reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
już pokazywałam linka, ale pokaże jeszcze raz

dwie pary ogrodniczek w Ogrodniczki - Szafka.pl

i cena z przesyłką za te dwie pary to 11 zł :-)

Sliczne te spodenki i cena fajna tylko ja nie jestem pewna ale jak dla mnie to sa spodenki z kr. nogawka a rozm.62 to nie wiem czy do lata maly nie wyrosnie.. ??

Kupilam juz pielszki, paczke chusteczek, duze waciki do mycia pupci,sol fizjolog, gaziki, bepanthen jeszcze tylko emolium do mycia, spirytus i jakas bielizne dla malej. nasze przygotowania ida nam mizernie bo ciagle jestem u tesciow. Nawet gondolka od wozka jest gdzies i nie wiadomo gdzie...
Nasze drugie lozeczko, ktore bedzie stalo na dole w domu to sie rozkleilo i nie ma chetnych by je naprawic :)
Jestem wszystkim przerazona - szafe nam zrobia po nowym roku i nie mam gdzie poukladac ubranek dla dzidziulka... nie wiem jak to wszystko bedzie...

Ostatnia edycja:

Aniwar te pierwsze chusteczki są delikatniejsze dla dzidziusia, tych drugich mozesz użwyać później. Takie chusteczki są bardzo często w promocji w Realu za niecałe 25zł za 6paczek, więc radziłabym nie zamawiać na all, bo nie potrzebnie za przesyłkę płacisz.

a ja kosmetyków nie mam :-)
mam tylko maść z witaminą A do buźki i pupy w razie odparzeń, a do kąpieli będę używać oliwy z oliwek lub słodkich migdałów :-)
im mniej chemii tym lepiej,poza tym będziemy stosować wielorazówki, a przy pieluchach z naturalnych substancji nie stosuje sie żadnych maści zapobiegawczo, tylko w razie jakiegoś odparzenia więc póki co nie kupuję żadnych kremów.

Dobrze rozumie że wielorazówki czyli otulacze i te sprawy? Też się nad tym zastanawiałam ale nie wiem co ile czego :D

Sliczne te spodenki i cena fajna tylko ja nie jestem pewna ale jak dla mnie to sa spodenki z kr. nogawka a rozm.62 to nie wiem czy do lata maly nie wyrosnie.. ??

tez nad tym myślałam, dłuższe też mam a pod to będzie my zakładać rajstopki i mały będzie w śpiworku jeszcze - więc myślę , że będą ok, akurat jak już mrozów nie będzie

ja i tak to czego nie zużyję odkładam i wszystkie swoje ciuszki dla drugiego dziecka :-)

Claudia - sliczne ogrodniczki tez mam kilka ogrodniczek, juz wyprane i wyprasowane zresztą wszytsko mam gotowe już , pewnie kilka rzeczy przyjdzie mi jeszcze kupić ale to już "wyjdzie w praniu" ;-) apteke zalicze jeszcze po 10tym i dokupie kosmetyki dla synusia :-)

Claudia - sliczne ogrodniczki tez mam kilka ogrodniczek, juz wyprane i wyprasowane zresztą wszytsko mam gotowe już , pewnie kilka rzeczy przyjdzie mi jeszcze kupić ale to już "wyjdzie w praniu" ;-) apteke zalicze jeszcze po 10tym i dokupie kosmetyki dla synusia :-)

Dziękuję

To super, ja jeszcze wszystkiego nie mam
parę rzeczy jakoś mam dokupić a się nie składa....

mam nadzieję, że się wyrobię ze wszystkim,jeszcze mam troszkę czasu

Aniwar te pierwsze chusteczki są delikatniejsze dla dzidziusia, tych drugich mozesz użwyać później. Takie chusteczki są bardzo często w promocji w Realu za niecałe 25zł za 6paczek, więc radziłabym nie zamawiać na all, bo nie potrzebnie za przesyłkę płacisz.

No to fajnie:-) ja właśnie dziś kupiłam w rossmannie 4 paczki za 20 zl bo była promocja i sie oczywiscie po fakcie zastanawiałam czy dobrze zrobiłam.....ale sie ucieszylam jak zobaczylam ta promocje bo chcialam kupic jedna paczke bo jedna mam a tutaj taka niespodzianka:-)
Dzieki za info odnośnie reala:-)

reklama
ja wam tylko poradzę na dzień dobry nie kupować iluś tam paczek tych samych chusteczek tylko testować sobie po jednej paczce. Bo różne mogą podpasować zarówno wam jak i dzidziusiowi. Moja znajoma to wogóle poszalała bo w realu kupiła już 5 paczek tych po 6 sztuk i ma 30 sztuk chusteczek z pampers, pytam się jej a co jak dziecko będzie uczulone to ona "aj tam pampers jest drogi to nie może uczulać"

Do góry