reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
Oglądałam kiedyś x-landera jeszcze przed pierwszym dzieckiem i mnie nie pasowała w nim wilkośc. Strasznie mi sie one ciasne wydają.
Nie wiem jak długo planujesz w nim wozic dziecko, bo jeśli cały czas dajmy na to 3 lata to chyba one są zbyt ciasne. Ja swój wózek jak wybierałam to z zamiarem by był jeden do końca i mimo iz nie był cieżki bo moze z 13kg ważył to miałam go max rok i z 2 miesiące, później przesiedliśmy się do spacerówki (ale mój syn był z końca kwietnia wiec jak miał roczek to było już ciepło). W przypadku naszych dzieciaczków czyli z końca roku taki wózek pewnie się przyda na minimum półtora roku. Wtedy wielkośc spacerówki ma znaczenie.

Zastanawiałam się wtedy na maxi cosi mura 4 ale nie mogłam go zobaczyc na własne oczy, bo u mnie w mieście nigdzie w sklepach nie było. (Nie mieszkałam wtedy w Bydgoszczy). Wybrałam więc wózek który miała znajoma i bardzo mi się spodobał. Byłam z niego bardzo zadowolona i teraz też go chyba będę miała. Piszę chyba bo pożyczyłam go znajomym i nie wiem w jakim stanie do mnie wróci. Będę go miała pod koniec listopada bo ich dziecko cały czas w nim jeździ, a jest ze stycznia 2012. A miałam Mothercare my choice 4.

KMB już Ci znajomi mogliby sobie kupić spacerówkę i nie dobijać ci wózka ;-);-);-)

Ja tam x-landera nie zamienię na żadnego innego, mój mąż wybrał markę, kolor a ja byłam i jestem bardzo zadowolona. Właśnie wydaje mi się że spacerówka jest stworzona z myślą o starszych dzieciach i u nas super się sprawdzała do ponad dwóch lat, bo później mój synek przesiadł się już na rower biegowy.
Małą to z-lander ma gondolę, ale jak na dziecko zimowe to wystarcza, bo już w czerwcu przesiedliśmy się na spacerówkę.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wózka ;-) Mężowi też on się podoba i chyba się:-) na niego zdecydujemy.W październiku mamy zamiar kupic to pooglądamy jeszcze ;-)

Nam kurier przywiozł wreszcie nasz Qinny Moodd 3w1 śmigam nim po domu w ramach treningu:-)mega zwrotny i leciutko się składa. Dziś kupiłam na ryneczku 3 koszule do karmienia, troche się naszukałam, bo same babcine mi proponowano:-)znalazłam takie słodziaki z misiaczkami, dokupiłam szlafrok, bawełniane majciochy i skarpetki - na poród i pobyt w szpitalu zestaw jak znalazł:-)chyba zaczne pakować walizę, tak na wszelki wypadek, by potem nie było popłochu:-)

KMB fajny ten wózeczek! w miarę lekki on jest?

Waży 12,5 kg/. Ma dużą gondolę, która później jest spacerówką. Nie maiałam do niego żadnego ale. Zamieniłam na spacerówkę bo się przeprowadziłam do bloku na 3 piętro i było mi wygodniej.
Teraz mieszkam na parterze więc waga nie ma dla mnie znaczenia.

Cosiek - specjalnie im tak wcześnie mówiłam, ale chyba siana nie mają. oni dośc biedni są.

Ania_Bydgoszcz fajny ten Wasz wózek ;-) i zakupy udane widzę;) ja mam jedynie dla siebie koszule jedną do porodu:dry: chyba muszę na zakupy się wybrać:-)

reklama
Do góry