reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
hej mamusie
mam do odsprzedania niemieckie krople na kolke sab simplex (mamom które walczą z tą dolegliwością maluszków nie musze ich reklamować)
krople oczywiscie sa nowe- nigdy nie otwierane data ważności 03/2013
zostało mi juz tylko jedne opakowanie
cena 30zl
jak cos to piszcie na priva :)

Powiedzcie mi na jakim rozmiarze sie skupic kupujac ciuszki na wyjscie ze szpitala dla bobaska ??? Czy 62 bedzie w sam raz??? Czy lepiej poczekac i dopiero jak urodze zlecic komus z rodzinki kupowanie, potem pranie i prasowanie ??

Sama bardzo optymistycznie podeszłam do kwestii wyprawki... Kupiłam kilka (dosłownie) ubranek 56 i dobrze, bo Wojtek na dzień dobry mial 58 cm. Teraz już te ubranaka są przymałe - Wojtek nie wyprostuje nóżek w śpioszkach, trochę go ciągną na pleckach, więc ubieram go w rozmiar 62. Zła jestem sama na siebie, że kupiłam mało par body ( z krótim rękawem mam 6 z długim 4). Body to naprawdę świetna sprawa - pod pajaca, czy pod śpioszki, a Wojtek brudzi ubrania w tempie ekspresowym. Przebieram go kilka razy dzienie, bo nawet jak podłożę pieluchę przy karmieniu to mleko leje sie małemu po policzkach i po brodzie, a jak już sobie poje i mu się odbije, to i tak potrafi ulać i to dość sporo....
Też mamy kombinezon, 62 jest za duży ale dzieci szybko rosną, podejrzewam, że za pare tygodni będzie w sam raz, a jak zima będzie taka jak w zeszłym roku, to jeszcze w kwietnu trzeba będzie dziecko ciepło ubierać;)

Z moich hitów to polecam zaopatrzyć się w pieluch tetrowe i śliniaczki - jak się dziecku ulewa są nieocenione;)

reklama
ja miałam ubranka 56 i mała w nich pływała i kombinezon 62 to wogóle masakra była bo duzo za duży ;) a urodziła się 54cm

mój miał 55 i kombinezon rozmiar 56 jest na niego strasznie za duży...
nie lubię go w nim bo pływa normalnie, dobrze że w śpiworku tego nie widać...

chyba że wróci zima, ale wątpię , że aż tyle urośnie mały

ta rozmiarówka jest okropna

Do góry