reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Szyszy fajne łozeczko, my z turystycznego dużo korzystalismy na wyjazdach, więc nie wyobrażam sobie go nie mieć :tak: Co do monitoru oddechu to nie pomogę bo nie mieliśmy przy poprzednim i przy tym też nie bedziemy kupować, ja sie zastanawiam nad nianią

reklama
Ag KrK a gdzie kupowałaś pościel? Ja poluję na poszewki, ale na pościel do kołyski, czyli wymiary 70x80. A jaki wymiar ma standardowa pościel do łóżeczka?:)
Szyszunia fajne łóżeczko. Długo za mną "chodził" turystyk, ale w końcu okazało się, że dostaniemy drewniane, kupiliśmy kołyskę na poczętek do sypialni (bo łóżeczko się nie mieści), więc problem się rozwiązał :)
Dziś w rosmanie kupiłam ręczniczek z kapturkiem beżowy i pieluchy tetrowe (5 szt, za 12 zł :) )

Szyszunia - fajne łózeczko - i mi to sie podoba ten niezbędnik z boku - bede musiala cos takiego dokupic bo my bedziemy mieli od siostry drewniane, ale pewnie da sie to dokupic.
A moge spytac po co taki sprzet do monitorowania oddechu? Szczerze mowiac nie spotkałam się z tym u zdrowych dzieci, tylko u wczesniaków. Potrzebne to to?

lucere no moi przyjaciele urodzili zdrowa córeczkę, i jak się okazało taki monitor uratował małej Zuzi życie, miała bezdech ze dwa razy, a dziecko zdrowe, żaden wcześniak itp...
Będzie to moje 1-wsze dziecko, moze dlatego sie boję.... nie to ze szaleje bo to nie mało kosztuje, ale może dla mojego spokoju:confused:

Szyszunia - rozumiem :) nie spotkalam sie z tym u zdrowych dzieci wiec pytam. Kolezanka miała dla bliźniaków wczesniaków, kupiła na allegro ale niestety nie wiem jaka firma..

Z nami to tak troche jest że jak znamy kogoś kto coś przezył to chcemy sie zabezpieczyć żeby i nas to nie spotkało.. niestety też tak mam, bo jak bratowa urodziła z powodu nagłego skrócenia szyjki to na każdej wizycie pytam o szyjke, a inna miała co innego to o to tez pytam.. Każda ma swoje schizy :)

jezeli rodzice beda sie czuli pewniej - taki zakup jest jak najbardziej na miejscu:tak:

ja mialam tylko elektroniczna nianie przy dwojce starszych i teraz tez tylko to bede miala

Mamuska - wszystkie kolderki/poszewki/przescieradla do kolyski mozna na ebay dostac:tak:

ja do kolyski jedynie zakupiam przescieradelka i rozek,

reszta juz do lozeczka btw tez turystycznego;-)

Ja dziś udałam się do sklepu dla dzieciaczków. Chciałam pooglądać wózki- ale wybór mieli kiepski i nic mi w oko nie wpadło... A z pustymi rękoma nie chciałam wychodzić więc zakupiłam dla malutkiej bodziaki.
I mam pytanko do Was dziewczyny jakie rozmiary ubranek kupujecie dla waszych pociech? 56 czy trochę większe? Ja się właśnie zastanawiam ile tego kupić w różnych rozmiarach. A ze to moje pierwsze dziecko więc jestem zielona.... :-)

szyszunia - świetne to łóżeczko, a jak materac dokupujesz inny czy ten w zestawie jest ok? Ja przy moim turystycznym materacyk średniawka.

Monitor oddechu kupię bo pamiętam te nieprzespane noce razem z M (bo mały bardzo szybko zaczął całe noce przesypiać) nad łóżeczkiem i wsłuchiwanie się czy oddycha to było straszne. Mieliśmy tylko nianie i nadal ją mam więc właśnie myślałam o tym z Angelcare sam monitor, znajomi mają taki z nianią jest bardzo czuły ponoć i chwalą.

majka - ja bym nie przesadzała z tą ilością 56 - moja szwagierka w ogóle w 56 nie ubrała swojego maluszka my przy franku coś ponad miesiąc spodnie trochę dłużej bo ma krótkie nóżki:-)

Szyszunia - bardzo fajne to lozeczko:tak::tak: teraz to jest wybor:-)

co do ubranek no moje dwie pociechy mialy po 52cm ale za to po 4kg:-D wiec ciuszki te do 3.5kg moglam od razu do worka odlozyc;-) poszly te do 4.5kg a nie wiem na ile cm to jest
najlepiej chyba zakupic troszke tych mniejszych i troszke tych wiekszych - a zawsze mozna jechac i dokupic:tak:

ja mam ok 14 bodziakow i spioszkow na 4.1kg-4.5kg ale to ze wzgledu na promocje w sklepach bo mialam np. 7 par body za £2 wiec jakze nie kupic;-) a pozniej mam ciuszki od 0-3 i to jest chyba do 62cm? kurcze z tymi cm to ja zieona bo tutaj glownie na kg sie patrzy przy kupnie:confused:

ale pomoglam:zawstydzona/y: jeszcze bardziej zamieszalam

reklama
Mamuśka pościel kupiłam u siebie w KrK w sklepie Bajka. Niestety są tam same komplety pościeli, osobno nie ma jak kupić np. samych poszewek. Musze jeszcze jeden zestaw tam kupić albo przez allegro. Tyle, że przez allegro nie widziałam nic fajnego;/

Do góry