reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
moim zdaniem antykolkowe butelki to tylko propaganda - nie sądzę, żeby kształt butelki w czyms pomógł...
zgadzam się natomiast że te szersze na górze przypominają bardziej kobieca pierś i dziecko może bardziej naturalnie jeść, skoro nie może z piersi

ariska-my kupujmy taki zestaw:
EKO BABY Sklep - Pieluszki z kieszenią - Pocket
tylko, że na allegro bo przesyłka tańsza.
10x PIELUSZKI WIELORAZOWE NAUGHTY BABY + GRATIS (1326504096) - Aukcje internetowe Allegro
wg położnej z SR taki zestaw w zupełności wystarczy, bo wkład wymieniasz po każdym siusiu, a pieluchę masz do użytku dalszego, chyba, że kupę zrobi to wiadomo :-)
ja do tego kupiłam jeszcze:
Jednorazowe wkładki do pieluchy MEGA HIT od SS!!! (1311259076) - Aukcje internetowe Allegro
jak masz jakieś pytania to pisz na priv, żeby wątku nie zaśmiecać, bo trochę już wiem na ten temat :-)

Jak czytam to jest jeden rozmiar przez cały okres pieluszkowania. I co tyle pieluszek wystarczy czy w miare czasu się dokupuje coś? bo to co pokazujesz mi wcale nie jest takie drogie ja widziałam gdzieś podstawowe zestawy za 1000zł i masakra jakaś. Czyli za te 288 to są pieluszki a te wkłady co się wymienia też są w tym? Bo widziałam coś takiego w formie jakby podpaski i to robią z bambusów czy mikrofibry

A doczytałam właśnie że do pieluszki są dwie wkładki;)

ariska-masz 10 pieluch i 20 wkładów-takich jak piszesz.
to są pieluszki, które stosujesz cały okres pieluszkowania, reguluje się je napami w pasie i przy nóżkach.
to 10szt + 20 wkładów jest minimum jakie trzeba mieć ale wg położnej wystarczy.
ja kupie dodatkowo chyba jeszcze 4 wkłady, bo można dokupić osobno.
u tego sprzedawcy zobacz inne aukcje

malutka- bralam wzor Szymuś + te autka. ja je dostane za jakies 2 tyg , pan pisal ze 10 dni roboczych trwa wykonanie wiec prosi o cierpliwosc..

ariska-masz 10 pieluch i 20 wkładów-takich jak piszesz.
to są pieluszki, które stosujesz cały okres pieluszkowania, reguluje się je napami w pasie i przy nóżkach.
to 10szt + 20 wkładów jest minimum jakie trzeba mieć ale wg położnej wystarczy.
ja kupie dodatkowo chyba jeszcze 4 wkłady, bo można dokupić osobno.
u tego sprzedawcy zobacz inne aukcje

Kochana z tego co piszesz to można oszczędzić bardzo uzywając takich pieluch, wiadomo, że czasem trzeba dokupic normalne pieluchy, nawet wychodząc w gości, ale i tak się opłaca!
Napisz mi tylko czy za każdym razem pierzemy pieluchę? Czy tylko wkłady zbieramy a wieczorem właczamy pralkę? A co jak będzie kupa, gdzie trzymać ten wkład żeby nie smierdziało, wiadomo, że do wc się wrzuci opłuka pod wodą ale zapach będzie i do wieczora czy dwa dni taki wkład musi leżeć....
Wyjasnij... czyli te 20 wkładów to na ile godzin starczy?

Czy TY juz je zamówiłaś, bo ja myslę nad nimi...

Ostatnia edycja:
co do kup to wiem joasienka podała linka do wkładów jednorazowych które wyrzucasz w takim przypadku i pieluszka jest czysta. Ale ile wkładów na dzień idzie to nie wiem. Też jestem ciekawa i się nad tym zastanawiam :)

Ostatnia edycja:
reklama
to pieluszka kieszonka-do takiej kieszonki wkładasz wkład, materiał, który tą kieszonkę pokrywa wciąga wilgoć ale nie wypuszcza na zewnątrz więc jak maluch zrobi siku to wyjmujesz tylko wkład a pieluszkę możesz używać nadal.
jak zrobi kupę, to pierzesz całość, co do przechowywania, na razie się nie zastanawiam nad tym.
zdecydowaliśmy po prostu, że chcemy zminimalizować ilość chemii, a tej w pampersach jest mnóstwo, to samo w chusteczkach.
a te 20 wkładów to na 20 kupek/siusiów wystarczy :-)

Do góry