reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

klaudoos fajny ten sprzęcior:tak:Zjadłabym takie warzywka i cos tam jeszcze na parze;-)

A ja dzisiaj zakupilam blender z Brauna dla malucha:-DZa parę miesięcy się przyda do robienia paćek z warzyw i mięska:tak:

Własciwie to mamuśka byla w tesco i byla promocja - po 69zł, więc kupila mi:tak:
Tanio, bo na allegro- sprawdzalam, najtaniej 80zł w górę plus przesyłka;-)

reklama
Dziewczyny tylko słyuszałam zeby tak ochoczo połoznym nie dawac calej paczki papmpersów np....bo one nie patrza i jak jakiemus dziecku brakuje to biora tam gdzie jest duzo i potem moze sie okazac ze nam zabraknie...wiec lepiej dawkowac...jezeli beda chcialy na wyrost to lepiej dac np 3 a potem najwyzej znow 3....

Zastanawiam się nad pieluchami na te pierwsze dni. Obstawiam raczej Pampersy Newborn ale myślę jeszcze nad Huggies Newborn. A Wy co zakupiłyście?
ja jeestem zaopatrzona w 1 pampersa, rossmana, huggiesa, w 2 tak samo.. wiec moze mnie w bloku zasypac a na 2-3 tygodnie wystraczy;p

co do parowarów i blenderów, mielismy parowar duzy (dzieki bogu sie popsul, bo nie korzystalismy) a blender mam taki do koktajki razem z mikserem.. ale wlanie chcemy ten aventa bo: to 2w1 parowar i mikser no i malo miejsca zajmuje wiec bedzie sobie stal na blacie i wiem ze bede w nim robila.. bo ja to len, jak mam cos szukac w szafkach i wyciagac to mi sie wszuystkiego odechciewa!!

klaudoos myślisz, że ten blender będzie dzialal jak plender? Tzn będziesz mogła i koktajle i lód kruszzyć? Ciekawa jestem...faktycznie jest malutki:)

wiesz co mysle ze lod nie.. a do lodu mam koncowke od miksera!
a parowar mialam szerokosci z 30cm wysokosci chyba z 90cm i zajmowal dobry kawalek blatu! a tu mysle ze polowe zajmie- co mi w to graj! ale pojedziemy jeszcze do saturna albo gdzies zoabczyc go na zywo.. jedna wole taki parowar, niz w garnku zapodawac warzywa.. nieuniknione beda tez sloiczki - bo od wrzesnia Szymo bedzie jezdzil do babci wiec bede wkladacdpo torby to i owo:)

Aniwar u Mnie tak bylo jak rodzilam 5 lat temu w Polsce ze wszystko robila polozna.Przewijala ,dokramiala mlekiem jak trzeba bylo i zawijala w szpitalny becik .Dziecko bylo tak szczelnie owiniete ze jak ostatniego dnia chcialam juz przewionac sama to nie udalo mi sie go juz zawinac.One maja jakas specjalna technike zaiwjania .A myla przy nas tylko ze u nas byly sale 2 osobowe z pomieszczeniem do przewijania i jak myla to bylo widac jak to robi nie musialas wstawac nawet.No ale widac co szpital to inaczej.A teraz sie troche martwie bo co fakt tutaj mozna niby juz od 6 do 24 godzin po porodzie wyjsc jak jest wszystko ok ale wiecie ze tutaj w uk polozne nie myja w szpitalu dziecka.Ja nie wiem takie brudne mi dadza w krwi i wogole kurcze az mi sie wierzyc w to niechce ale juz nie na jednej stronie o tym czytalam.Nawet o tym ze one doradzaja zeby kilka dni nie myc zeby tej warstwy ochronnej odrazu nie zmyc.

reklama
jak widze to co szpital to obyczaj, mozliwe ze w kazdym szpitalu jest inaczej.

------------------------

co do mycia dziecka to wiadomo w zimie mozna co 2-3 dni myc dzidziusia bo i tak przeciez nie bedzie sie bardzo brudzil.

Do góry