reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Kombinezon, ciepła czapeczka i gruby kocyk. Mi teściowa powiedziała - nic nie kupuj, my ci kupimy jak będziemy odwiedzać małą. Tylko że przy wyjściu ze szpitala ten kocyk już muszę mieć, więc kupię sobie sama. taki opatulony w kocyk maluszek nie zmarznie, ewentualnie na przejście z drzwi szpitala do samochodu można buzię zakryć tetrową pieluszką

A jaki rozmiar kombinezonu macie 68 czy mniejszy?

Ja będę mieć tak

Wszystko razem
czyli body z długim, na to kaftanik i śpiochy z misia
na to pajaca z misia , czapkę grubą
a na to rękawiczki malusie i kombinezon

Pewnie jeszcze dojdzie szaliczek żeby buźkę przykryć
dziecko będzie chyba jeszcze w śpiworku

Tak się złożyło ,że na wyjście wszystko będzie niebieskie.
Nic z tych rzeczy nie jest nowe ale wszystko w idealnym stanie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to kichanie to od mydła ja też tak miałam jak otworzyłam opakowanie i mi buchnęło w nos hehe denerwuje mnie w tych proszkach ze ile by sie nie dało to nie mają ciuszki takiego fajnego zapachu ale o to chodzi w tych proszkach by jak najmniej było tego co uczula, właśnie piorę w misce skarpeteczki i rajtuzy ( mam chwilowo pralke nie czynną) a mam Jelp proszek.
Ja ze szpitala to planuje ubrać w jakiś dresik czy sweterek (ktorego nie mam) i kombinezon ( też nie mam),i ciepły kocyk (to mam).

fajne :-)
ja to wszystko co małemu zakładać będę ma rozm 56
boję się , że się długi urodzi i będzie miał małe ....czasem tak jest
więc awaryjnie wezmę coś większego

mi się bardziej podoba ten drugi - podejrzewam że będzie też wygodniejszy. ja mam ciuszki do szpitala 56 czyli te najmniejsze, ale nie spodziewam się dużego dzidziusia. Kombinezon mam na 62 już taki zimowy, 68 może być przyduży, ale to wszystko zależy jak duże dziecko urodzisz

mi się bardziej podoba ten drugi - podejrzewam że będzie też wygodniejszy. ja mam ciuszki do szpitala 56 czyli te najmniejsze, ale nie spodziewam się dużego dzidziusia. Kombinezon mam na 62 już taki zimowy, 68 może być przyduży, ale to wszystko zależy jak duże dziecko urodzisz
Mi też się ten drugi bardziej podoba.
Dzisiaj mi koleżanka napisała, że urodziła.
A gin jej mówił, że taka będzie duża i ma dużą główkę, a się po porodzie okazało, ze ma 52 cm czyli wcale nie jest taka duża i waży 3 kilo!!

Ja się tylko boję, żeby moje dziecko długie nie było bo wtedy wszystko może być małe:sorry:

Claudia, mi się też podoba ten drugi kombinezon. Wygląda na cieplejszy, a ten pierwszy kupiłabym na wiosnę :tak: Z rozmiarem się jeszcze zastanów, bo jeśli dzidzia urodzi się w rozmiarze ok 56 to w tak wielkim kombinezonie (rozm. 68) ci się będzie topić ;-)

Podobno najlepiej dowiedzieć się ile mama i tata mieli wzrostu i wagi jak się rodzili i po tym można przypuścić jakie duże dzieciątko się urodzi ;-)
U nas to się sprawdziło przy Witku :tak:

reklama
Claudia, mi się też podoba ten drugi kombinezon. Wygląda na cieplejszy, a ten pierwszy kupiłabym na wiosnę :tak: Z rozmiarem się jeszcze zastanów, bo jeśli dzidzia urodzi się w rozmiarze ok 56 to w tak wielkim kombinezonie (rozm. 68) ci się będzie topić ;-)

Podobno najlepiej dowiedzieć się ile mama i tata mieli wzrostu i wagi jak się rodzili i po tym można przypuścić jakie duże dzieciątko się urodzi ;-)
U nas to się sprawdziło przy Witku :tak:

U nas się nie sprawdzi, mój jak się urodził to ważył 800gram i był mały ale nie wiem ile wzrostu
a ja norma około 3 kilo i 57 chyba cm
więc ciężko powiedzieć

Do góry