reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

Sunovia uważam, ze fotelik do samochodu powien być kupowany osobno, bo te z kompletu z wózkiem są poza rankingami bezpieczeństwa (ADAC). A proponowałam osobno dokupić gondolę (jeżeli kupujemy porządny wózek), bo wychodzi taniej, a gondole używaną można kupić w rewelacyjnym stanie :-)

reklama
Sunovia uważam, ze fotelik do samochodu powien być kupowany osobno, bo te z kompletu z wózkiem są poza rankingami bezpieczeństwa (ADAC). A proponowałam osobno dokupić gondolę (jeżeli kupujemy porządny wózek), bo wychodzi taniej, a gondole używaną można kupić w rewelacyjnym stanie :-)
Można kupic używane wózki.....w moim przypadku Mutsy z fotelikiem Maxi Cosi..bo ten Mutsy fotelik to badziew albo X-landery z Maxi Cosi.
Gondola praktycznie się nie niszczy bo bobo leży.............spacerówkę już inaczej, bo dziecko większe, często coś podjada w wózku no i spacerówka służy kilka lat............a gondola max. 6 miesięcy

Alicja a teraz macie dla małego ten 9-18 czy już 15-36?
Bo ja mam 9-18 Romer King Plus i chce na jesień kupić kolejny i zastanawiam się nad Recaro

E-stera mamy 9-18 i też Romer King Plus :-) prawdę mówiąc jeszcze nie patrzyłam na większe. Wg rankingu Recaro 15-36kg pod względem bezpieczeństwa ok 4 pkt (tak samo jak romer), ale za substancje szkodliwe dostał tylko 3 pkt (na 5)- romer dostał 5 pkt. A z praktycznej strony niestety nie wiem nic, koleżanka niedługo będzie zmieniać, ale jeszcze nie wiem na jaki, ja będę juz wiedzieć to dam znać :-)

Jak to dobrze ,że jest ktoś kto patrzy na rankingi i testy, bo wśród koleżanek to uchodzę że mam dziwne poglądy bo kupuje jakiś fotelik nie wiadomo za ile i po co......przecież można kupić za 100zł a on przecież też ma certyfikaty....ech szkoda słów............a najlepiej to by woziły bez gdyby nie prawo.
Ale ubranka firmowe to dziecko musi mieć.......

dziewczyny to was zapytam jak takie obeznane w temacie jestescie:) czy kojarzycie foteliki maxi cosi z zestawów mutsy urban rider - jak one w testach wypadaja. Na nowy taki zestaw mnie nie stać raczej ale używane można kupić całkiem rozsądnie.... a wózek mega mi się podoba.... w tema cie fotelików też jestem zielona - ale w to że ma być bezpieczny wierzę w pierwszej kolejności!!!

e-stera, na mnie tez dziwnie patrza, ze chcialam dobre krzeselko do karmienia (teraz sie przyda tez dla drugiej dzidzi), ze fotelik, a nawet, ze butki.. mama moja np przyniosla mi reklamowke bucikow po moim siostrzencu i nie moze zrozumiec, ze ja nie chce dziecku ubierac uzywanych - mowi "to przeciez po Łukaszku, czysciutkie wyprane, prawie nie zniszczone" i nie dociera, ze takiemu malemu dziecku trzeba kupowac nowe, a nie ubierac odksztalcone juz po innym.. :/

Ja juz pisalam ze mamy wozek 3 w 1, czyli na tych samych kolkach sie montuje gondole i spacerowke i fotelik (ten pierwszy) i teraz mysle.. ze jak sie dzidzia urodzi, to Julek bedzie mial 2 latka, to jeszcze wozek sie przyda, a jak zamontuje gondole.. to chyba i tak czeka mnie zakup spacerowki.. :/

reklama
Do góry