reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Kasz tak sie czasem dzieje trzeba dziecko układać na boczku na brzuszku zmieniać pozycje żeby główka nie była ciagle w jednej pozycji to tez jest przypadłość wcześniaków i bliźniąt ale nie ma regoly głowa rośnie na początku jest dość miękka i moze sie pokrzywic

reklama
Ja nie wiem czy to zalezne od poduszki moj dlugo spal bez a jak juz dostal to takiego flapa a glowe ma sliczna zero krzywizny wiec moze to nie od tego z Zuzia zrobie to samo na poczatek klin pod materac bo jeszcze mam a podusia jak ukonczy pol roku ale tez ten flap

Claudia to nie jest tak ze trzeba mieć jakaś specjalna poduszkę niektóre dzieci maja takie predyspozycje i tyle u nas trafiło na bliźniaki reszta ma głowy ok ale to Rez był problem napięcia mięśniowego bo jednak w brzuchu było ich dwóch i sie zaciskali nawzajem

Ja bez poduszki. Nie są zalecane i główka syna ładna. I jakoś tak intuicyjnie spał w różnych pozycjach. Jeżeli jest już jakis problem z glowka to pewnie po konsultacji bym coś nabyła.
Termometr na podczerwien. mozna dostac od kilku osob w prezencie :)

I to od leżenia na plasko?? To ja już sama nie wiem co kupić :/ zewsząd się słyszy ze dziecko w ogóle na poduszce nie ma leżeć, ostatnio usłyszałam o klinie w razie ulewania. ehh pogadam z mężem. Ostatnio mam głowę tak pełną tych nowinek wszystkich, że w sumie drugą noc mam nieprzespaną, bo jakiś taki lekki ten sen mam. I drugi dzień zdychania w pracy.

A wracając jeszcze na moment do termometrów, to ostatnio byłam w szoku, bo na Apteka internetowa: Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty | AptekaGemini.pl jest w sprzedaży termometr rtęciowy! Mam w domu zwykły elektryczny, ale chyba kupimy ten czołowy elektryczny i plus rtęciówkę ;)

Poduszkę wprowadziłam po pierwszym roku. Na samym początku pod materac podkładałam gruby koc bo bałam się zakrztuszenia przy ewentualnym ulewaniu. Syn po porodzie miał niesymetryczną główkę i mimo braku poduszki główka wróciła do normalnego kształtu. Ale fakt, trzeba starać się kłaść dziecko w różnych pozycjach.

Ja mam wrażenie, że żadne termometry nie mierzą tak dokładnie jak rtęciowe.

reklama
Do góry