reklama
C
claudia4you
Gość
------------------------
co do mycia dziecka to wiadomo w zimie mozna co 2-3 dni myc dzidziusia bo i tak przeciez nie bedzie sie bardzo brudzil.
Tak ja jeset za
a codziennie to mu tylko oczka, pępek przemywać i dupeczkę :-)
Też myślę że spokojnie co 2 dni będę kąpać, bez przesady. Co do pieluszek to narazie stawiam jednak na Pampersy, a później jak mała trochę podrośnie to chyba na te Dada biedronkowe się przerzucę, zobaczymy. Na tym blogu mojej znajomej warto poczytać o pieluszkach, chusteczkach i innych specyfikach, ona przetestowała już prawie wszystko Dzieciowo mi! Mnie by się chyba tak nie chciało.
Farbka
5 lat starań o CUD...
A ja nie wiem co zrobić z tym kąpaniem. Słyszałam, że jeśli kąpie się dziecko codziennie o stałej porze, a potem butelka i spanie, to ono się tak przyzwyczaja do takiego rytuału, że potem nie nie problemów z zasypianiem. I nastawiałam się właśnie żeby małego tak nauczyć... Z drugiej jednak strony, faktycznie chyba nie ma potrzeby żeby go kąpać codziennie.... Sama nie wiem... Czekam na rady doświadczonych mam
ja też jestem za rytuałem
z Marcelem mi się udało, teraz ma prawie 3lata i u nas jest tak że o 19 kolacja, zaraz po kąpiel i punkt 20 spać...nie ma zmiłuj...nawet jak jesteśmy na gościnie to wracamy przed 19. teraz mam zamiar też wprowadzić stałe pory, przymajmniej wieczorem jest cicho i spokojnie.
na początku potrzeba dużo silnej woli i samozaparcia ale to napewno zaowocuje w przyszłości.
z Marcelem mi się udało, teraz ma prawie 3lata i u nas jest tak że o 19 kolacja, zaraz po kąpiel i punkt 20 spać...nie ma zmiłuj...nawet jak jesteśmy na gościnie to wracamy przed 19. teraz mam zamiar też wprowadzić stałe pory, przymajmniej wieczorem jest cicho i spokojnie.
na początku potrzeba dużo silnej woli i samozaparcia ale to napewno zaowocuje w przyszłości.
ariska
Fanka BB :)
ja też myślę że rytuały dobra rzecz bo dziecko wie przynajmniej co po sobie następuje i sie nie buntuje
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Ja tak jak dziewczyny, mam zamiar kąpać codziennie, żeby bejbika nauczyć rytuału dnia i nocy :-)
reklama