reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków -ubranka, wyprawki itd

Sunovia uważam, ze fotelik do samochodu powien być kupowany osobno, bo te z kompletu z wózkiem są poza rankingami bezpieczeństwa (ADAC). A proponowałam osobno dokupić gondolę (jeżeli kupujemy porządny wózek), bo wychodzi taniej, a gondole używaną można kupić w rewelacyjnym stanie :-)

reklama
Sunovia uważam, ze fotelik do samochodu powien być kupowany osobno, bo te z kompletu z wózkiem są poza rankingami bezpieczeństwa (ADAC). A proponowałam osobno dokupić gondolę (jeżeli kupujemy porządny wózek), bo wychodzi taniej, a gondole używaną można kupić w rewelacyjnym stanie :-)
Można kupic używane wózki.....w moim przypadku Mutsy z fotelikiem Maxi Cosi..bo ten Mutsy fotelik to badziew albo X-landery z Maxi Cosi.
Gondola praktycznie się nie niszczy bo bobo leży.............spacerówkę już inaczej, bo dziecko większe, często coś podjada w wózku no i spacerówka służy kilka lat............a gondola max. 6 miesięcy

Alicja a teraz macie dla małego ten 9-18 czy już 15-36?
Bo ja mam 9-18 Romer King Plus i chce na jesień kupić kolejny i zastanawiam się nad Recaro

E-stera mamy 9-18 i też Romer King Plus :-) prawdę mówiąc jeszcze nie patrzyłam na większe. Wg rankingu Recaro 15-36kg pod względem bezpieczeństwa ok 4 pkt (tak samo jak romer), ale za substancje szkodliwe dostał tylko 3 pkt (na 5)- romer dostał 5 pkt. A z praktycznej strony niestety nie wiem nic, koleżanka niedługo będzie zmieniać, ale jeszcze nie wiem na jaki, ja będę juz wiedzieć to dam znać :-)

Jak to dobrze ,że jest ktoś kto patrzy na rankingi i testy, bo wśród koleżanek to uchodzę że mam dziwne poglądy bo kupuje jakiś fotelik nie wiadomo za ile i po co......przecież można kupić za 100zł a on przecież też ma certyfikaty....ech szkoda słów............a najlepiej to by woziły bez gdyby nie prawo.
Ale ubranka firmowe to dziecko musi mieć.......

dziewczyny to was zapytam jak takie obeznane w temacie jestescie:) czy kojarzycie foteliki maxi cosi z zestawów mutsy urban rider - jak one w testach wypadaja. Na nowy taki zestaw mnie nie stać raczej ale używane można kupić całkiem rozsądnie.... a wózek mega mi się podoba.... w tema cie fotelików też jestem zielona - ale w to że ma być bezpieczny wierzę w pierwszej kolejności!!!

e-stera, na mnie tez dziwnie patrza, ze chcialam dobre krzeselko do karmienia (teraz sie przyda tez dla drugiej dzidzi), ze fotelik, a nawet, ze butki.. mama moja np przyniosla mi reklamowke bucikow po moim siostrzencu i nie moze zrozumiec, ze ja nie chce dziecku ubierac uzywanych - mowi "to przeciez po Łukaszku, czysciutkie wyprane, prawie nie zniszczone" i nie dociera, ze takiemu malemu dziecku trzeba kupowac nowe, a nie ubierac odksztalcone juz po innym.. :/

Ja juz pisalam ze mamy wozek 3 w 1, czyli na tych samych kolkach sie montuje gondole i spacerowke i fotelik (ten pierwszy) i teraz mysle.. ze jak sie dzidzia urodzi, to Julek bedzie mial 2 latka, to jeszcze wozek sie przyda, a jak zamontuje gondole.. to chyba i tak czeka mnie zakup spacerowki.. :/

reklama
Do góry