)
Sylka myślisz by już teraz smarowac te cycochy ta mascia ? To coś da ? Mi bardzo popękały sutki krew leciała i ropialy do tego bolalo bardzo .

Ja tez będę smarować żeby uelastycznić jak używałam laktatory to mi sie odparzały trochę ale nic nie krwawiło i nie pękało

Sylka87 no to niezły zapas butelek masz :) Fajnie, że zakupy udane.
finkemma moja położna też polecała smarowanie sutków wcześniej. Ja miałam bardzo suche, aż skóra pękała. Kupiłam maść Maltan i na opakowaniu piszę, żeby zacząć używać już na dwa miesiące przed porodem w celu "hartowania" sutków. Ponoć mają być bardziej elastyczne i mniej narażone na urazy podczas karmienia. Ja smaruję raz na kilka dni.

Butelkami moge handlować tak mnie polozna obdarowala i smoczkami z aventu ;) ja tez zamowilam ten maltan i tez czytalam ze warto juz teraz. Na pewno nie zaszkodzi :)

reklama
Do góry