reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Ja tez bym chciala do końca listopada juz siebie obkupić i malutką.I pokupuję juz rzeczy na swięta które mogą postać-puszki ananas kukurydza,takie tam pierdoły,make,cukier.Bo przeraża mnie to stanie w tych mega kolejkach i żeby mi zostało jak najmniej.
Znaczy pewnie i tak maz zrobi zakupy bo ja z domu to się nie wypuszczę

reklama
ja pracowałam w sklepie jako kasjerka i zawsze wołałam na tej kasie ciężarne do przodu nawet jak stały z mega wózkiem wypakowanym i teraz też podchodzę do kasy przed ludźmi i mówię że to kasa pierwszeństwa dlatego skasuje się pierwsza. Nigdy nikt nie powiedział złego słowa, a nawet jeśli to nie musi stawać do takiej kolejki. Trzeba walczyć o swoje i się upominać bo nie liczmy na to że 10 osób w kolejce zorientuje się że trzeba ci ustąpić a jak postawisz przed faktem dokonanym to zawsze.

W autobusie też zdarzyło mi się poprosić o miejsce siedzące bo było mi słabo i nigdy nikt się nawet nie skrzywił a wręcz przeciwnie uśmiechali się życzliwie i nie było problemów.

Trzeba się odezwać , bo domyślić się nikt nie domyśli.

A jesli sklep nie ma w praktyce takiej kasy wystarczy podejśc do pań z nadzoru kasowego które zajmują się kasjerkami i poprosić o obsłużenie i zawsze znajdzie się wolna kasa albo jakas zostanie otwarta:)

widzę, ze na tym wątku bardzo dużo piszecie:-)
dziękuję za pozytywne komentarze mojej zaslonki zresztą nie pamiętam dokładnie która z Was komentowała, ale podczas czytania dziękowałam za posty :-)

Pisałyście o pieluchach, my kupimy dwie paczki 1 (2-5)kg jedna paka do szpitala druga do domciu i jak uczulenie się nie pokaże dokupi się więcej :-) zaczniemy chyba od DZIDZIUSIA bo położna na SR zachwalala Nam polskie pieluchy, pokazywała róznice wkładów w polskich pieluchach a pampersach, pampersy mają bardzo krótką wkładkę nieprzemakalną i dlatego częściej dzieci (chlopcy) wysikują poza pieluchę. Do rossmana mam 3 min zresztą nawet widac go było z okna jak wstawiłam fotę z firanką :) nie zamierzam niczego kupować za dużo zawsze do sklepu można wyjść:)

widzę, ze na tym wątku bardzo dużo piszecie:-)
dziękuję za pozytywne komentarze mojej zaslonki zresztą nie pamiętam dokładnie która z Was komentowała, ale podczas czytania dziękowałam za posty :-)

Pisałyście o pieluchach, my kupimy dwie paczki 1 (2-5)kg jedna paka do szpitala druga do domciu i jak uczulenie się nie pokaże dokupi się więcej :-) zaczniemy chyba od DZIDZIUSIA bo położna na SR zachwalala Nam polskie pieluchy, pokazywała róznice wkładów w polskich pieluchach a pampersach, pampersy mają bardzo krótką wkładkę nieprzemakalną i dlatego częściej dzieci (chlopcy) wysikują poza pieluchę. Do rossmana mam 3 min zresztą nawet widac go było z okna jak wstawiłam fotę z firanką :) nie zamierzam niczego kupować za dużo zawsze do sklepu można wyjść:)

Pewnie
A powiem Ci że pampersy są coraz mniej chwalone, mało kto ich używa - częściej chyba huggiesy ale to też z tej średniej półki cenowej
A tak to o DADA słyszałam dobre opinie

Ja niestety do rossmana mam jakieś pół godziny od domu ale podskoczyć zawsze można :-)
Za dużo nie ma co , bo potem nie ma co z tym zrobić,

ale pamiętaj tu założymy wątek HANDELEK - już któraś dziewczyna zaproponowała i się będziemy wymieniać nadmiarami .....:-D

Właśnie byłam dzisiaj w Tesco i tam jest kasa pierwszeństwa... Dałam sobie spokój bo mimo czynnych innych kas ludzie tam walą jak szaleni i taśma była aż czubato obładowana zakupami innych... Poszłam na monopol i babka obsłużyła mnie bez marudzenia :)

Jak ja wam zazdroszczę tych sklepów, TESCO , AUCHAN , LIDL,IKEA..

u nas NA WSI jest tylko KAUFLAND- drożyzna i 4 BIEDRONKI - mało towaru
A tak to Bielsko najbliżej, a my bez auta i du... blada

Dziewczyny wiem ze juz byl ten temat ale sie powtorze, bo juz nie pamietam gzdie o tym pisałyście...zastanawiam sie na kupnem rogala, zeby miec do karmienia bobasa i teraz nie wiem czy kupic ten mały czy ten dlugi?? jak Wy myslicie??

reklama
Do góry