reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

blondi- super ciuszki!
my wczoraj kupilismy- tzn moj maz kupil;> zestawik w h&m od 12-18mcy bluzeczka 2w1 z krotkim i dlugim rekawem z napisem daddy+ mummy= me (mam nadzieje ze dobrze napislam) i do tego spodnie granatowe- superosik.

kurcze pieluchy 11 za 25 to duzo ja w auchan zaplacilam za 10szt 19,99 chociaz prawie na to samo wychodzi;)
ja polecam DW- GRUBE PIELUCHY TETROWE 80x80cm - porównaj (1272952426) - Aukcje internetowe Allegro bo kupilam kiedys od nich kilka sztuk i sa naprawde grube a te z auchan cienkie i niewymiarowe bo 70x80
albo tutaj http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-80-x-80-cm-grubee-super-i1286655309.html z tym ze oplaca sie kupic cos jeszcze zeby przesylka sie zwrocila w miare..

Ostatnia edycja:
reklama
Tak tylko to jest podobno strasznie drogie i mnie na to na przykład nie stać...
chyba że chodzi o coś takiego :OILATUM Emulsja do kąpieli 150 ml - Tania apteka Łódź
a ludzie sobie bez tego też radzą, mam kilka koleżanek co mają małe dzieci - żadna tego nie używała i dzieciom nic nie było, ja się popytam położnych - na pewno coś doradzą
[/URL]

Claudia oprócz Oliatum są jeszcze inne dobre firmy np. Ollian i Emolium ja kupiłam Emolium bo Piotrus miał taki szorstkie placki na nózkach i sie sprawdziło.
Oto zestaw jaki kupiłam: body z polara, rajstopki, skapetusie z grzechotką i smoczki 0-3m

A takie skarpetusie i zestaw na ciepłe dni (68 rozm) w Biedronce kiedyś:

W ikei ramka -"niby klisza" na zdjęcia z USG maż już się tak uparł, ze musielismy wziąść, najpierw chciał antyramę, ale teraz spodobała mu się ta oto klisza:

Blondi to body z polara to jest pajacyk

Zielona2909 - dziekuję za informacje, moze glupio tego nie wiedziec, ale nie miałam styczności dotychczas z takimi nazwami i ciuszkami;-P

Modlicha - tak z biedronki, nie pamiętam ceny, ale wiem, że drogo nie płaciłam,
za to te z reala 3 pary + grzechotka = 20zł (ostre ceny), ale zaszaleliśmy, pierwszy raz grzechotkę chciałam kupić:-)

Jesli o ciuchy chodzi, trochę od kolezanki ciuchów mam (siatkę) jak nowe:-), zamówiłam uzywane za 50zł +przesyłka, chyba ariska kiedyś o tym pisała, że ma kolezankę co chce sprzedać, jak juz dostanę paczkę, policze wszystko, dowiem sie na szkole rodzenia ile trzeba mieć i czego na początek i dokupie dopiero resztę:-D

Ostatnia edycja:
witajcie po kilku dniach.
my nie kupujemy właściwie żadnych kosmetyków dla malutkiej, bo położna z SR polecała olej z pestek winogron albo z migdałów do kąpieli i nic poza tym.
do pupy i na buzię maść z wit. A.
ogólnie ona do 6 m-ca nie poleca żadnych innych kosmetyków i pewnie na razie nie będziemy kupować, bo skoro ma lat doświadczenia zawodowego to pewnie wie co mówi.
my ciągle czekamy z zakupami bo nie mamy na to czasu zwyczajnie :(
do prania zakupiliśmy orzechy piorące, czekam na przesyłkę.
dobrej nocki

Dziewczyny spodziewajace sie synkow - mam kilka fajnych ciuszkow NOWYCH - kupione sa w USA przez moja Mame.
Babcia kompletowala wyprawke dla wnuka a tu raczej wszystko wskazuje, ze bedzie wnusia (jutro bede jeszcze oczekiwac potwierdzenia tych prognoz). Troche sprzedalam juz przez allegro ale moze ktoras z Was byla by zainteresowana to przesle fotki a potem moge wystawic na aukcje - czy jak kto zechce:)

np. mam taki polarek i dzinsy

Załączniki

• IMG_2078.jpg
    IMG_2078.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry