reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

To ubranka jakie dostalam od mojej Mamy. Ciesze sie i jestem nimi zachwycona. Mam nadzieje, ze podzielacie moj zachwyt:-D
Ciuszkow dostalam wiecej ale wszystkich nie obftografowalam..
Szukam teraz fajnych bodziakow do tych dresikow i kiepsko mi idzie...
Co do butelek - warto miec na poczatek jedna lub dwie z dr.browns - sa drogie ale sprawdzaja sie rewelacyjnie - przynajmniej ja mam takie doswiadczenia a przerobilam butelki TT,Avent. Te pozostale tez byly fajne i latwe w utrzymaniu czystosci ale by wyeliminowac kolki stosowalismy dr,brownsa i sie udalo!!!

To mnie pocieszyłaś - ja dostałam butelkę antykolkową z DR. Brownsa - najgorsze , że musiałam smoczki dokupić - faktycznie drożyzna za 3 sztuki poziomu 1 zapłaciłam 18zł - a po jednej sztuce nie sprzedawali kurczę

Ja też uważam , że ciuszki wyprane w samym proszku i wyprasowane są ok - a kupiłam LOVELĘ bo była promocja, szczerze to nawet nie wiem jak cenowo stoi proszek DZIUDZIUŚ

reklama
Fajny ten zestaw tylko nie za dużo na początek?? pytam bez złośliwości tylko sama planuje zakup butelek i nie wiem ile ich kupić, jak to jest dla dzieci do 3 m-ca to szybko wyrośnie, może 2 butelki wystarcza??

No właśnie nie wiem, czy nie za dużo:sorry2: te małe to pewnie do soku i herbatek się przydadzą .. Najwyżej jak czegoś nie wykorzystam to oddam siostrom. Mam dwie młodsze o 3 i 4 lata, to się nie zmarnuje.. (choć na razie dzieci nie planują:-))

co do butelek to moge się wypowiedzieć tylko co do aventu, bo tych używałam :-)

więc standardowe rozmiary butelek są 2 - 125ml i 260ml
a dokupuje się tylko smoczki z 1, 2, 3 lub 4 dziurkami - te są standardowe
sa jeszcze smoczki do tych butelek jakieś "specjalne", tj. trójrzepływowe, ortodontyczne, ale nie testowałam. Miałam tylko te trójprzepływowe, ale były beznadziejne

na początek wystarczy moim zdaniem kupić 2 buteleczki 125ml i zestaw 3 smoczków w rozmiarze 1 - jeżeli ktoś chce się naprawdę zabezpieczyć w butelki
Jedna butelka ewentualnie do mleka, jeżeli będzie potrzebne i druga butelka do herbatek , jeżeli będzie trzeba.
smoczki do herbatki czy do mleka niczym się nie różnią w przypadku aventu, lepiej tylko nie używać do mleka i herbatki tych samych

ja zaczęłam używac butelek jak mały miał 4-5 miesięcy, wcześniej do niczego nie były potrzebne. karmiłam piersią, herbatek nie lubił i nie pił, na soczki za wcześnie - pierwsze soczki sa od 3-4 miesiąca.

te butelki się wyparza - zalewa wrzącą wodą na 5 minut, smoczki tak samo, moim zdaniem sterylizator niepotrzebny

Ostatnia edycja:
Kochane tak wtrace - bedziecie mrozic pokarm? ja mrozila ale nigdy nie byl mi potrzebny bo nigdy mi go nie brakowalo!! a w jak planujecie?? bo nie wiem kupowac te zestawy do mrozenia czy nie...:confused::confused:

Ostatnio zrobiłam kilka zakupów dla mojej kruszynki i chcę się Wam pochwalić :D Na razie tylko linki, ale za tydzień wszystko odbierzemy ze sklepu i złożymy, wiec wstawię zdjęcia kącika dla dzidzi. Zdecydowałam się na tą droższą pościel, bo mieszkamy w kawalerce i dosyć starannie ją urządzaliśmy, żeby wszystko do siebie pasowało, więc chcę, żeby łóżeczko też ładnie wyglądało i kupiliśmy komplet :)

Miś DREWEX Łóżeczko + szuflada 120x60 (1302637009) - Aukcje internetowe Allegro
łóżeczko

Drewex Czteroczęściowy zestaw pościelowy Miś Ecru 135 x 100cm :: eDziecko.sklep.pl
pościel (to dopiero babcia kupi na mikołajki dla Klarci)

Przewijak SAFARI na Łóżeczko i Komodę KLUPŚ (1292897188) - Aukcje internetowe Allegro
przewiak

DELIKATNY KOCYK-PLED CIEMNO-CZERWONY DREWEX 70x100 (1291435788) - Aukcje internetowe Allegro
kocyk

