reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
Ananaska - nie martw się, jest jeszcze czas :) Zreszta jak macie przeprowadzke to tym bardziej są pilniejsze rzeczy.
U nas wczoraj byli znajomi i pytaja jak przygotowania.. hmm.. poki co mam 3 pary bodziaków i skarpetki, a oprocz tego nic wiecej. aa, dostalismy od znajomych pieluszki jedynki po ich małym który wyrósł. Może to nienormalne, ale moja mama ciagle mi mówi żebym poki co nic nie brała od nikogo, nie kupowała, jak się mała urodzi to ona przyjedzie i mi pomoze poprać i przygotować. Mamy małe mieszkanie wiec składować cos przez 3 miesiace tez chyba nei ma sensu.

LUCERE nie daj się za bardzo nakręcić mamie ;-), musisz trochę przymrużyć oko na takie gadanie. Myślę, że jak nie chcesz za wcześnie to możesz miesiąc przed zacząć przygotowania (chodź teraz masz więcej sił). Nie ma co zostawiać wszystkiego po urodzeniu, bo nie będzie kiedy tego ogarnąć i połowę rzeczy nawet nie wypierzesz, ani nie ubierzesz. Później mama będzie Ci prac, prasować, a dla mnie to była sama przyjemność pranie i prasowanie tych malutkich rzeczy. Teraz mam już inną trochę sytuacje bo mam już synka w domu, ale i tak wszystko zaczyna mnie cieszyć na nowo. Po kupieniu nosidełka/fotelika nabrałam jakoś zapału do zakupów, powoli będę szukać ciuszków po synku, koleżanki zaczynają mi dawać co nie co, sama mam już pokupowane kilka drobiazgów i ciuszków. Teraz chciałabym po wypłacie zakupić jakieś kocyki, pieluszki takie kolorowe, może jakąś czapeczkę, kombinezonik na zimę, rożek. W następnym miesiącu może jakies kosmetyki :)

ANANASKA to kiedy ten wielki dzień przeprowadzki???

PAULETTA pochwal się karuzelą

Cosiek no mam nadzieję w przeciągu 3 tygodni albo 2 ...czekamy aż się włascielka wyprowadzi a ma 30 dni w umowie...ale jej też zależy żeby jak najszybciej...ale już wszystko zapięte na ost guzik,umowa ,notariusz ,akt not....jupiiiiiiiiiiii:-)

Paulette tam się chyba też często ceny zmieniają???
ananaska wychodzi na to, że nie możesz po prostu zacząć rodzić ;) Niech tam siedzi Malec ;) ale to i tak już bliżej jak dalej Wasza przeprowadzka
lucere nie wierz w te przesądy ;)
Ja wyszłam z założenia, że chcę sobie przygotować wszystko wcześniej, będę wiedziała, co mam, a poza tym to sama przyjemność. Do tego już zapowiedziałam naszym mamusiom, że mój M bierze sobie wolne i początkowo chcemy się ogarniać z maluchem we dwoje, a dopiero jak nie będziemy dawali rady to się odezwiemy, bo tak to już obie zwarte i gotowe, żeby przyjechać ;) A jak wszystko będzie przygotowane, to będziemy myśleć tylko jak zająć się dzieckiem, a nie co w koło trzeba zrobić ;)

Paulettta, ja nie mam szczęścia do tk maxa. Ostatnio koło mnie otworzyli nowego. Lipa totalna, zabawek, czy butelek dla dzieci zero, tylko dwa wieszaki ubranek. Ale ich mam tyle, że wyskakują z szuflad. Musiałabym uprosić swojego M żeby mnie zawiózł do innego tk maxa, ale to graniczy z cudem :baffled:

Ananaska, pamiętam że Ty na Ursusie mieszkałaś, gdzie teraz się przeprowadzasz?

Używała któraś z Was butelek Aventu?

reklama
oregano ja przy Victorze uzywalam butelki NUK a teraz zakupilam AVENT startowy zestaw z 4 butelek.Jedna mam z paczki dla ciezarnych.Zdeydowalam sie na nie bo mam pozyczony laktator wlasnie z tej samej firmy.Szwagierka uzywala i jest zadowolona.No i te nakladki laktacyjne tez z aventu mam i one sa kompatybilne z laktatorem.Wlasnie wrzucam foki jak skoncze to wkleje moja przesylke.

A i na www.gluck.pl maja fajne wyprzedaze poscieli jak ktoras nie ma.Ja sie skusilam na 2 komplety poszef z ochraniaczami za niecale 140 pln.

Do góry