reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Dziewczyny a kiedy skręcacie lożeczka?? czekanie z tym bo jakis przesąd czy po psrostu nie macie czasu??

u mnie jest tak, że po pierwsze mojemu się jeszcze nie chce
a po drugie nie mamy skończonej ściany w sypialni - odchodzi tam tapeta i trzeba coś z tym zrobić zanim tam nasze łóżko przeniesiemy

ja jestem dopiero w 28 tygodniu więc myślę, że jak się za to zabierzemy początkiem grudnia to będzie dość - ale uwierz, gdybym sama umiała przesunąć kanapę to pewnie łóżeczko już by stało nam miejscu
Tylko ta głupia tapeta :-(

Tobie bym radziła się za to zabierać- jeżeli masz tylko pokoik przygotowany i miejsce na łóżeczko to czemu już go nie stawiać?

Ja jak będę w 32 tygodniu jak Ty , to pewnie już to będę mieć gotowe - chciałabym bardzo :-)
Ale to moje zdanie

ja jeszcze nie myślę o rozkładaniu łóżeczka;) może po spakowaniu torby pomyślę o składaniu łożeczka. Ale z 2 strony puste łożeczko mnie cieszyć nie będzie a pościeli i wszystkiego teraz nie dam bo po co ma stać miesiąc i się kurzyć;) ja chyba w okolicach połowy grudnia rozłożę;)

Dziewczyny a kiedy torby pakujecie? Ja myślę na początku grudnia skoro termin na ostatniego ;)

Ja jeszcze nawet lóżeczka nie mam...ale kupię chyba te
SOLIDNE! ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 4 KOLORY OKAZJA (1289133407) - Aukcje internetowe Allegro kolor miodowy
posciel tez juz mam upatrzona na allegro też w zyrafki:-)
14 - cz POSCIEL 120x90 PORANEK SUPER GRATISY !!! (1314285908) - Aukcje internetowe Allegro numer 558

i na zmiane poszewkę na podusie i kołderke tez taką sama kupie żeby wszytsko do siebie pasowało.

Co w ogóle myslicie o tej pościeli, chyba wygląda na dobrą gatunkowo??w końcu 100% bawełna a to chyba najważniejsze??

Zastanawiam sie tylko nad wypelniem, bo tam (z ta posciela) maja z microfibry,bawełaniane i poliestrowe i babka polecala mi z microfibry (cena bez zmian nie wazne jakie wypelnienie wybiore) a Wy co myslicie??

Aha i tutaj ochraniacz jest tylko na polowe lózeczka a ja chce na całe tez nie ma z tym problemów uszyja takie jakie chce.

ariska ja tez mam plan na poczatku grudnia torbe pakowac. jak juz w koncu wezme sie za zakupy bo narazie oprocz troszke ciuskzow to za wiele nie mamy. W zasadzie nic.

u mnie zlozone stoi od wrzesnia chyba jakos, a w polowie grudnia bede sie bawic z posciela itd..
a w sypialni mam rozlozona kolyske- wszystko dlatego ze nie lubie kartonow i balaganu..
moja kolezanka miala lozeczko rozlozone juz w 14 tyg ciazy- przyzwyczajala koty ze nie wolno skakac

a moje łóżeczko leży jeszcze nie rozłozone...ale po weekendzie musimy je odświeżyć i przetrzeć... wtedy je już może rozłożymy.

Ja jeszcze nawet lóżeczka nie mam...ale kupię chyba te
SOLIDNE! ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 4 KOLORY OKAZJA (1289133407) - Aukcje internetowe Allegro kolor miodowy
posciel tez juz mam upatrzona na allegro też w zyrafki:-)
14 - cz POSCIEL 120x90 PORANEK SUPER GRATISY !!! (1314285908) - Aukcje internetowe Allegro numer 558

i na zmiane poszewkę na podusie i kołderke tez taką sama kupie żeby wszytsko do siebie pasowało.

Co w ogóle myslicie o tej pościeli, chyba wygląda na dobrą gatunkowo??w końcu 100% bawełna a to chyba najważniejsze??

Zastanawiam sie tylko nad wypelniem, bo tam (z ta posciela) maja z microfibry,bawełaniane i poliestrowe i babka polecala mi z microfibry (cena bez zmian nie wazne jakie wypelnienie wybiore) a Wy co myslicie??

Aha i tutaj ochraniacz jest tylko na polowe lózeczka a ja chce na całe tez nie ma z tym problemów uszyja takie jakie chce.

ariska ja tez mam plan na poczatku grudnia torbe pakowac. jak juz w koncu wezme sie za zakupy bo narazie oprocz troszke ciuskzow to za wiele nie mamy. W zasadzie nic.

łóżeczko pierwsza klasa. Pościel też napewno będzie fajna tylko nie na moją kieszeń niestetyy ;) mikrofibra jest fajna bo oddycha przynajmniej kocyki takie są to myślę że z pościelą podobnie

Ja torbę planuję spakować na początku grudnia
łóżeczko cały czas mam rozłozone bo misiek uzytkował,teraz powoli przyzwyczajam go do duzego łózka aby nie było krzyku jak malutka będzie w nim spała.A pościel pewnie coś koło świat powlekę albo juz po..na ostatnią chwilę,a jak ja nie zdązę to m będzie miał na to minimum 3 dni:-)
A co do pościeli to bym wziela tą oddychającą jak cena taka sama.My kupowaliśmy dla syna jakąs taką co miś jest wytloczony na niej.Pani zachwalała,ale juz nie pamitam co ona tam ma w środku,musiałabym poszukać metek.Teraz tylko wypiorę ,bo on i taj juz dlugo śpi pod inną.

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Podbudowalyscie mnie w tej decyzji olac innych niczym sie nie przejmowac wazne ze wozek dobrej firmy i wygodny.A co do naszego lozeczka my rostawimy gdzies na poczatku stycznia poniewaz nie mamy miejsca na choinke a niechce odbierac radosci swiat starszemu synkowi ktory czeka na mikolaja i codziennie mowi do okna co on chce od niego :)Wiec najpierw ubierzemy choinke tak planuje do konca roku zeby postala i rozebrac ja na poczatku nowego i postawic lozeczko.A torbe bym juz chciala spakowac w 36 tygodniu albo 37 bo 36 to na swieta mi wypadnie ale nie czekac do ostatniego dnia jak ze starszym synkiem.Zaczelam sie pakowac o 9 rano a o 11:30 wody mi odeszly ale wlasnie w polsce musialam miec tylko rzeczy dla siebie na poczatku a tu musze miec wszystko nawet dla malucha wiec zebym czegos nie zapomniala wole miec wczesniej.

Do góry