reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

martusia - ja jak przeniosłam Jasia na duże łóżko, to łóżeczko poszło na te parę miesięcy na strych.
Też rozstawię pewnie w ostatnim momencie, albo m sam rozstawi i pościel powlecze :-)
w sumie ja kołderki na początku nie używałam nawet, bo mały zawinięty był zazwyczaj w kocyki i tak sobie spał :-)
przed świętami pewnie sprawdzę liste czy wszystko mam, kupię pampersy i jakieś pierdoły co będzie potrzebne dla mnie do szpitala i dla dziecka, no i popiorę ubranka, a po świętach będzie jeszcze tydzień to pewnie wtedy przygotuję torbę

reklama
blondi a jakie to pieluchy z dzidziusia są?

claudia - ja o dada wiem tyle że większe rozmiary są fajne a te maleńkie nie wiem. Ja kupię paczkę hugiss i paczkę babydream z rosmana;) te małe po 27 sztuk

Kochana pewnie cos pomylilam, chodzi mi o polskie pieluchy, a pewnie z proszkiem pokićkałam nazwy:p wybaczcie dla mnie to wszystko nowość
:-)

no pokickalas z proszkiem albo chusteczkami;)
ale przeciez nic sie nie stalo..

dziewczyny a ja mam pytanie czy butelki tommee tippee mozna robic taj jak aventa tzn, dokupic uchwyty i smoczki dziubki i pozniej zrobic kubek niekapek? wlasnie sie zastanawiamy nad zakupem zestawu za 56zl 2 male 2 srednie i kubek niekapek do tego smoczki i smoczek uspokaj. albo kolorowe butelki po 1 szt, które mi sie bardziej podobaja tylko nie wim czy z tej butli pozniej zrobie niekapek??

ostatnio ktoś mi mówił, że najlepiej dla dzieci materac jak jest nowy powinien poleżeć trochę - chyba ok. miesiąca by przeszedł zapachem pokoju a nie pachniał nowościa - słyszał ktoś coś na ten temat?

klaudoos-Ja tez się nad tym zastanawialam....:-)
Wcześniej używałam nuby-niekapki,ale byly rózne i cięzko bylo dokupić sam ustnik silikonowy który mis uwielbiał przegryzać....bo akurat nie bylo,tak ze kończylo się na nowym niekapku i następnym.
A duzo latwiej i taniej byłoby jak by mozna bylo wymienić częsć i zeby była ona łatwo dostępna.

Teraz się zastanawiam pomiędzy miodowym aventem a tt właśnie:)

samantaa- nie słyszałam o czymś takim.Ja swój rozpakowałam 2 dni przed porodem z folii,i powlekłam prześcieradelkiem.A tak to kładłam tam gdzie głowka rozlożoną pieluszke tetrową(i ta pieluszka juz ''pachniala ''nami)

Ariska-Mi się tez podoba ten proszek,chusteczki nawilżane są,moze z czasem wypuszczą pieluchy na rynek:)

Ostatnia edycja:
dziewczyny to co piszecie to dla mnie czarna magia:-( kompletnie nie mam pojecia o tych butelakch smoczkach do nich, jakie sa nam potrzebne na poczatek i ten poczatek to jak dlugo i na jakie potem zmienic, czy to wystarczy sam smoczek czy cala butelek...masakra...tak samo nie wiem jak z tymi normanymi smoczkami jakie są najlepsze dla dziecka, jak powinny byc zakończone czy takie spłaszczone czy ten dziubek taki okrągly jak sutek....totalnie zielona jestem w tym tamacie...a butelki niekapki...o matko i corko co to takiego....jestem przerażona ile ja jeszcze nie wiem:-(

kubki niekapki są od 6 m-cy plus....jak dobrze pamiętam(mozna nalać soczku np.marchewkowego czy czegoś,i malec będzie sobie pil,a my nie będziemy mialy zawartości kubka na dywanie czy pościeli,bo to średnia przyjemność...jak sama nazwa wskazuje-nie kapie dopiero jak dziecko pociągnie zaustnik to bedzie leciał plyn)kolezanka moja przetestowała metodą prób i błędów bo niby niekapek i miała całą pościel w soku z marchwi.... najbardziej była zadowolona właśnie z tego nuby.W zależności od tego jaki wiek ma dziecko ten silikonowy ustnik jest mięki,albo twardszy.
Ale spokojnie na opakowaniach przeważnie pisze 0+,3+.6+ to jest liczone w miesiącach i 0+ to od urodzenia,3+ od 3 miesięcy itd.
A co do kształtu smoka to wydaje mi się ze najlepszy taki aby był zbliżony wyglądem do kobiecego sutka,wtedy bejbik będzie miał łatwiej.
Taki ten niekapek mialam:
http://allegro.pl/nuby-kubek-startowy-2-etapowy-niekapek-240ml-1094-i1296459565.html
Na początek ja zakupię smoczki do butelki 0+ albo 0-3,-2 szt i dodatkowo 2 szt 3+,l. 1 butelkę na mleko i oddzielną na wodę,herbatkę.

Klaudoos- cały czas się zastanawiam między tymi dwoma firmami,były na all fajne zestawy tt,i nawet widziałam w smyku 2 butelki 125ml za 24,99....i juz mialam brać....ale taka niezdecdowana jestem ze hej.
Nie wiem wlasnie jak z tą dostępnością smoczków do butelek tt,bo do aventu nie miałam problemu kupić,
i teraz pobuszowałam i jeszcze znalazlam tej firmy od niekapka butelki antykolkowe do karmienia.hmmm

Ostatnia edycja:
no właśnie sparwdzilam sobie na allegro te kubki i już kojarze:-) faktycznie dużo dzieci np jak sa w wózku to trzymaja taki kubek:-)

reklama
Do góry