reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych pociech

reklama
Kira a pepuszek to jak bedziesz przemywac?? Gazikiem?? bo nam połozna mówiła, że mozna gazikiem ale wtedy sie gorzej dostać do tych rzestrzeni miedzy kikutem a skórą a patyczniem dokladniej sie to zdezynfekuje:dry: a z pudrem to mówili, ze mozna ale żeby wtedy nie stosowac oliwki znaczy nie razem z pudrem bo sie tworza łatwo odparzenia. NO w każdym razie mnie sie wydaje, że i ak nasze maluchy zweryfikua co jest dla nich dobre znaczy ktore kosmetyki itp.

Nam mówili ze pępuszek gazikiem jałowym i spirytusem,a podobno te Leko sa nieciekawe.Puder oczywiscie nie razem z oliwka:tak:ale ja mam zamiar używac tez pieluszek tetrowych-wtedy puder:tak:oliwka pod pampersy.

Kira ja tez sie nastawiałam na uzywanie pieluszek tetrowych ale wszyscy sie na mnie dziwnie patrzą jak to mówie:dry: jak Ty ich bedziesz uzywac?? cały czas przez pierwsze kilka dni czy np.w dzien tetre a na noc pampersy,Może głupie pytanie ale sama nie wiem co robic.

Na mnie też Janbor ale nie przejmuje sie tym.Uważam że jak dzidzia jest w domu to nie ma potrzeby kisisc jej w pampersach:tak:Pamperaków bede używać na noc,spacery jak bedzie zimno i ewntualnie do lekarza:-)Pozatym jest to duza oszczednosc.Kupilam 30 pieluszek tetrowych i ceratki.I mam zamiar ich uzywać,a że ktoś sie dziwi:dry:jego sprawa;-)
Przez pierwsze kilka dni i w szpitalu bede uzywac pampersów:-p

Janbor sliczne gniazdko:tak:bardzo przytulnie bedzie miala twoja kruszynka.
Tez mam posciel i ochroniacze w tym kolorze, ale jeszcze schowane , wyciagne jak maly juz bedzie z nami:tak:

Kira jak wygladają te ceratki?? bo wiesz ja mam 40 pieluch tetrowych ale nie pomyslałam o ceratkach:sorry::confused:, gdzie to mozna kupic, to najwyzej wysle męza.

Ola ja juz sie nie umiałam powstrzymać:-) nie dało mi i jak mąz skrecił łożeczko to po prostu musiałam je przygotowac:-) taka juz jestem niecierpliwa;-)

reklama
axha to juz kojarze:-) ja dostałam od koleżanki takie majtochy z ceratką w środku to bede je zakładac do tetry:-) i najwyzej kiedys dokupie drugie na zmiane:-D:-D

Do góry