reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

claudia - mnie też sie bardziej podoba ten 2 kombinezon:)

A co do orzechów piorących, to zastanawiam się czy nie kupić:) Nie uczulają i słyszałam, że na długo starczają... Mozna 3 takie orzeczy włożyć do woreczka lnianego i starcza na 3 prania w 40 st.C lub na jedno pranie w 90 st. Chciałabym je wypróbować:)

A ja sie pochwale ubrankami, które koleżanka mi dała:) IMG20101006_004.jpgIMG20101006_001.jpgIMG20101006_002.jpg

Te ostatnie trochę chłopięce, ale tak mi sie podobają...

Ostatnia edycja:
reklama
claudia- super zestawik!!!!

ja mam 56 zestawik ale mysle ze nawet 60cm bobas wejdzie w to spokojnie.. na 62 cm mam taki kombinezonik brazowy z h&m (tez mezus kupil po 1 usg;) ) i bede wrzucala w spiworek i ewentualnie przykryje jeszcze kolderka. nie zamierzam wychodzic na dwor w -25st ale czasem roznie bywa prawda..

jesli chodzi o zwariowanego meza na punkcie ciuszkow to jest tak: ja jestem duza nie moge fajnie sie ubrac, on jest wielki;) tez nie moze sie ubrac w to co by chcial, wiec powiedzial ze jego pierworodny bedzie chodzil fajnie ubrany.. fakt bylo tak ze szukal ciuszkow, czekal na moje potwierdzenie przelal kase a dokonczyc transakcje ja mialam, bo on sie wkurza kiedy ma robic przelewy;)

monia- super ciuszki;)

ja kupiłam na ciuszkach taki kombinezon na rozmiar 56.. ale 15 zł kosztował i strasznie mi sie podobał... myslałam ze bedzie na wyjsce z kliniki .. ale nawet posłuzył mu 2 miesiace.. pozatym miałam kombinezon zdobyczny.. który zakładałam do konca zimy
Klaudos jak sie Tomek urodził.. to spadł snieg jeszcze jak wychodzilismy z kliniki to było -15 moze nawet -18 ( samochód to sie grzał pod kliniką z kluczykami w srodku tak było zimno... na 4 dobe zycia tu gdzie mieszkam było -25 stopni... 2 tyg trzymałam małego w domku az wkoncu przyszła pediatra i kazała mi z nim wyjsc na 15 minut na spacerek ... było prawie -20 mały dopiero w tym roku sie przeziebił i dostał katarku chyba niezle go chartowalismy w pierwszą jego zimę:) ... taka to była mroźna zima...:)

ja kupiłam na ciuszkach taki kombinezon na rozmiar 56.. ale 15 zł kosztował i strasznie mi sie podobał... myslałam ze bedzie na wyjsce z kliniki .. ale nawet posłuzył mu 2 miesiace.. pozatym miałam kombinezon zdobyczny.. który zakładałam do konca zimy
Klaudos jak sie Tomek urodził.. to spadł snieg jeszcze jak wychodzilismy z kliniki to było -15 moze nawet -18 ( samochód to sie grzał pod kliniką z kluczykami w srodku tak było zimno... na 4 dobe zycia tu gdzie mieszkam było -25 stopni... 2 tyg trzymałam małego w domku az wkoncu przyszła pediatra i kazała mi z nim wyjsc na 15 minut na spacerek ... było prawie -20 mały dopiero w tym roku sie przeziebił i dostał katarku chyba niezle go chartowalismy w pierwszą jego zimę:) ... taka to była mroźna zima...:)
no to super,wazne zeby wiatrzysko nie zlapalo dzidzi bo mroz podobno nie taki zly.. ale u mnie na polnocy, przy pelnym morzu zimy sa wieetrzne:( ale wychodzic na spacerki tak czy siak bedziemy...

claudia- to w ktorym tgodniu Twoj M sie urodzil???

no to super,wazne zeby wiatrzysko nie zlapalo dzidzi bo mroz podobno nie taki zly.. ale u mnie na polnocy, przy pelnym morzu zimy sa wieetrzne:( ale wychodzic na spacerki tak czy siak bedziemy...

claudia- to w ktorym tgodniu Twoj M sie urodzil???
Kurcze chyba w 8 miesiącu W się urodził , wcześniak był i mu nie dawali za bardzo szans na przeżycie. Takie były czasy wtedy ....
Szybko go ochrzcili i tyle , ale chłopak dał radę - teraz zdrów jak dąb :-D

Kurcze chyba w 8 miesiącu W się urodził , wcześniak był i mu nie dawali za bardzo szans na przeżycie. Takie były czasy wtedy ....
Szybko go ochrzcili i tyle , ale chłopak dał radę - teraz zdrów jak dąb :-D

ja się urodziłam na sam koniec 7 miesiąca :-) i też jakoś dałam radę :-)
ale 800 gr w 8 miesiącu to był maleńki :-D

ja się urodziłam na sam koniec 7 miesiąca :-) i też jakoś dałam radę :-)
ale 800 gr w 8 miesiącu to był maleńki :-D

był był.
z resztą dokładnie nie pamiętam jak mi jego mam opowiadała........
ważne, że jest zdrowy i bez problemu udało nam się zajść, oby nasz maluszek też był zdrów

Ja mam teraz koniec 6 miesiaca i moja dzidzia ma już ponad 800gr, więc albo z miesiącem, albo z wagą coś Ci się chyba pomyliło.
Dziś czytałam, że po 27 tygodniu dziecko ma już 80% szans na przeżycie.

dziewczyny, dzieci z 24tyg maja szanse na przezycie.. tylko jaki bedzie jego rozwoj z kazdym tygodniem? o to jest pytanie czesc dzieci rozwija sie prawidlowo i sa zdrowe a czesc niestety albo powaznie uposledzone (tzw. roślinki, karmione przez sonde) albo niepelnosprawnosc typu wzrokowa, sluchowa.. ja sie ciesze ze juz zaczynam 29 tydzien bo z kazdym tygodniem jest bezpieczniej, ale wiadomo roznie bywa, czynniki okoloporodowe i poporodowe tez maja ogromne znaczenie na rozwoj i funkcjonowanie maluszka!

reklama
Ja będę mieć tak

Wszystko razem
czyli body z długim, na to kaftanik i śpiochy z misia
na to pajaca z misia , czapkę grubą
a na to rękawiczki malusie i kombinezon

Pewnie jeszcze dojdzie szaliczek żeby buźkę przykryć
dziecko będzie chyba jeszcze w śpiworku

Tak się złożyło ,że na wyjście wszystko będzie niebieskie.
Nic z tych rzeczy nie jest nowe ale wszystko w idealnym stanie :-)

Wydaje mi się że trochę za dużo tego chcesz założyć. Moim zdaniem body, pajac, kombinezon i kocyk wystarczy

Do góry