reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
Ariska-kochana,to nawet nie chodzi o to ze kasa pierwszenstwa,tylko jak pamiętam końcowkę z misiem,to juz cięzko mi byllo chodzić...nogi bolały..przeszłam w practikerze jedną alejke w ta i z powrotem i pat..usiadłam,a m latał,ale tak były laweczki akurat..i gorąco duszno...porażka... cos tak kolo 37 tygodnia pamiętam

blondi a jakie to pieluchy z dzidziusia są?

claudia - ja o dada wiem tyle że większe rozmiary są fajne a te maleńkie nie wiem. Ja kupię paczkę hugiss i paczkę babydream z rosmana;) te małe po 27 sztuk

Ja jeszcze sama nie wiem...
mam na razie tylko jedną paczkę PAMPERS a DADA bym chciała używac na troszkę większe dziecko np. 3 miesięczne
Jeszcze będziemy myśleć w grudniu co dokupić...:-)
ale cały czas myślę nad rozmiarem pieluszek czy 1 czy więcej 2

Jak ja wam zazdroszczę tych sklepów, TESCO , AUCHAN , LIDL,IKEA..

u nas NA WSI jest tylko KAUFLAND- drożyzna i 4 BIEDRONKI - mało towaru
A tak to Bielsko najbliżej, a my bez auta i du... blada
Ja mieszkam 15 km od miasta i u nas na wsi są dwa sklepy prywatne, drożyzna taka, że oczy stają w słup jak coś mam tutaj kupić. Przynajmniej raz w tygodniu jadę do miasta i mamy tam Tesco, Kaufland, Biedronki, Lidla, Pepco, Polo i inne małe dyskonty. Szkoda, że nie ma prawdziwej galerii handlowej, do niej musiałabym jechać do Grudziądza (ok. 30 km) albo Bydgoszczy a to już np 60 km :(

ja mam prakatycznie "pod nosem" Biedronkę i Carrefoura, często chodzimy tam po wieksze zakupy bo zwłaszcza w biedronce jest naprawde taniej. Jeszcze blizej są dwa sklepy dziecięce, dokonałam tam pare zakupów ale po wieksze lubię jezdzić do centrum handlowego dla dzieci bo jest jeszcze taniej a do Rossmana mam 4 przystanki autobusem spod bloku wprost pod wejscie także nie jest źle;p

Mam nietypowe pytanie
Mam łóżeczko dla dziecka
i chcę je przemalować na jaśniejszy kolor

Z koloru K06 na kolor K02

co o tym myślicie
Wtedy by mi do mebli pasowało....
proszę o opinie...

U nas w hurtowniach widzialam po 50 zł a po drugie ja u tej babki z Krakowa kupowałam mnostwo rzeczy, łączie cos za 250 czy 300 zl , wiec ta oplata za przesylke rozlozyla sie i i tak wyszlo duzo taniej niz bezposrednio w sklepie. :-)
no jak tak to rzeczywiscie sie ci udalo no to niezle trafilas
Właśnie byłam dzisiaj w Tesco i tam jest kasa pierwszeństwa... Dałam sobie spokój bo mimo czynnych innych kas ludzie tam walą jak szaleni i taśma była aż czubato obładowana zakupami innych... Poszłam na monopol i babka obsłużyła mnie bez marudzenia :)
zazdroszcze u nas jest takie zadupie ze nawet w banku ciezarnej nieprzepuszcza zacofanie normalnie ......

U mnie na wsi też 2 prywatne sklepy spoż ,ale drogo i od czasu do czasu kupię coś jak maslo albo czegoś zabraknie.Tak to jeżdżę do miasta przynajmniej raz wtyg(10km) mam biedronkę,simply,topaz,stokrotkę no mnóstwo sklepow maja jeszcze kaufland budować....a do większego sklepu typu real,carrfeuor,to albo radom albo wawa i tu i tu praktycznie taka sama droga.
claudia co do tych kolorów to myślę ze moze Ci sie udac ale aby farba była dobrze kryjąca,a co do tego to jaka to nie za bardzo wiem bo mebli nie przemalowywałam jeszcze:)

U mnie na wsi też 2 prywatne sklepy spoż ,ale drogo i od czasu do czasu kupię coś jak maslo albo czegoś zabraknie.Tak to jeżdżę do miasta przynajmniej raz wtyg(10km) mam biedronkę,simply,topaz,stokrotkę no mnóstwo sklepow maja jeszcze kaufland budować....a do większego sklepu typu real,carrfeuor,to albo radom albo wawa i tu i tu praktycznie taka sama droga.
claudia co do tych kolorów to myślę ze moze Ci sie udac ale aby farba była dobrze kryjąca,a co do tego to jaka to nie za bardzo wiem bo mebli nie przemalowywałam jeszcze:)

No musiałabym zapytać np w Castoramie,
znając życie mój mąż mnie wyśmieje

Kurczę, ale chyba da się mnie zrozumieć, nic z wyprawki nie mogłam wybrać, ani koloru i typu wózka , ani łóżeczka
Wszystko mam takie jak dostanę
Ja strasznie lubię mieć rzeczy pod kolor , szczególnie meble i na bank jakbym szukała sama łóżeczka to bym wybrała o kolorze jasnego drewna aby pasowało

reklama
wiesz ja tez nie lubię pstrokacizny Ja akurat mam lózeczko koloru teak bo mi pasuje do reszty mebli(złoty dąb:) ) i jak bym dostała jasne to pewnie też bym pomalaowała aby pasowało do reszty:)

Do góry