Ja na początek to bym jedna butelkę kupiła bo zamierzam karmic piersią :-) a reszta to z czasem :-)

Kupiłam proszek dziudziusia (skoro polecacie) i zaczynam jutro prać ubranka dziecięce te mniejsze rozmiary:-) co podostawałam:)
W jakiej temp pierzecie? Płukacie płynami do płukania??
ja ciuszki pralam w 40st i dodatkowo wlaczylam podwojne plukanie! a pieluchy tetrowe i flanelowe pralam w 60st i tez dodatkowe plukanie ale bez plynow! wszystko co sie dalo wyprasowalam.. a do szuflad w komodzie włozylam mydelko z rossmanna by byl taki fajny zapaszek;) no i jest:)

co do butelek to moge się wypowiedzieć tylko co do aventu, bo tych używałam :-)

więc standardowe rozmiary butelek są 2 - 125ml i 260ml
a dokupuje się tylko smoczki z 1, 2, 3 lub 4 dziurkami - te są standardowe
sa jeszcze smoczki do tych butelek jakieś "specjalne", tj. trójrzepływowe, ortodontyczne, ale nie testowałam. Miałam tylko te trójprzepływowe, ale były beznadziejne

na początek wystarczy moim zdaniem kupić 2 buteleczki 125ml i zestaw 3 smoczków w rozmiarze 1 - jeżeli ktoś chce się naprawdę zabezpieczyć w butelki
Jedna butelka ewentualnie do mleka, jeżeli będzie potrzebne i druga butelka do herbatek , jeżeli będzie trzeba.
smoczki do herbatki czy do mleka niczym się nie różnią w przypadku aventu, lepiej tylko nie używać do mleka i herbatki tych samych

ja zaczęłam używac butelek jak mały miał 4-5 miesięcy, wcześniej do niczego nie były potrzebne. karmiłam piersią, herbatek nie lubił i nie pił, na soczki za wcześnie - pierwsze soczki sa od 3-4 miesiąca.

te butelki się wyparza - zalewa wrzącą wodą na 5 minut, smoczki tak samo, moim zdaniem sterylizator niepotrzebny
dzieki kochana w takim razie zakupie jeszcze butelki kolorowe tt 1 bo musze miec podwojnie- w domu i u mamy jak maly bedzie zostawal. i jedna malutka wezme dokupie jeszcze 125ml, bede miala wtedy 2szt;) no to juz wszsytko wiem co i jak..

To ubranka jakie dostalam od mojej Mamy. Ciesze sie i jestem nimi zachwycona. Mam nadzieje, ze podzielacie moj zachwyt:-D
Ciuszkow dostalam wiecej ale wszystkich nie obftografowalam..
Szukam teraz fajnych bodziakow do tych dresikow i kiepsko mi idzie...
Co do butelek - warto miec na poczatek jedna lub dwie z dr.browns - sa drogie ale sprawdzaja sie rewelacyjnie - przynajmniej ja mam takie doswiadczenia a przerobilam butelki TT,Avent. Te pozostale tez byly fajne i latwe w utrzymaniu czystosci ale by wyeliminowac kolki stosowalismy dr,brownsa i sie udalo!!!

My tez kupujemy dr Browna butelki, najpierw jedna kupimy, poleciła nam Połozna ze SR, koszt jednej 120ml - do 27zł :-) ale i tańsze na allegro znajdowałam :-)

Ostatnia edycja:
Mi przyszło coś od koleżanki - śpiworek i rożek dla małego
Fajnie bo ona mi odsprzedała i nie muszę kupować nowych :-)

hihi.. a do mnie przyszly te kombinezoniki w srode i dzis- superowe są...
a teraz siedze na allegro i rozkminiam butle dla malego! ale zakupie w grudniu dopiero. jedna aventa mala dostane gratis z apteki za punkty wiec musze cos zamowic.. i odbiore za free

reklama
Zakup butelek mi odpada - mam caly zestaw po pierwszym dziecku ale musze wymienic smoczki i te inne akcesoria co butelki dr. browna maja w srodku - w polce te elementy sa niedostepne i musze zamawiac w usa. Dobrze, ze moja Mama lubi biegac po sklepach...:-)
Na pierwszy miesiac kupie ta malutka szklana z dr.browna - mysle, ze powinna wystarczyc.

tylko nie wiem co z tymi pojemnikami do mrozenia - ostatnio kupilam jalowe pojemniczki w aptece ale nie mam 100% pewnosci, ze mozna je zamrazac. Moze ktorac z Was Dziewczyny wie jak to sprawdzic czy te pojemniczki mozna zamrazac i przechowywac w minusowej temp. pozywienie????

Do góry