reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Tak o takim:) Dam znać myślę ze będzie ok..zanim zakupiłam to poczytałam tez opinie o nim i wydaje mi się ze powinnam być zadowolona a Jak bedzie to zobaczymy:)

a TAKI TEN TT MOZE TERAZ SIĘ WYŚWIETLI
LAKTATOR TOMMEE TIPPEE + TERMOOPAKOWANIE WARTO!!! (1390781208) - Aukcje internetowe Allegro

Kochana ten mi się wyświetla ale ten aventu nie. Ale już wwiemy o co chodzi. Ja też jakbym miała kupować to albo avent albo Medelę....znane firmy i dobrze....

reklama
aventu jest o tyle fajny że pasują butelki z tego bez problemu tak samo jak kupi się taką przejściówkę to można pokarm ściągać odrazu do pojemnika, a potem z pojemnika karmić bez konieczności przekładania do butelki bo na te pojemniki są uszczelki i można smoczkiem karmić z tego

a ja mam laktator taki szklany po psiapsióle do szpitala bo szkoda mi wydawac tyle pieniążków przed porodem bo nie wiem czy będę używała... jak mi się przyda to zakupię nowy Aventu...

i właśnie między innymi dlatego tez zwycięzył avent:)
patrzyłam u siebie w sklepie to coś koło 120-140 zł trzeba dać,na all są tańsze ciekawe czemu

Ja miałam przy pierwszym pożyczony medeli i super się sprawdził...ale po moich ''doświadczeniach'' i zyczliwych znajomych które wypominają później ze pozyczyły...nic juz od nikogo nie zamierzam pozyczać ...nawet jak by ktoś coś chciał dać.... w nosie ...mam swój i zero problemu

Ostatnia edycja:
też mam aventu ręczny, kupiłam ten zestaw w torbie przenośny bo na uczelnie jak będę jeździła na większość dnia to jakoś mleczka trzeba się będzie pozbyć z piersi :-D

ja laktatora nie zamierzałam kupować, ostatnio na sylwestra koleżanka mi pożyczyła bo mówi że użyć nie muszę ale właśnie jak by nawał był to dobrze mieć.
położna mówiła że najlepsze są Medela i Avent ewentualnie, ona pożyczyła mi Medeli.

a wiecie dziewczyny u nas na SR położne mówiły, że nie powinno się pożyczać laktatora,bo przez min 2 lata utrzymują się zarazki wirusowego zapalenia wątroby....(chyba dobrze napisałam). W każdym bądź razie podobno nie powinno się, powinno się mieć swój i nawet jak kupujesz elektryczny to te części które miały kontakt z mlekiem powinno się wymienić.
Ja patrzę na to w ten sposób, że lepiej pożyczyć niż kupić bo może się w ogóle nie przydać a poza tym możliwe że to wymysł firm produkujących laktatory wiaęc to może być nagonka:) Ja tam jeżeli będę mogła pożyczyć to pożyczę:)

reklama
wiesz Ribi, ja też nie jestem za pożyczaniem, uważam że to niehigieniczne, ale koleżanka dała i liczę że się nie przyda po prostu, a jak będzie potrzebny na gwałt to kupię i tyle.
zawsze po prostu mam w razie czego gdyby była sytuacja że takiej możliwości nie ma.
kupić bym np używanego nie kupiła.

Do góry