reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Co do zabobonów wszelakich to moja Mama też mi mówiła żeby nic wcześniej nie kupować i co się okazało wczoraj pokazuje mi 2 pajacyki i body w samoloty. Pytam czemu body w samoloty jak ma być dziewczynka, na co moja Mama z rozbrajającym uśmiechem na twarzy przyznała, że kupiła to jak tylko dowiedziała się o dziecku...
Wniosek nasuwa się jeden, Mamusie są niereformowalne :-D (przynajmniej mojej się to dotyczy;-))

reklama
No to wklejam moje zamowienie.Nie ma tam biustonosza czarnego do karmienia bo odrazu sie na nie przezucilam-wygodne jak diabli i mam go na sobie :-D No i nie widac na fotce ale wszystko rozlozylam na naklade na przewijak takiej ceratowej duzej-jest zolta z miskami.

Załączniki

• samsung 30.09.2013 1887.jpg
    samsung 30.09.2013 1887.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 76
Cosiek Karuzela grająca nad łózeczko (Koko la lune) - Moulin Roty 648058 Latawce Dmuchawce taka:)
Zestaw startowy Aventu też tam wczoraj widziałam. I w ogóle było pełno butelek i najróżniejszych bidonów, niekapków, smoczków...kupiłam też taką zawieszkę do smoczka firmy MAM i smoczki pierwsze tej firmy.zZawieszek było wczoraj chyba z 10 rodzajów...Ubranka dziecięce są dość drogie, więc tam nawet nie zaglądam.

Vici- jakiej firmy ten stanik, bo też szukam...

Dzieki dziewczyny :-) Co do zbawek to sporo mam jeszcze po Victorze i pare dostalam ostatanio tylko poprac musze.Teraz kupilam tylko gryzak bo byl tani bardzo.Zestaw do kapieli to i Victor ma zabawe hehehe,a na tych kolkach,kwadratach mozna zabawki mocowac i lancuszki robic co by sie nie schylac jak maluch wywala z wozka.
A i te nakladki probowalam "na sucho" i sa super nic sie nie przesuwa trzymaja sie wysmienicie.Silikon maja od strony brodawki jak te z laktatora, nakladka do wietrzenia z wywietrznikami od gory a drogie to sa do "lapania" mleczka wyplywajacego z piersi.Obie przylegaja szczelnie do tego silikonu pomimo to kupie tez wkladki tradycyjne ale juz duzo mnie.
Pauletta karuzela sliczna uwielbiam zabawki drewniane :yes: a biustonosze sa ze star colection w babywalz zamawialam.

Paulette super jest ta karuzele! Nie no jak będę w Wawie aż się chyba wybiorę do Tk Maxxa! Może w końcu mi się uda coś tam znaleźć ;)
Vici fajne zakupki!

ananaska, cosiek - tez sie zaczełam nad tym zastanawiac czy to nie jakies przesądy.. pogadam z nią dziś o tym jak nie zapomne :) Bo rzeczywiscie był taki przesąd że do 8 miesiaca nie mozna nic kupowac.. ale ja w ogole nie jestem przesądna i moja mama zdecydowanie też nie, więc nie wiem w sumie dlaczego tak uważa.
No wlasnie ona jest troche przeciwwagą dla was, które macie tyle rzeczy już nakupowane :)

mamuśka - my własnie też stwierdzilismy że przecież jak urodzę to mąż weźmie kilka dni wolnych, a potem sa swieta i sylwester wiec i tak on ma wolne w pracy, więc sami sobie damy rade :)

reklama
Do góry