reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Szukałam tematu kołysek i znalazłam takie info na temat kołyski Simplicity Conneco:
Simplicity Bassinet Recall Continues After Two More Deaths - Associated Content - associatedcontent.com
YouTube - 820bassinet 200k
W stanach zostały wycofane ze względu na wypadki śmiertelne wśród maluszków.
o raju!!!! ja wlasnie mam tej firmy kolyske, ale nie zamierzam otwierac tego boku no i mały tylko w nocy bedzie spal na tym, bo materac mi nie pasi.. a w ciagu dnia bedzie miał łózeczko..

jesli chodzi o butelki- no wlasnie jestem niezdecydowana:( mój chce postawic na wyglad i jakosc czyli TT a ja? chyba na jakość i łatwość:) czyli avent.
dziewczyny a czym sie rozni smoczek do mleka, herbatki i soku??? podajcie foty albo linki bo ja mam tylko w domu 2 smoczki r.1 aventa i TT- te co byly w butelkach..

reklama
Fajny ten zestaw tylko nie za dużo na początek?? pytam bez złośliwości tylko sama planuje zakup butelek i nie wiem ile ich kupić, jak to jest dla dzieci do 3 m-ca to szybko wyrośnie, może 2 butelki wystarcza??

Ja na początek to bym jedna butelkę kupiła bo zamierzam karmic piersią :-) a reszta to z czasem :-)

Kupiłam proszek dziudziusia (skoro polecacie) i zaczynam jutro prać ubranka dziecięce te mniejsze rozmiary:-) co podostawałam:)
W jakiej temp pierzecie? Płukacie płynami do płukania??

Ja na początek to bym jedna butelkę kupiła bo zamierzam karmic piersią :-) a reszta to z czasem :-)

Kupiłam proszek dziudziusia (skoro polecacie) i zaczynam jutro prać ubranka dziecięce te mniejsze rozmiary:-) co podostawałam:)
W jakiej temp pierzecie? Płukacie płynami do płukania??

ja piorę w LOVELI i w 40 stopniach , bez płynu ale na końcu nastawiam na dodatkowe płukanie i proszku daję malutko

Moim zdaniem nie ma sensu dawać płynu , bo może się też źle wypłukać i wtedy będzie problem
A dzieci nie mają uczulenia NA PROSZEK tylko NA ŹLE WYPŁUKANY PROSZEK , czy też inne środki piorące

im więcej specyfików do prania dajemy , tym większe ryzyko uczuleń - ale to tylko moje zdanie
dowiem się dokładniej jak już to będę małemu zakładać
Ja też wszystko prasuję to też ważne przy małym dziecku

To ubranka jakie dostalam od mojej Mamy. Ciesze sie i jestem nimi zachwycona. Mam nadzieje, ze podzielacie moj zachwyt:-D
Ciuszkow dostalam wiecej ale wszystkich nie obftografowalam..
Szukam teraz fajnych bodziakow do tych dresikow i kiepsko mi idzie...
Co do butelek - warto miec na poczatek jedna lub dwie z dr.browns - sa drogie ale sprawdzaja sie rewelacyjnie - przynajmniej ja mam takie doswiadczenia a przerobilam butelki TT,Avent. Te pozostale tez byly fajne i latwe w utrzymaniu czystosci ale by wyeliminowac kolki stosowalismy dr,brownsa i sie udalo!!!

Załączniki

• disney.jpg
    disney.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 40
  • dresiki2x.jpg
    dresiki2x.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 42
  • rozowyPAJAC.jpg
    rozowyPAJAC.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
reklama