reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
ja kupiłam takie Naklejki na ścianę KUBUŚ PUCHATEK + GRATIS !!! (1345977344) - Aukcje internetowe Allegro ale jeszcze się nie wypowiem na ich temat bo czekam aż mi mój mąż je przyklei i wtedy zrobię zdjęcia i wam pokaże :)

To czekam na zdjęcia, jestem ciekawa jak się będą prezentować, chociaż te Twoje są większe, z ato te co chce zamówić mniejsze, ale wiecej sztuk :-) trudno zdecydować, dlatego czekam na naklejenie i fotki :-)

iwi- dokladnie tak jak piszesz to jest rowniez budowanie poczucia bezpieczenstwa u takich maluchow, ucza sie rytmu dnia i nocy.
moja bratowa np. nie przestrzegala tego tzn nie wprowadzila, córki placza wieczorem (5 i 3lata) bo tak naprawde sa zmeczone a nie wiedza co je czeka.. moja mama latem jak brala je na wakacje to wlasnie wprowadzila taki "rytuał" dziewczyny fajnie funkcjonowaly no ale po mies jak byly z mama to znow powtorka z rozrywki.. i chodza do babci- mojej mamy i prosza o myju myju..

blondi- moj maz zadecydowl ze chce kupic naklejki http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-kubus-puchatek-scienne-i1355127607.html zestaw 1 efekt 3d:) no ale dopiero po wyplacie wiec ciekawe czy nie rozmysli sie:)

Ostatnia edycja:
Ja tez mam zamar myc codziennie własnie ze wzgledu na budowanie poczucia bezpieczeństwa i żeby dziecko miało rytuał wtedy bedzie spokojniejsze....licze ze jak ten schemat bede powtarzac codziennie to bedzie ładnie spał...

a ja nareszcie kupiłam rożek dla maluszka, zdecydowałam się na firmę feretti

dziewczynki wprowadzanie stałego rytmu dnia to najlepsze co mogłam zrobić przy Fificiu. I on czuł się bezpieczniej i wiele spraw przychodziło nam łatwiej i ja miałam komfort.

I jeszcze jedną rzecz mogę Wam polecić, starajcie się przyzwyczajać dzieci, że idą spać w miarę wcześnie, powiedzmy około 20. Wielu spośród moich znajomych pozwala dzieciakom na aktywność do 23. Uważam, że to jakaś pomyłka. Jak dziecko ma te ok. 2 lata to jeszcze może to problemem nie jest, problem pojawia się gdy dziecko wchodzi w wiek przedszkolno-szkolny. Nie oszukujmy się, malec przyzwyczajony do tego, że idzie spać ok. 23, a wstaje ok 9 będzie miał bardzo duży problem z dostosowaniem się do nowej rzeczywistości.

fogia jestem dokładnie tego samego zdania co Ty.
Ja pamiętam jak byłam mała tzn tak do 10 lat to zawsze po bajce kapiel i lulu...i nie bylo zmiłuj....nie pamietam do kiedy ten rytuał był ale chyba jeszcze po przeprowadzce w wrocławia do lodzi jakis czas tak było a potem miałam chyba wydłużony czas do 22....

Ja też tak myślę, że umyć koło 19:00
potem karmienie i nyny przed 20:00
chce też mieć dzień dla siebie....

Myślicie , że tak by było dobrze??

Ja też jestem za. Najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa u takiego malucha i żeby nauczył się odróżniać dzień o nocy...

reklama
Pochwalę się wam kącikiem mojego Kamilka, póki nie mamy gotowej sypialni musi się gnieść w jednym pokoju, dlatego mały ma łóżeczko przy telewizorze ale mam nadzieję że tak długo nie będzie.
DSC01085.jpgDSC01086.jpgDSC01087.jpgDSC01088.jpg

Do góry