reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ariska-my kupujmy taki zestaw:
EKO BABY Sklep - Pieluszki z kieszenią - Pocket
tylko, że na allegro bo przesyłka tańsza.
10x PIELUSZKI WIELORAZOWE NAUGHTY BABY + GRATIS (1326504096) - Aukcje internetowe Allegro
wg położnej z SR taki zestaw w zupełności wystarczy, bo wkład wymieniasz po każdym siusiu, a pieluchę masz do użytku dalszego, chyba, że kupę zrobi to wiadomo :-)
ja do tego kupiłam jeszcze:
Jednorazowe wkładki do pieluchy MEGA HIT od SS!!! (1311259076) - Aukcje internetowe Allegro
jak masz jakieś pytania to pisz na priv, żeby wątku nie zaśmiecać, bo trochę już wiem na ten temat :-)

reklama
Jeśli można, to proszę piszcie tutaj, bo ja też jestem nimi zainteresowana, a może jak się dowiemy więcej, to ktoś jeszcze się zdecyduje ;)

dziewczyny a ja mam pytanie nieco z innej beczki, jakie macie butelki Tommee Tippee? te takie zwykłe czy z tą rurką w środku? obie są anty kolkowe ale ta druga chyba bardziej:/

ja też mam tą zwykłą tt bo łatwiej umyć a i tańsza jest i też jestem zdania że jak kolki ,mają być to niestety będą i butelka nie pomoże.

a powiedzcie w jakim rozmiarze macie czapeczki dla dzieciaczków? bo tak przeglądając allegro uświadomiłam sobie że nie mam żadnej takiej ciepłej na zimę i nie wiem jaką kupić -

Mam 2 grube czapy jedną z numerkiem 1 drugą z nr.2.
Rozmiary czapek są różne czasami numerki, czasami obwód główki w cm czasami rozmiary typowo niemowlece np.56 lub 62.
Można się pogubić.

te, które ja mam myślę że do końca zimy wystarczą.

reklama
w mojej nie ma zadnej numeracji a kupowałam na oko hehe nie bedzie ani za mała ani za duża;p
zamówiłam właśnie na allegro tą zwykła 150 bo są tanie a słyszałam i czytałam, że jak sie chce długo karmić piersia to te "szerokie" butelki są najlepsze a ja parę tyg po urodzeniu będę musiała sie na uczelni pojawia a nie chce by potem były problemy z piersia

Do góry